הבלוג של SivanOren

בָּדְנָבְס

עדכונים:

פוסטים: 14

החל מינואר 2017

אני והגנים הטריפוליטאיים (והקווקזיים) שלי חובבי אוכל. כשיש לך סבתא טריפוליטאית (מהצד השני) ואמא שפית, קצת קשה שלא להיות. אז תכירו, אני סיוון, בת 34 (וחצי), ואני בדנבס

27/01/2017

סבתא שושנה ז”ל הייתה קוראת לי בָּדְנָבְס.
תכל’ס? בצדק. תמיד הייתי בדנבס; גם הרבה אחרי שסבתא שושנה נפטרה, כשהייתי רק בת 9.
בדנבס זה גרגרן (שלא לומר חזרזיר) בקווקזית; וסבתא שושנה הייתה קווקזית. ואני הייתי בדנבס.

6bday

אגב, אם תשאלו אותי  - אספר באובייקטיביות גמורה על אפס הסיכויים שלי שלא להיוולד בדנבס.
כשיש לך סבתא טריפוליטאית (מהצד השני) ואמא שפית, קצת קשה שלא להיות.
אז למי שעוד לא הבין עד עכשיו, שמי סיוון ואני גרגרנית מקצועית. מילדות למעשה.

אני והגנים הטריפוליטאיים (והקווקזיים) שלי חובבי אוכל. אוהבי אוכל.

כזאת שמחפשת פרטנרים ללכת איתם למסעדות הכי מעניינות ושוות בארץ, וכזאת שאוהבת להזמין את המנות הכי מוזרות בתפריט.
הכי מיוחדות, הכי אותנטיות. כי אם כבר אני פה.
כזאת שהכי דחוף לה בחו”ל ללכת לשוק ואז להכנס לסופרמרקט המקומי ולבדוק מה יש שם – וכמובן להביא איתי שלל דברים בחזרה בציידנית.
כזאת שמכל ארץ באירופה יודעת בדיוק מה לבקש מחברים להביא לה.

חצ'פורינג

חצ’פורינג

חצ’פורינג

 

אם לומר את האמת – לא נמשכתי לבישול בילדותי. ההתמודדות עם המטבח החלה כשעזבתי את בית הוריי.
בת 21, דירה בלב ת”א, קומה 5 בלי מעלית, חוזרת כל סופ”ש עם קופסאות אוכל ושקיות עם כל טוב.

תמיד איכשהו לקראת יום רביעי היו נגמרים מטעמי אמא/סבתא והייתי צריכה “לקשקש” לעצמי משהו.

זה התחיל בסנדויץ, סלט טונה, חביתה ויום אחד זה קרה! גיליתי את יכולות השקשוקה שלי! גילוי אפי עבורי.
הרגשתי ממש טוב עם עצמי ואפילו התחלתי להזמין חברים לארוחות.
כמובן שמאז שגיליתי את השקשוקה ועד שהתמקצעתי בה, נשרפו כמה מחבתות. אבל היי! זה היה שווה את זה!

במקביל, החלו הנסיונות הקולינריים בחוץ. בין אם במסעדות או אצל חברים.
נחשפתי למטבח הרוסי והתאהבתי בו. אסייתי תמיד אהבתי ורק רציתי להכיר עוד ועוד ועוד.
אמא הייתה מנסה עלינו דברים בבית, מתוקף היותה שפית. נחשפתי בזכותה ובאמצעותה להרבה טעמים חדשים.

מאז אותה השקשוקה – עברתי דירות, שותפים, בני זוג וחברים; ונחשפתי לעוד ועוד מאכלים. חלקם אפילו ניסיתי לשחזר!
מלבד השקשוקה – נכון, יש לי כמה מנות דגל נוספות; אבל אפשר לספור אותן על יד אחת. וספרתי, תאמינו לי. אין עוד.

לקראת גיל 35, הגיע הזמן ללמוד לבשל יותר טוב. ללמוד קצת (הרבה) דברים שלא יצא לי עדיין. להרחיב את הידע שלי.
ולצאת להרפתקאה.

אז אני סיוון, בת 34 (וחצי), ואני בדנבס.
ועוד 10 שבועות אדע פשוט לבשל! (ולא רק לאכול)
STAY TUNED!

just cook

עוד מהבלוג של SivanOren

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

כשהכוכב מספרד בא לבקר + מתכון לסלק אפוי!

לפני כמה חודשים, קצת לפני חג המולד, ביקרתי בברצלונה עם אמא שלי והתענגנו על סצינת האוכל המקומית. החל מהדוכנים הססגוניים בלה בוקריה, דרך סדנת בישול פאייה עם שף מקומי ועד מסעדות שף מדליקות וחדישות. נשאר לנו טעם של עוד בפה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה