הבלוג של SivanOren

בָּדְנָבְס

עדכונים:

פוסטים: 14

החל מינואר 2017

חרשתי את הרשת ואיחדתי עבורכם במקום אחד את כל המידע והטיפים להכנת הסלט המושלם בצנצנת. המדריך הזה יעזור לכם לעשות את זה בריא, חסכוני בזמן, חסכוני בכסף וממש טעים.

25/02/2017

סלט הוא תמיד רעיון נהדר, בריא וטעים, אבל פעמים רבות אין לנו זמן או אפשרות לחתוך את הסלט בבית/בעבודה, סלט בצנצנת הוא הפיתרון !

זו דרך נפלאה לאנשים עובדים ועסוקים להכין לעצמם ‘מלאי’ של סלט לכמה ימים מראש, יש שאפילו מחזיקים שבוע. ארוחת צהריים/ בוקר/ ערב מושלמת, במיוחד כשאוכלים מחוץ לבית, בעבודה, בלימודים ובטיולים.

21

בתיאוריה תוכלו  להכין ארוחת צהריים לכל שבוע העבודה כולו ב -45 דקות ביום שבת.

הדברים היחידים שצריך הם: 5 צנצנות לסלט, 5 צנצנות קטנות לרוטב ומספיק מקום במקרר.

2

סדר העבודה:

1. הכנת הרטבים וחלוקתם לצנצנות קטנות. אני ממליצה על צנצנות דבש קטנטנות או פלסטיק שקיימות בשוק. חשוב שיסגרו בהברגה.

2. הכנת כל המרכיבים שתרצו להכין לסלט: כלומר לקלף, לשטוף, לייבש ולחתוך ירקות.

     בישול הפסטה, קינואה או אורז. הרתחת ביצים קשות, צליית חזה עוף וכל העולה על דעתכם.

1

3. כאשר הכל מוכן, מרכיבים את הסלט בצנצנת לפי הסדר המפורט בהמשך, כאשר למעלה  צנצנת הרוטב וסוגרים את הצנצנת. להבריג את המכסה על הצנצנת

סיגרו את הצנצנת היטב והכניסו למקרר.

5

4. מאחסנים במקרר ולוקחים כשרוצים.

סלט בצנצנת יכול להחזיק מעמד במקרר במשך כ-5 ימים, כך שאם תכינו חמישה סלטים לקראת תחילת השבוע, תוכלו ליהנות מהם במשך שבוע העבודה כולו!

14

מתכוני רטבים: (מתאים ל5 צנצנות)

רוטב חרדל, שום ודבש:

כף חרדל

כף דבש
כף שמן זית
כף לימון
מלח
פלפל
קוביית שום כתוש של דורות

רוטב שמן זית ולימון:

5 כפות שמן זית
כפות מיץ לימון
שליש כפית מלח

רבע כפית פלפל

4

סדר הרכבת הירקות:

  • אפשר להכפיל ולדלג על שכבות.
  • הימנעו משכבות אווריריות -ברגע שיצרתם את שכבת הבסיס, המשיכו להוסיף את שאר השכבות. השתדלו להצמיד כל שכבה לזו שלפניה, ולהימנע משכבות שכוללות אוויר. ככל שהשכבות שלכם צפופות יותר ואווריריות פחות, הסלט יחזיק מעמד זמן רב יותר.
  • הווריאציות לסלטים בצנצנת הן אינסופיות. כל מה שאתם אוהבים – הולך.

 

שכבה 1: ירקות קשים קצוצים.

גזר, צנון, צנונית, כרוב, פלפלים, בצל סגול, אספרגוס, סלרי, סלק מבושל, שומר, ברוקולי טרי, כרובית טריה

שכבה 2: שאר הירקות

עגבניות, מלפפונים, פטריות, קישואים, עדשים, אפונה, תירס, ברוקולי מבושל, נבטים.

12

שכבה 3: פחמימות

דגנים וקטניות (חומוס, שעועית, עדשים, נבטוטים), אורז, קינואה, בורגול, קוסקוס, פסטה ואגוזים למיניהם.

שכבה 4: חלבונים

ביצים קשות, גבינה חצי קשה או קשה (פטה, גאודה וכו), טופו, טונה, קוביות חזה עוף.

שכבה 5: העדינים והירוקים

כל העלים הירוקים למיניהם: חסה, לקט עלי בייבי, רוקט, ארוגולה, פטרוזיליה, תרד, מנגולד ועוד.

6

אכילת הסלט:

פיתחו את המכסה, הוציאו את צנצנת הרוטב, שיפכו את הרוטב אל הצנצנת, סיגרו את הצנצנת ונערו אותה היטב.

*ניתן גם לשפוך ולאכול את הסלט בקערה.

29

FAQ שאלות נפוצות:

שאלה: כמה זמן מרכיבים מסוימים יכולים להישאר טריים במקרר?

תשובה: הנה רשימה של החומרים הנפוצים ביותר עבור סלט בצנצנת.

•  אספרגוס (טרי או מבושל) – 5 ימים

•   אבוקדו – פרי מסובך. אפשרות אחת היא להוסיף אותו לסלט בעת ההגשה.

                  אפשרות שניה – אם תוסיפו אבוקדו הוא יחזיק יומיים..

•  שעועית (מבושלת) – 5 ימים

•  נבטים- 3 ימים

•  גבינת פטה – 7 ימים

•  ביצים קשות – יומיים (*רעיון טוב יותר הוא להוסיף אחד לסלט ממש לפני ההגשה. ביצים קשות עם הקליפה מזיקים שבוע במקרר.)

•  חסה (קצוץ) – 5 ימים

 • גבינת מוצרלה – 7 ימים

•  פטריות (טריות, חתוכות) – 5 ימים

•  פסטה (מבושלת) – 7 ימים

•  אפונה (מבושלת) – 5 ימים

•  אורז (מבושל) – 5 ימים

•  בצל (קצוץ) – נמשך 7 ימים

•  בצל ירוק (קצוץ) – נמשך 7 ימים

•  תרד (טרי) – נמשך 5 ימים

שאלה: כמה זמן רטבים נשאריים טריים במקרר?

תשובה: • רטבים על בסיס יוגורט – 7 ימים

              • רטבים על בסיס חומץ ושמן – 5 ימים

שאלה: מה גודל הצנצנת הכי טוב ואיפה אני יכול לקנות אותם?

תשובה: גודל הצנצנות המומלץ לארוחת צהריים מספקת הוא  700 מ”ל.

אפשר להשתמש בצנצנות זכוכית של סילאן ודבש שקניתם וסיימתם.

 

שאלה: האם אפשר להשתמש בקופסת פלסטיק במקום זכוכית?

תשובה: ניתן להשתמש במיכל פלסטיק, אך צנצנת זכוכית עדיפה מאחר והיא אוטמת את הסלט היטב ובכך שומרת על טריותו זמן רב יותר.

שאלה:  איך הירוקים לא “מתעייפים”?

תשובה: הרעיון הבסיסי לאריזת סלטים בצנצנות הוא להתחיל עם החומרים הכי כבדים בתחתית הצנצנת ולהמשיך ליצור שכבות עד המרכיבים הקלים. הירוקים העדינים יהיו מוגנים כך היטב .

שאלה:  כמה זמן ניתן לשמור צנצנות סלט במקרר?

תשובה: אם המכסה אטום בחוזקה, סלטים יכולים להישמר עד חמישה ימים במקרר.

שאלה:  האם ניתו לארוז כל סוג של סלט?

תשובה: האמת היא שאפשר לארוז בצנצנת כל סלט שעולה על דעתכם, מסלט קיסר ועד סלט ניסואז, העיקר שאת הרוטב תארזו בנפרד.

ארזו את הסלט בתוך צנצנת ללא הרוטב וקצת לפני האכילה הוסיפו אותו, סגרו את הצנצנת ונערו.

עוד מהבלוג של SivanOren

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

נשיקות בצבעי הקשת או מתכון ל UNICORN POOP

תמיד רציתי להכין נשיקות צבעוניות. אבל לא סתם צבעוניות, צבעוניות מגניבות, עם כמה צבעים! ממש כמו קקי של חד-קרן. ועכשיו, כשאני חשה קצת יותר בטחון במטבח (תודות לקורס...

תצוגה מקדימה

בורקס בריא, זה אפשרי!

הפתיעו אתכם אורחים? נשאר פירה מארוחת שישי? מחפשים רעיונות לארוחת ערב בריאה וקצת אחרת? קבלו מתכון לבורקס קליל ועדין, ללא שומן טראנס, שיהיה מוכן בצ׳יק צ׳ק. מצרכים ל 5...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה