הבלוג של תמי סירקיס - מילים של טעם

sirkistami

מרצה מנוסה, מאמנת בריאות מוסמכת, מטפלת במזון ומנטורית לתזונה מבריאה באופן אישי ובקבוצות. הזמנות בפרטי

עדכונים:

פוסטים: 3

החל מנובמבר 2018

“אם החלומות שלך לא מפחידים אותך – הם כנראה קטנים מדי” אומרים הגורואים להתפתחות אישית. החלומות שלי מבהילים אותי נורא. אני כנראה בדרך הנכונה.

28/11/2018

החלומות המפחידים שלי “רטובים”. לא כמו חלומות של בנים, אלא כמו חלומות של אישה שלא יודעת לשחות (ולמה ילדה, שגרה בחולון, 3 תחנות מחוף בת-ים וממש מול “בריכת הניצחון”, לא למדה לשחות ומפחדת ממים – זה כבר נושא למאמר אחר).

להיות מאמנת בריאות ומובילת שינוי לתזונה מבריאה, זאת הקריירה השלישית (או הרביעית) שלי. הגעתי אליה מתוך צורך אישי מאוד – למצוא מזון שיעשה אותי בריאה, ואחרי שמצאתי הבנתי ש-עם הידע מגיע גם היעוד – והאחריות להפיץ את המידע לכמה שיותר אנשים. מעבר להסמכה כמאמנת בריאות וללימודי התעודה  בטיפול במזון, אני אוטודידקט עם תשוקה.  בשנים האחרונות, אני קוראת מאמרים, מתעמקת במחקרים ושומעת שעות של הרצאות ופודקסטים של המומחים המובילים בעולם בנושאי תזונה ובריאות. מה שהתחיל לפני כשש-שבע שנים, בהרצאות חתרניות בכנסים קטנים, בהם דובר על הצורך לארגן מחדש את פירמידת המזון, הפך בהדרגה להרצאות טד (TED) מרגשות עם מליוני צפיות. רופאים ורופאות, מדענים ועיתונאיות מדע עמדו על הבמה, לקחו את המיקרופון ונתנו בראש: “די לפחמימות! תביאו את החמאה!!”.

יש לי התרגשות של גרופית דביקה  כשאני מוצאת באינטרנט הקלטות חדשות וטריות מכנס “דל פחמימה” או “פליאו” בעולם. יש בסצנה הזאת כוכבים והם עוברים מכנס לכנס, מציגים את תוצאות המחקרים שלהם ומרגשים את הקהל עם סיפורי ההצלחה שלהם.  בזכות היוטיוב והפייסבוק, האינסטגרם והניוזלטרים – אני מרגישה שאני ממש מכירה את כולם (כמעט) אישית.

צילום: דריה אקרמן

צילום: דריה אקרמן

 

אז מה החלום הרטוב והמפחיד שלי? להצטרף אליהם. להגיע לאחד הכנסים הגדולים בעולם לא רק כצופה (שגם זה חלום נחמד שטרם הוגשם) אלא כשווה בין שווים – כאחת הנואמות. אני רוצה להציג להם ולעולם כולו את ההצלחות של המתאמנים שלי. להראות איך, ללא תרופות או התערבות רפואית, רק בעזרת תזונה מבריאה אפשר להכניס סוכרת להילוך אחורי; להדגים איך אימון בריאות מדוייק ומתוכנן (ושמביא בחשבון את הכאוס של החיים) יכול לעשות לחולי סוכרת מהפך במחלה (ובבריאות) שלהם; להסביר שיש תקווה אמיתית לכל מליוני האנשים בעולם אשר מוגדרים “סוכרת סוג 2″ ועד היום אמרו להם שזאת מחלה כרונית שרק תלך ותחמיר. יש תקווה והתקווה לא נמצאת בבית המרקחת אלא במכולת.

 

כשאני אעמוד על הבמה, עם המצגת והמיקרופון, אני לא אדבר על מחקרים במעבדות ואין לי להציג אלפי מקרים וסטטיסטיקה מתוחכמת. אני אספר להם איך הידע שלהם הניע אותי לפעולה. איך המחקרים שהם הציגו עזרו לי לעזור לאחרים. אני אשתף את הקהל בסיפורים האישיים של גיל-עד ומירי, ברכה ויעל, מיכל ויונה ורבים אחרים שנתנו לי להיות מלווה ומובילה של השינוי הגדול בחייהם. אני אעביר את השקפים ואשתדל לא להתרגש מדי כשאספר להם איך חיים של אנשים השתנו לטובה עם בריאות טובה, שמחה ותקווה.

 

אני אתגאה  בסיפור של איציק שהתחיל תהליך אימוני איתי באחד בנובמבר השנה. איציק הגיע עם מספר קשיים, כשהבולטים ביניהם הם: עודף משקל ניכר וסוכרת סוג2 “משתוללת”. איציק נוטל מגוון תרופות (לסוכרת, ללחץ הדם, סטטינים ועוד ועוד) ולמרות כל המאמצים שלו הוא כל הזמן מרגיש “לא טוב”. היה לי עצוב במיוחד להבין שהוא חי בתחושה ש”כלום לא יעזור” ושמצבו רק ילך ויחמיר ככול שיחלפו השנים. מייאש.

עריכת צילומי מסך - פרטי - תמי סירקיס

ירידה של 4.450 קילו בפחות מחודש, בד בבד עם ירידה בסוכר. עריכת צילומי מסך – פרטי – תמי סירקיס

העבודה שלי עם איציק, בשלבים הראשונים, הייתה יום-יומית: הוא שיתף אותי בתוצאות הבדיקות שלו (צילום המשקל לעיל צילום מד הסוכר להלן); בצילומי צלחות ובכל שאלה שעלתה. כל צלחת קבלה משוב, כל הצלחה זכתה לתרועות ועם הנפילות התמודדנו עם חמלה והומור. ככול שחלף הזמן – ההרגשה הלכה והשתפרה ובעיקר המדדים היומיים גרמו לשנינו לחייך. מעבר לירידה ניכרת במשקל ובהיקפים איציק הצליח להסיג (מלשון נסיגה) את הסוכרת שלו.

היום הראשון של המעקב (2.11.18) היה יום אופייני עם מדידת סוכר של 168 בבוקר. תוך פחות מחודש המדדים ירדו בהתמדה והשבוע (27.11.18) הצלחנו לשבור את רצפת הזכוכית ולהציג מדידת סוכר של 98 בבוקר. כל זאת – אך ורק – בעזרת שינוי תזונתי.

עריכת צילומי מסך - פרטי - תמי סירקיס

הערה חשובה: במד הסוכר של איציק התאריך נכון אך השעה מקדימה בכ-3 שעות.  עריכת צילומי מסך – פרטי – תמי סירקיס

 

 

עוד יש לנו דרך ארוכה ללכת עד שנגיע לתוצאות, שאנחנו רוצים לראות, אבל יש תחושה טובה של הצלחה ומסוגלות. כשיש מוטיבציה ותוצאות הייאוש מתנדף ובמקומו מגיעה תקווה. הבטחתי לאיציק להכין לו עוגת שוקולד (ללא קמח או סוכר) עם קצפת ודובדבן, כשהוא ישבור את מחסום ה-100 קילו. הוא צחק ואמר לי שהוא מפחד אפילו לחלום על זה…

 

גם אני מכירה את התחושה של לפחד לחלום. ובכל זאת, הנה – אני קופצת למים העמוקים: בימים אלה, אני משתתפת בקורס “דיגיטליות בעסקים” והתרגיל השבועי היה לחלום בגדול ולספר לעולם על החלום הזה, לבקש עזרה להגשים אותו ולתת לכוח של חכמת ההמונים והשיתופים להזרים את הבקשה ליעודה.

אם אתם חוליה בשרשרת של החלום שלי אנא שתפו.

ואם אני חוליה בשרשרת של החלום שלכם או של בן משפחה – בוודאי תשתפו.

תודה מראש, שלכם תמי

—–

תמי סירקיס, מאמנת בריאות ומנטורית לתזונה מבריאה לפי עקרונות הפליאו ותזונה דלת פחמימות בהתאמה אישית. הרצאות, סדנאות ואימונים אישיים.

#דיגיטליות_בעסקים

#לאומי_בעסקים

SALOONASCHOOL#

 

עוד מהבלוג של תמי סירקיס - מילים של טעם

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

אני כאן בגלל הבנות שלי

  השבוע התחלתי "גיבושון" אלגנטי, עם פינגר-פוד וריח בושם (אבל תהיה שם גם זיעה והרבה עבודה קשה). התקבלתי לנבחרת של "דיגיטליות בעסקים" של אתר סלונה ובנק לאומי, ואני מתכננת להפיק את המקסימום מההזדמנות ללמוד המון כלים חדשים....

תגובות

פורסם לפני 7 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה