הבלוג של סיגל סיירס - נטורופתיה ורפואה טבעית

sigalsayers

נטורופתית מוסמכת .N.D וביולוגית .M.Sc, מטפלת באנשים בגישה משולבת טבעית ומדעית. אישה לבעל מדהים ואימא לילדה קסומה. חולת ריקודים סלוניים, סלסה וזומבה כבר 20 שנה (בלתי ניתן לריפוי באף גישה).

עדכונים:

פוסטים: 13

החל מיוני 2018

והם יודו לכם בגיל 60

12/03/2019

בחודשים האחרונים אני מרצה לקבוצות ולארגונים שונים את ההרצאה שלי: “תזונה נשית לפי גיל לשיפור איכות החיים, הבריאות ומיניות האישה“. בהרצאה הזאת אני מסבירה, בין היתר, מה הדגשים התזונתיים החשובים לנשים בכל גיל, ואחד הדברים הראשונים והבסיסיים שאני שמה עליהם דגש הוא חשיבות צריכת סידן גבוהה מגיל צעיר, ולאחר מכן בשלבים שונים וספציפיים בחיים.

צולם בנקודת מפנה - נשים בחולון
צולם בנקודת מפנה – נשים בחולון

למרבה הצער, חלון ההזדמנויות שלנו לבניית עצמות חזקות ודחוסות, שישרתו אותנו בהמשך החיים, נסגר בגיל 30 בערך. אלה השנים שבהן שיווי המשקל בין בנייה ופירוק של העצם הוא לטובת הבנייה, בעיקר בגיל הילדות וההתבגרות, ולאחר גיל 30 שיווי המשקל מתחיל לנטות לטובת הפירוק יותר ויותר באופן הדרגתי, מה שמתבטא כאוסטאופורוזיס ושברים מגיל המעבר והלאה. היכולת לייצר מאזן חיובי לטובת בניית העצם תלויה במספר גורמים, כגון: גנטיקה, פעילות גופנית ותזונה. למזלנו, על כל הגורמים האלה יש לנו יכולת השפעה (כן, גם על הגנטיקה, באופן מפתיע, כפי שמסתמן מתחום חדש יחסית שנקרא אפיגנטיקה). אנחנו יכולים לבחור לבצע פעילות גופנית בונת עצם, ואנחנו יכולים לצרוך את התזונה המתאימה לנו. לכן יש חשיבות עצומה לצריכת מזון עשיר בסידן בעיקר בקרב ילדים ומתבגרים.

ישנם מקורות תזונתיים רבים לסידן: פרג, למשל, עמוס בסידן והוא אחד המקורות הטובים (והטעימים! אם כי יש לשים לב שהוא מכיל כמות שומן גדולה), טחינה משומשום מלא, ירקות ירוקים ובעיקר עלים, אגוזים ושקדים, פירות, קטניות, דגנים, סרדינים עם העצמות ועוד.

מקור נוסף לסידן הוא מוצרי חלב. מוצרי החלב המוצקים יותר מכילים כמות סידן גבוהה יותר (בעיקר גבינת ריקוטה וגבינה צהובה), בעוד שהחלב הניגר הוא בדרך-כלל לא עשיר מאוד בסידן, למרות האמונה הרווחת.

לכן, כששמעתי על החלב המועשר של יטבתה, שמכיל פי 2 סידן מאשר החלב הרגיל, הסתקרנתי והגעתי למפגש מקצועי עם הדיאטנית שלהם ועם אימהות נוספות כדי לשמוע יותר לעומק, ואולי תהיה לי עוד אופציה של מקור סידן טוב להמליץ למטופלים שלי.

צילום: גלית סבג
צילום: גלית סבג

מאחר והסידן חשוב ביותר בגיל הילדות, המפגש כולו היה בסימן תזונה מאוזנת לילדים, והוחלפו בין כולנו המון טיפים להעשרה ולגיוון תזונת ילדינו. ההבדל בין קבלת טיפים מאיש מקצוע לבין קבלת טיפים מאימהות אחרות הוא שכשזה בא מאימהות אחרות, זה כבר עבר סינון של מה עובד ומה לא, ומגיע עם טריקים להשגת המטרה (שהיא שהילדים יאכלו מה שטוב להם ולא תמיד בא להם באותו רגע).

הנה כמה דברים חשובים שעלו במפגש וכדאי לזכור, כשרוצים להכין ארוחה מאוזנת לילדים שלנו (וגם לנו):

1.  גיוון, גיוון, גיוון. לנסות לגוון כמה שיותר, להכיר לילדים מזונות שונים: קטניות, ירקות ופירות, גבינות, סוגים שונים של חלבון וכו’. המטרה היא להכניס לגוף כמה שיותר נוטריינטים שונים כדי למנוע חסרים שנוצרים כשמתרגלים לאכול מגוון מצומצם של מזונות.

2.  לצרוך דגנים מלאים על מנת לקבל כמות גדולה של סיבים תזונתיים, שחשובים לפעילות מעיים תקינה ולמניעת מחלות.

3.  כאמור, להקפיד על צריכת מזונות עתירי סידן: ירקות ועלים ירוקים, גבינת ריקוטה, טחינה מלאה, סרדינים עם העצמות, מוצרי חלב מועשרים וכו’.

4.  לדאוג לצריכה קבועה של פירות ושל ירקות מצבעים שונים. כדאי להניח אותם על השולחן מוכנים לאכילה (שטופים וחתוכים) כדי להגדיל את הנגישות.

5. ביצים הן מקור מצוין לחלבון, ויטמין B12 וויטמין D וניתן להגיש אותן בכל הצורות.

הנה מתכון קל למנה מאוזנת ובריאה, שמכילה כמות סידן יפה, ירקות, סיבים תזונתיים ושומן טוב:

במחבת: גזר, קישוא, סלרי, בצל, שום. מה יותר בריא מזה?
במחבת: גזר, קישוא, סלרי, בצל, שום.  מה יותר בריא מזה?

פסטה ברוטב עגבניות קרמי

 

מצרכים למתכון (6 מנות):

4 עגבניות בינוניות בשלות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי קצוצים

1 בצל קצוץ

1 שן שום כתושה

כפית שמן זית

1/2 כפית שטוחה מלח

1/4 כפית שטוחה פלפל שחור

1/4 כפית שטוחה אורגנו מיובש

בזיליקום 5 עלים טריים

2 כפות רסק עגבניות

חלב מועשר יטבתה – כוס (240 מ”ל)

חבילת פסטה עדשים או פסטה שעועית (אפשר גם פסטה מקמח מלא)

אופן ההכנה:

1.  לבשל את הפסטה על פי הוראות ההכנה.

2.  לטגן את הבצל בשמן זית, להוסיף את העגבניות, הגזר הקישואים והשום, ולבשל כ- 10 דקות עד לריכוך.

3. להוסיף רסק עגבניות וחלב עד לסמיכות הרצויה.

3.  להוסיף תבלינים, לערבב ולהוריד מהאש

4.  לטחון את התערובת במוט או בבלנדר.

5.  להגיש על הפסטה המבושלת.

 בתיאבון!

פסטה ברוטב עגבניות קרמי
פסטה ברוטב עגבניות קרמי

 

רוצים להיות איתי בקשר?

דברו איתי: 052-5285250
או תהיו חברים שלי בפייסבוק
או תעקבו אחרי העמוד העסקי: סיגל סיירס – נטורופתיה ורפואה טבעית

עוד מהבלוג של סיגל סיירס - נטורופתיה ורפואה טבעית

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 12 months
תצוגה מקדימה

לשבור את החומות

״חשבתי שאת מבינה משהו בשיווק דיגיטלי״. כך כתב לי חבר (אמיתי, לא וירטואלי) בפייסבוק, כשפרסמתי שהתקבלתי לביה״ס לשיווק דיגיטלי של בנק לאומי וסלונה. זה נכון. גם אני חשבתי שאני מבינה משהו בשיווק דיגיטלי, בעיקר לאור העובדה, שזה...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

Sharing is caring

את, שהגעת אליי אחרי שנים של ניסיונות רבים ומאכזבים לטפל בכאבים שלא עוזבים אותך. את, שהיית כבר אצל מיליון רופאים, מומחים, פרטיים, הכי טובים שיש, ואף אחד לא הצליח לפתור לך את הבעיה, או בכלל להבין מהי. את, שניסית את כל סוגי...

תגובות

פורסם לפני 11 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה