הבלוג של סיגל סיירס - נטורופתיה ורפואה טבעית

sigalsayers

נטורופתית מוסמכת .N.D וביולוגית .M.Sc, מטפלת באנשים בגישה משולבת טבעית ומדעית. אישה לבעל מדהים ואימא לילדה קסומה. חולת ריקודים סלוניים, סלסה וזומבה כבר 20 שנה (בלתי ניתן לריפוי באף גישה).

עדכונים:

פוסטים: 14

החל מיוני 2018

קבלו מתנה: אוסף מתכוני ממרחים ללא חלב לכבוד תחילת שנת הלימודים

08/09/2019

היום מתחיל השבוע השני של שנת הלימודים החדשה, ולא רק הילדים שלנו עוברים הסתגלות, גם אנחנו.

אלפי שאלות מתרוצצות להם ולנו בראש על איך יהיה ומה יהיה, טונות של דאגות חדשות, ספקות והיסוסים.

אבל השאלה הגדולה מכולן, זו שמלווה דורות של הורים ישראלים כבר עשרות שנים היא:

מה, לעזאזל, נמרח להם בסנדביץ’ היום?!?!?!

כן, כן, כל יום מחדש אנחנו עומדים אובדי עצות מול המקרר ומנסים לחשוב על רעיונות קצת יותר יצירתיים מגבינה עם זיתים, חומוס עם מלפפון חמוץ או סלט טונה עם עגבנייה כדי שנוכל לשלוח את היקר לנו מכל למסגרות עם צידה לדרך, שתהיה גם מזון למוח וגם טעימה וכיפית לאכילה. כך נוכל למנוע מהם את התירוץ להגיע לגזלן / למכונה / לקיוסק הקרוב ולקנות איזה ג’אנק פוד פח להשביע את רעבונם אחרי שעות של מאמץ שכלי.
ובתקופה של היום כבר למדנו להכיר היטב מושגים כמו: אלרגיה מסכנת חיים, רגישות לחלב, רגישות לבוטנים וכו’, כך שמגוון המזונות שאנו יכולים לשלוח עם הילדים למסגרת הצטמצם משמעותית. זו אמנם התחשבות מבורכת בסביבה, אבל לנו ההורים זה יוצר עבודה פי כמה וכמה יותר קשה לייצר רעיונות יצירתיים, שגם יהיו טעימים לחיך הסלקטיבי של הילדים שלנו וגם לא יסכנו אחרים.

אז במיוחד בשבילכם, הורים חמודים ומתחשבים שאתם, הכנתי אוסף של רעיונות לממרחים בריאים וטעימים, הפעם בדגש על מתכונים ללא חלב, שתוכלו לשלוח עם ילדיכם למסגרות ותדעו שהם אוכלים אוכל טוב וטעים, עם ערך תזונתי גבוה, שיעזור להם לצלוח את יום הלימודים קצת יותר טוב.

המלצה שלי: הכינו את הסנדביץ’ (מה לעשות, זאת מילה יותר טעימה מכריך) מלחם כוסמין או שיפון, במקום לחם לבן רגיל, וכך גם תדאגו שרמת הסוכר בדם שלהם לא תעלה בחדות ואז תיפול ותגרום לעייפות, אלא רמת הסוכר תעלה בהדרגה ותישאר מאוזנת, וכך הם יישארו ערניים ומרוכזים לאורך זמן.

אז בלי הרבה קשקושים נוספים, קבלו את אוסף המתכונים לממרחים ללא חלב, ואני מאחלת לכם שמהילדים שלכם ייצא סטיב ג’ובס הבא.

ממרח טחינה סלק

מצרכים:

חצי סלק קטן קלוף
3/4 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
1/2 כוס מים
1 כף מיץ לימון, סחוט טרי
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית מלח, 1/4 כפית כמון

אופן ההכנה:

מבשלים את הסלק בסיר עם מעט מים למשך כשעה, עד שהסלק רך.
כשהסלק רך מוציאים אותו מהסיר, חותכים לקוביות ומצננים. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד למרקם חלק. אם הטחינה יוצאת סמיכה מדי אפשר להוסיף מים. טועמים ומתקנים תיבול.

ממרח פלפלים אדומים

מצרכים:

טופו רך
6 פלפלים אדומים, חתוכים לחצאים, ללא הקצוות, נקיים מגרעינים
4 שיני שום
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מניחים את הפלפלים בתבנית אפייה על הצד הפנימי, וקולים בתנור כ-40 דקות בחום בינוני. לאחר שהפלפלים הצטננו, מקלפים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את השום ואת הטופו וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.

* לגיוון, אפשר במקום פלפלים להשתמש בקישואים, חצילים, בצל, עשבי תיבול, וכד’.

ממרח פסטו

מצרכים:

3 חבילות עלי בזיליקום ללא גבעולים
חופן צנוברים קלויים קלות על מחבת
חצי כוס אגוזי מלך שהושרו במים למשך לילה
1-2 כפות שמרי בירה (לא חובה)
2 שיני שום
מעט גרד לימון
מלח, פלפל שחור
שמן זית
(למי שאין בעיה עם חלב אפשר להחליף את שמרי הבירה בפרמז’ן)

אופן ההכנה:

מכניסים לבלנדר או למעבד מזון את כל המצרכים, מעבדים באמצעות מספר פולסים ובמקביל מוסיפים את שמן הזית עד למרקם הרצוי. את הממרח המוכן ניתן לשמור בצנצנת במקרר למשך שבועיים.

ממרח פסטו ביתי (PIXABAY)

ממרח פסטו ביתי (PIXABAY)

ממרח עדשים ואגוזים

מצרכים:

500 גרם עדשים שחורות, רכות לאחר בישול במים ללא מלח
3-4 קישואים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול, קצוץ
1/2 כוס אגוזי מלך מושרים במים רותחים למשך שעתיים (לא חובה להוסיף אגוזים)
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד), קצוצים דק
שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות, עד לריכוך, מוסיפים את הקישואים ומאדים עד הזהבה. מסירים מהאש.
מניחים במיכל של מעבד מזון את העדשים המבושלות, הבצל המטוגן, הקישואים, האגוזים. יוצקים מעט שמן זית ומעבדים לקבלת משחה גסה או חלקה (ניתן להוסיף מעט מים למרקם חלק יותר).
מוציאים לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
ניתן לשמור בקירור 3-4 ימים.

ממרח אגוזים

מצרכים:

200 ג”ר אגוזי מלך
שן שום
1/3 כוס שמן זית
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון, תוך כדי ערבול מוסיפים שמן זית ותבלינים עד שמתקבל ממרח אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

ממרח זיתים שחורים

מצרכים:

כוס זיתים שחורים מגולענים
2 שיני שום
כפית חרדל
כפית עלי טימין
חצי כוס שמן זית
גבעול בזיליקום טרי

אופן ההכנה:

מרסקים את כל החומרים, חוץ משמן זית, במעבד מזון. מוסיפים בהדרגה שמן זית עד לקבלת מרקם של משחה.

ממרח זיתים שחורים (PIXABAY)

ממרח זיתים שחורים (PIXABAY)

ממרח שעועית לבנה

מצרכים:

2 כוסות שעועית לבנה, מושרית במים כל הלילה, מסוננת
בצל חתוך לרבעים
4 גבעולי טימין
גבעול רוזמרין
2 שיני שום
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

שמים את השעועית בסיר עם בצל, טימין, רוזמרין ושום. מכסים במים ומבשלים עד שהשעועית מתרככת (אפשר להשתמש בסיר לחץ). מסננים, מועכים את השעועית, מוסיפים בהדרגה שמן, מלח ופלפל, ומערבבים עד שמתקבל ממרח חלק.

ממרח פקאן

מצרכים:

חצי חבילת טופו
1 בצל קצוץ
3 כפות רוטב סויה
1 כוס אגוזי פקאן מושרים ללילה
1 שן שום או יותר, לפי הטעם
פלפל שחור

אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עד להזהבה, לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון לקבלת מרקם אחיד. אם הממרח יבש מדי, אפשר להוסיף מים עד למרקם הרצוי.
לתקן תיבול לפי הטעם.

חומוס עדשים כתומות

מצרכים:

כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
1.5 כוסות מים, שליש כוס שמן זית
שן שום
כמון, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

שמים את העדשים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 2־3 דקות על אש בינונית. מסירים את הקצף שהצטבר למעלה עם כף גדולה. מכבים את האש, מכסים את הסיר ושמים בצד ל- 15 דקות. לאחר מכן מכניסים את העדשים וכל שאר המרכיבים למעבד מזון וטוחנים בפולסים תוך כדי הוספת השמן עד להגעה למרקם הרצוי. ניתן לשמור בקירור 2-3 ימים.
*לגיוון, ניתן להשתמש בשעועית אדומה מבושלת עד לריכוך במקום בעדשים.

חומוס עדשים כתומות (PIXABAY)

חומוס עדשים כתומות (PIXABAY)

בתיאבון!

מי שרוצה לקבל את החוברת בקובץ Pdf למייל, מוזמן לכתוב לי: [email protected]

מוזמנים להכין, לצלם, להעלות את התמונות לפייסבוק או לאינסטגרם ולתייג אותי Sigal Sayers.

לעוד מתכונים מעניינים ובריאים, היכנסו לדף הפייסבוק שלי: סיגל סיירס – נטורופתיה ורפואה טבעית

להאזנה לפודקאסט שלי “לצאת מהמקרר”

לבלוג באתר שלי

רוצים לדבר איתי? 052-5285250

שתהיה לכולנו שנת לימודים טובה ופורה!

עוד מהבלוג של סיגל סיירס - נטורופתיה ורפואה טבעית

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

לשבור את החומות

״חשבתי שאת מבינה משהו בשיווק דיגיטלי״. כך כתב לי חבר (אמיתי, לא וירטואלי) בפייסבוק, כשפרסמתי שהתקבלתי לביה״ס לשיווק דיגיטלי של בנק לאומי וסלונה. זה נכון. גם אני חשבתי שאני מבינה משהו בשיווק דיגיטלי, בעיקר לאור העובדה, שזה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

Sharing is caring

את, שהגעת אליי אחרי שנים של ניסיונות רבים ומאכזבים לטפל בכאבים שלא עוזבים אותך. את, שהיית כבר אצל מיליון רופאים, מומחים, פרטיים, הכי טובים שיש, ואף אחד לא הצליח לפתור לך את הבעיה, או בכלל להבין מהי. את, שניסית את כל סוגי...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה