הבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

המטבח של קלרה

אמא, בשלנית, כותבת מהלב. "במטבח של קלרה" תוכלו למצוא מתכונים בייתים ופשוטים שמתאימים לכל המשפחה, ממבוגרים ועד ילדים שרק החלו לאכול, וכן סיפורים על חיי כאם (ללא אם), אישה ובשלנית בהתהוות.

עדכונים:

פוסטים: 55

החל ממאי 2014

כבר חצי שנה שאני כותבת את בלוג המתכונים הזה, כבר חצי שנה שאני משתפת אתכם בחיי ובמתכוניי, חצי שנה שנראה שהייתה כל כולה הכנה לסיפור הזה ולמתכון הזה. מאז שהתחלתי לכתוב ולבשל, אני תוהה מתי אהיה מוכנה לאפות את עוגת השוקולד של אמא שלי, קלרה ז”ל, ומתי אהיה מוכנה לכתוב על העוגה, על מה היא מזכירה לי ומה זה עושה לי עמוק בבטן….

אז קודם כל גילוי נאות, לעוגה של אמא שלי לא קוראים עוגת שוקולד, לעוגה של אמא שלי קוראים, עוגה כושית, ויש לבטא במלעיל ויש לסלוח על חוסר התקינות הפוליטית  (ככה זה היה בשנות השמונים).

כבר כתבתי לכם על עוגת התפוזים של אמא שלי

והיא אכן עוגה שמזכירה את אימי ומעלה נשכחות, אך העוגה האמתית של אמא שלי כפי שאני תפסתי את זה, העוגה האמתית של ילדותי היא: עוגה כושית!!

העוגה הזאת מזכירה לי רק טוב, כאילו לא חלתה, כאילו לא סבלה, כאילו לא רזתה, כאילו לא נשר שערה, כאילו לא חבשה פאה, כאילו לא אושפזה, כאילו לא בכתה, כאילו לא נפטרה…

ריח העוגה מזכיר לי ריח של חופש, ריח של ילדות תמימה ושמחה, ריח של שלמות, בלי חור בלב.

אני זוכרת כל נגיסה שנגסתי בעוגה וזוכרת (ואני לא זוכרת הרבה) את אמא שלי חותכת את העוגה לריבועים קטנים ושווים בכדי שנוכל לשלוף בקלות חתיכה מהתבנית. אני ממש יכולה לראות אותה מולי עכשיו עם תבנית העוגה נשלפת מהתנור ומונחת לאחר כבוד על קרש עץ שהוכן מראש.

היא הייתה יפה, אימי, וצעירה. עור פניה תמיד הבריק וידיה עמוסות בטבעות וצווארה בשרשראות זהב עדינות. היא הייתה מעט מלאה, אימי, כנראה שאריות של שני ההריונות הצפופים שעוד דבקו בה. היא לבשה לרוב חצאיות שלושה רבעים, אני זוכרת ברור אחת ורודה (כנראה שזו הייתה האופנה אז, או שלא …).

היא הייתה מנהלת חשבונות במקצועה שרצתה להיות מורה כל חייה, אך התפספס לה. היא הייתה שקטה, אימי, לא התבלטה כאשר הייתה בחברה. לא היו לה חברות רבות ובנות משפחתה, בעיקר גיסותייה משני הצדדים היו חברותיה.

כל שנה היא תרמה סכום כסף צנוע לעמותה הפועלת למען עיוורים וכל חופש גדול הייתה רוכשת לנו תיק וספרים חדשים לבית הספר, אף פעם לא משומשים ואף פעם לא אותו תיק לשנה הבאה, תמיד חדש. הייתה עוטפת לנו את הספרים בעטיפות צבעוניות שהחזיקו מעמד עד אמצע השנה.

היא הייתה אמורה להיות סבתא נהדרת, אך אפילו לא הספיקה לגדל את ילדיה שלה מעבר ל- 10 שנים. היא חלתה בסרטן, שכנראה היה תורשתי, סרטן השד שהתדרדר לסרטן העצמות ולבסוף, מה שלא השאיר תקווה יותר, סרטן ריאות. היא חיה חיים קצרים מאד, אך מלאים בשמחה והגשמה עצמית, היא הותירה אחריה בעל ושני ילדים שהמשיכו לחיות את החיים עם חור ענק בלב שגם 23 שנה לאחר מכן עוד מסרב להיסגר…

כנראה שמה שנשאר לי ממנה זה המתכונים והאהבה לבישול ביתי ופשוט ואם כבר פשוט אז אני חייבת גילוי נאות נוסף, זו עוגה מאד מאד פשוטה, יש יאמרו פשוטה מידי, אבל זאת הייתה אמא שלי וכך גם העוגה שלה. ילדים מטורפים על העוגה הזאת, בני אכל אותה השבוע כמו לחם, היא הולכת נהדר עם קפה של שבת בבוקר או לאירוח לא מחייב של חברים אז קבלו את המתכון של העוגה שמתסכלת עליי עכשיו מהשיש וקורצת לקחת עוד חתיכה…

עוגת שוקולד- מתכון

מצרכים:

150 גרם שוקולד מריר

2 כפות קקאו (לא להחליף בשוקולית או משהו דומה, רק קקאו!)

5 כפות מים

כוס סוכר

כפית רום

5 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון

חצי מרגרינה ללא מלח

כוס וחצי קמח תופח

נייר אפיה

תבנית מלבנית של 20 על 30

אופן ההכנה:

בתוך סיר קטן להניח את המצרכים הבאים: השוקולד שבור לחלקים בינוניים, הקקאו, 5 כפות המים, כוס הסוכר וכפית הרום.

לבשל על אש קטנה עד שהופך לקרם במרקם של שמנת. להוריד מהגז כאשר מוכן.

להוסיף לקרם את חצי המרגרינה ולערבב עד שנספגת לחלוטין.

להוסיף את חמשת החלמונים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה. להניח בצד.

בקערת הקצפה להקציף את חמשת החלבונים עם 2 כפות סוכר.

לאחר שמקציף להוסיף לקערת ההקצפה בהדרגתיות את הקרם ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

להוסיף את הקמח ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

לשפוך את התערבות לתבנית עליה מונח נייר אפיה.

להכניס לתנור בחום של 180 מעלות לחצי שעה. לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה.

בתיאבון, שבת שלום ותודה שהקשבתם : )

עוד מהבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

תצוגה מקדימה

עוגת פתי בר קפואה- עוגה לימיות הקיץ החמים

יום הולדת- אמא- 35 בשבוע הבא אחגוג את יום הולדתי ה- 34. עברתי 34 שנים של חיים והנה שבוע הבא אני פותחת את שנתי ה- 35. המספר הזה, 35, תמיד גרם לי לתחושת צמרמורת, גם אם סתם הופיע באיזה תרגיל בחשבון שפתרתי בתור ילדה וגם אם במחיר של מוצר...

תצוגה מקדימה

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני מצרכים: למילוי:  2 כפות שמן זית 3 בצלים בינוניים...

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים ותפוחי אדמה

לביבות עדשים ותפוח אדמה  מצרכים: 1 בצל בינוני מגורד דק בפומפייה 3 שיני שום כתושות 2 כוסות של עדשים ירוקות מוכנות 2 כוסות של פירה תפוח אדמה כף טחינה גולמית כף...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה