הבלוג של יסמין כהן

משקפיים ורודים

כותבת תוכן, מלמדת כתיבה אותנטית ויומנאות. סופרת ופזמונאית בהתהוות. התחלתי לכתוב על מחלת הסרטן בקיץ 2014, מעט לאחר הגילוי. את הפוסטים הראשונים פרסמתי בשם בדוי: סיון לוי, מהר מאוד נחשפתי בשמי האמתי. אני בריאה, המסע מתועד כאן,... +עוד

כותבת תוכן, מלמדת כתיבה אותנטית ויומנאות. סופרת ופזמונאית בהתהוות. התחלתי לכתוב על מחלת הסרטן בקיץ 2014, מעט לאחר הגילוי. את הפוסטים הראשונים פרסמתי בשם בדוי: סיון לוי, מהר מאוד נחשפתי בשמי האמתי. אני בריאה, המסע מתועד כאן, ואני עדיין בתוכו.

עדכונים:

פוסטים: 66

החל מיולי 2014

בין שטף ארוחות החג, 2 מתכונים נהדרים להכנה מהירה

26/09/2017

הטמפרמנט שלי לא מאפשר לי לעשות דברים לאט במטבח. אני לא אישה של תהליכים ארוכים מדי. למעשה, הדבר שאני הכי שונאת זה תבשילים שאין בהם תנועה. כי אני חייבת להיות בתנועה. כלומר, לעשות ארוחה במשך שעות, להספיק הרבה ולהיות בתזוזה כל הזמן – זה התהליך האהוב עליי. גם תהליכי בישול קצרים אני אוהבת. אבל – לעמוד ולהסתכל על תבשיל ולא לעשות איתו כלום בזמן שהוא מתבשל יכול לעצבן אותי מאוד. בדיוק כמו שאעדיף לסוע שעות בכביש זורם במקום לעמוד בפקקים.

בבלוג הזה לא הבאתי עד היום מתכונים. וזה לא כי אני לא מבשלת. אני מבשלת טוב. אפילו היה לי פעם עסק לקאפקייס. והחלום שלי במשך שנים היה בית קפה קטן עם אוכל שאני מבשלת. שנים הייתי מכורה לערוץ האוכל והיה לי אוסף מרשים של ספרי בישול וגליונות “על השולחן”.
היחסים המורכבים שלי עם בישול התחילו כשעברתי לבית הוריי לפני כמעט שבע שנים. שם התחילו מלחמות קרות על טריטוריה. אז הנחתי לזה ופיתחתי קריירה. והיום, הטריטוריה הופכת לגמישה יותר, ואני מבשלת מהר יותר כדי להספיק הכל ובריא יותר כי פיתחתי מודעות.
כמה ימים לפני ערב החג הוזמנתי לסדנת בישול של הילית סביר בתל אביב. טוב, תקשיבו, הבית שלה הוא עם הנוף היפה ביותר בתל אביב. בחיי. החברה היתה מעולה, המוצרים היו של שטראוס, והאוכל היה מדהים!

יסמין2

אז לערב החג בישלתי באמצעות מוצרים שקיבלתי להתנסות, ות’אמת, למרות שאני לא אוהבת מוצרים מוכנים, המוצרים הללו היו יוצאי דופן. הם טריים, חוסכים לפחות בחצי את זמן ההכנה ואין בהם חומרים משמרים (שמהם אני בורחת לפחות כמו מניקוטין)

אז, קדימה למתכונים!
הכנתי שתי תוספות, שתיהן בריאות ומלאות בצבע וטעם.

תפו”א, שום, דלעת ובטטה בתנור:

יסמין3

הכי פשוט בעולם, מוצלח כל פעם מחדש.

  1. שמתי את הדלעת והבטטות (2 גדולות) במיקרו למשך 15 דקות.
  2. העברתי לתבנית ושמתי ביחד עם תפוחי האדמה המקולפים והמבושלים של שטראוס עם שיני שום ובצל חתוך.
  3. מעל שפכתי בנדיבות שמן זית, מלח גס, נענע יבשה, טימין יבש, אורגנו ופלפל שחור גרוס.

חצי שעה בתנור על חום גבוה והכל יוצא קריספי וטעים!

 יסמין4

קינואה עם עדשים וחומוס:

  1. בישלתי קינואה שטופה ומושרה כרבע שעה כמו פסטה. 7 דקות על אש גבוהה בהרבה מים.
  2. סיננתי, הוספתי מהשקיות שקיבלתי משטראוס עדשים מבושלות וחומוס מבושל, ממש כאילו בישלתי בעצמי. נשבעת.
  3. ערבבתי והוספתי שמן זית, שן שום כתושה, סומק, גרידת לימון, מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה.
  4. צריך להגיש בטמפרטורת החדר. הכי טעים ככה.

ואחרי כל הבישול ברגע הזה, הכנתי גם צלי משגע, אבל זה כבר לפוסט הבא.

יסמין5

חגים שמחים והמון אהבה בלב ובבטן.

יסמין6

עוד מהבלוג של יסמין כהן

תצוגה מקדימה

חשבון נפש קצוץ דק

ביום שלישי האחרון, הרגשתי שדי,  מיציתי את השיער שלי עד תום, ומעכשיו הוא לא שייך לי. זה התחיל ביום שלפני, השיער הגיב בצורה מאוד מוזרה לסירוק שלי אחרי החפיפה היומית. כמישהי, שאף פעם לא התהדרה בשיער מלא מדי, תמיד היה חבוי בי פחד...

תצוגה מקדימה

סיפור ניצחון

 חודש אוקטובר הוא חודש המודעות לסרטן השד. אני לא צריכה אותו כדי להגיד בכל הזדמנות לכל אישה הנקרית בדרכי שתלך להיבדק. לא מצאו עדיין מה הגורם לסרטן השד. לכן, אין משהו שאפשר לעשות בפועל כדי למנוע את המחלה הארורה. הדבר היחיד...

תצוגה מקדימה

שדים מהעבר

    אני והאהוב שלי בדרך לסופ"ש באחת מערי הנופש בארץ. הזמנו לנו חדר באחד המלונות הכי נחשבים שם, ואנחנו הולכים להתפנק בתוך בריכה, להתפלש בבוץ בריא...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה