הבלוג של סיגל - סיפור בנייר

sigalcraft24

סיגל כהן בעלת העסק "סיגל - סיפור בנייר". אני יוצרת ומעצבת בנייר - כרטיסי ברכה, מחברות, יומנים ופנקסים מעוצבים, מעמדי ממו, קופסאות מתפוצצות, תמונות קנבס ומוצרי עץ הכל בעבודת יד! אפשר לבחור פריטים מהמלאי הקיים ואפשר... +עוד

סיגל כהן בעלת העסק "סיגל - סיפור בנייר". אני יוצרת ומעצבת בנייר - כרטיסי ברכה, מחברות, יומנים ופנקסים מעוצבים, מעמדי ממו, קופסאות מתפוצצות, תמונות קנבס ומוצרי עץ הכל בעבודת יד! אפשר לבחור פריטים מהמלאי הקיים ואפשר להזמין עיצוב אישי, מיוחד ומותאם לכם. אוהבת לנדוד עם הדוכן שלי למקומות יפים ומיוחדים.

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מינואר 2019

פוסט מלא זכרונות ילדות, טעמי ילדות, ריחות ילדות, געגוע ואהבה

06/04/2019

מכירים את המאכלים האלה, שמכינים אותם גם במהלך השנה, אבל הטעם שלהם בפסח יוצא שונה, טעים יותר? מכירים את המאכלים האלה, שכאשר מכינים אותם, הריח שמתפשט בבית גורם לכל בלוטת זכרון בגוף שלכם להתעורר, ולא רק לבלוטות הרעב? ריח כזה שמעלה זכרונות וגעגועים. אז מרק העוף של אמא שלי ז”ל זה המאכל שמבחינתי הריח שלו מטריף את כל החושים, ושבפסח הטעם שלו יוצא שונה, למרות שמכינים אותו בדיוק אותו דבר.

WhatsApp Image 2019-04-03 at 10.18.27

המתכון כאן הוא פשוט. מה שיפה ומעניין זה שאין פה תבלינים או שמן, רק מלח. המרק מבוסס על רכיבים טבעיים בלבד, ואחרי סינון, הוא יוצא צח וזהוב. הקטע במרק הזה הוא שהשינוי הכי קל במרכיבים משנה את הטעם לחלוטין. היו במשפחה כאלו שניסו להתחכם ולשנות מרכיב כזה או אחר, או להוסיף מרכיבים – לא יצא להם “המרק של סבתא”, אלא מרק עוף אחר. יש שורה של “מכורים” במשפחה, שאם נעשה להם מבחן טעימה בעיניים עצומות, אין סיכוי שהם יפספסו מהו המרק הנכון.

המתכון בכתב ידה של אמי ז"ל

המתכון בכתב ידה של אמי ז”ל

המרק הזה ליווה אותי מילדותי, והיום אני חולקת את ההתמכרות אליו עם שלושת ילדיי. שלושתם מתלהבים כמוני ביום חורף קר מארוחת צהריים שהיא כולה מרק ורק מרק.  אמא שלי היתה מתנדבת להכין אותו לכל מי שלא הרגיש טוב. עד היום, כאשר אני לא מרגישה טוב, יש בי את התחושה שרק צלחת “מרק של סבתא” תשפר את המצב, אבל אם אין לי בבית את כל הרכיבים אני לא אכין!

WhatsApp Image 2019-04-03 at 10.19.17

היות והתכנסנו כאן רגע לפני פסח, אז כמו שהמרק היה “המומחיות” של אמא שלי, כך “האיטריות של פסח” היו המומחיות של אבא שלי ז”ל. והשילוב של המרק והאיטריות של פסח זה פשוט אחד מזכרונות הילדות הנפלאים שלי, שאני משמרת ומעבירה הלאה לילדים שלי.

נכון שאפשר לקנות איטריות ביצים בסופר,  אבל כמו כל דבר  אחר, אין כמו להכין בבית. אבא שלי, בסבלנות מדהימה, היה מכין חביתיות דקות דקות (כן כן, זו פשוט חביתה מביצים בלי שום תוספות), הופך אותן במחבת מבלי שיתפרקו, ואח”כ מגלגל וחותך אותן לאיטריות בגודל אחיד  – דקות ויפות. במהלך החג הוא היה מכין את האיטריות לפני כל ארוחה, והן היו מתחסלות. כאשר ליל הסדר לא היה מתקיים אצלם בבית, התפקיד שלו היה להכין ולהביא את האיטריות – האיטריות של סבא.

WhatsApp Image 2019-04-03 at 10.17.57

תפקיד ההכנה של האיטריות עבר לבעלי

 

מתכון מרק עוף

5-6 כנפיים עוף (ולא חלק אחר)

כף שטוחה מלח

חצי צרור חבילת עלי פטרוזיליה

חצי צרור חבילת שמיר

שורש פטרוזיליה

אופציונלי – סלרי שורש ועלים

בצל שלם

2-3 גזרים חתוכים לעיגולים

אופן ההכנה

מרתיחים בסיר גדול מים עד גובה אמצע הסיר עם הכנפיים וכף מלח.

לאחר רתיחה מוסיפים את כל הירקות (שטופים ושלמים, חוץ מהגזר אותו כן חותכים).

מבשלים על אש קטנה שעתיים לפחות.

להגשה מסננים את המרק.

טיפ כפול - אחרי שמסננים את המרק אפשר להקפיא אותו. אפשר גם להקפיא במנות קטנות, ולהשתמש כציר לתבשילים אחרים.

כבר שש שנים שההורים שלי לא איתנו, אבל “המרק של סבתא” ו”האיטריות של סבא” לנצח יזכירו אותם.

WhatsApp Image 2019-04-03 at 10.17.42

אנא שתפו אם הכנתם ואהבתם.

אשמח גם לשמוע על מאכלי ילדות וזכרונות שלכם.

בתאבון וחג שמח!

 

לקריאת בלוגים נוספים שלי כאן

להתרשמות מהעבודות שלי ויצירת קשר כאן

 

 

עוד מהבלוג של סיגל - סיפור בנייר

תצוגה מקדימה

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 months
תצוגה מקדימה

אני כאן בשביל ה- WOW

#להפתיעולרגש. זה בעצם הרעיון מאחורי "סיגל - סיפור בנייר". הרעיון להקים עסק, ולמכור את העבודות שלי בנייר נולד, כאשר הבנתי פתאום שבזמן שאני יוצרת אני כבר מדמיינת את התגובה של מי שיקבל -  את השמחה, ההפתעה וההתרגשות. מכירים את...

תגובות

פורסם לפני 3 months
תצוגה מקדימה

אני מחפשת אותך

את, מנהלת משאבי אנוש או מנהלת/בעלת חברה, שדואגת לעובדים שלה וחושבת מחוץ לקופסא. יודעת לפרגן ולתת להם הרגשה כמה הם חשובים. אוהבת להפתיע ולרגש אותם בארועים מיוחדים ובחגים. מאמינה בלתת לכל אחת ואחד מהם יחס אישי ותשומת...

תגובות

פורסם לפני 2 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה