הבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

המטבח של קלרה

אמא, בשלנית, כותבת מהלב. "במטבח של קלרה" תוכלו למצוא מתכונים בייתים ופשוטים שמתאימים לכל המשפחה, ממבוגרים ועד ילדים שרק החלו לאכול, וכן סיפורים על חיי כאם (ללא אם), אישה ובשלנית בהתהוות.

עדכונים:

פוסטים: 55

החל ממאי 2014

אז על אמא שלי כבר קראתם בפוסט של הלזניה טונה

על סבתא שלי, סבתא בת שבע, כבר קראתם בפוסט של תבשיל תפוחי האדמה ושעועית צהובה

נראה לי שהגיע הזמן שתכירו את הצלע השלישית שמרכיבה את הידע והאהבה שלי למטבח והיא סבתי, סבתא גיזלה (ז”ל), אימה של אמא שלי.

כשאני חושבת עליה במבט לאחור בתקופה הטובה יותר של חייה, היא הייתה אישה עם קלאסה, חוץ מניהול המכולת יחד עם סבא שלי, שאותה מכולת הייתה עבורי ועבור אחי מגרש המשחקים שלנו, היא ניהלה את ביתם ביד רמה ואירחה, אירחה המון ובילתה את מרבית זמנה במטבח. סבתא גיזלה הכינה אוכל מיוחד וטעים מאד ויחד עם זאת מרכיב חשוב ביותר עבורה היה סידור השולחן. הצלחות תמיד היו תואמות לאחת לשנייה, הסכו”ם בדיוק במקום, הארוחה הורכבה מ- 4 מנות ואף פעם לא פחות, תמיד השולחן ערוך ויפה מעיין כמותו, אישה עם קלאסה…

מתכונים רבים לא נותרו לי ממנה, האמת, כי לא ביקשתי, אבל כשכן ביקשתי, הכתיבה לי את מתכוניה בחפץ לב ובדיוק רב, “תעשי בדיוק כמו שאני אומרת”, “לא לשכוח שום דבר”, “זה לא יצא לך טוב אם לא תדייקי”, כך היא הייתה וכך אהבתי ואהבנו אותה, הייתה סבתא נהדרת, מטפלת, אוהבת ובעיקר מאכילה.

אז לזכרה אשתף אתכם במתכון מהמם שלה לריבת תותים.

כן, כן, ריבת תותים, אפשר ואף כדאי להכין ריבות בבית, זה קל מעיין כמותו, בריא פי כמה וכמה מהריבות שאנו קונים בסופר, יכול לשמש למריחת כריכים לילדים ולמבוגרים, למילוי לעוגות וסתם לאכול עם כפית כי זה באמת ממש ממש טעים.

המתכון של סבתא גיזלה לריבת תותים : )

מרכיבים:

חצי קילו תותים

סבתי נהגה לציין בפני שוב ושוב “רק מתותים טובים”. אני מסכימה לכם לזייף כאן וניתן, לפחות לדעתי, סליחה סבתא, להשתמש גם בתותים לא הכי הכי מובחרים. במידה וניתן לרכוש תותים אורגנים בכלל הרווחתם ריבה אורגנית.

כוס סוכר

למי שלא אוהב מתוק, ניתן להוריד בכמות הסוכר, שוב סליחה סבתא.

חצי לימון

אופן ההכנה:

לשטוף את התותים במסננת תחת ברז מים זורמים, עד שהתותים נקיים לחלוטין

להניח את התותים בקערה ולשפוך מעליהם את הסוכר

להמתין עד שהתותים יגירו מים

לאחר שישנם מעט מים על התותים לסחוט את חצי הלימון לתוך הקערה

להעביר לסיר, להוסיף חצי כוס מים, להדליק את האש על אש גדולה ולערבב מיד פעם

כאשר רותח להעביר לאש קטנה יותר ולערבב כל כמה דקות עד שהתותים נעלמים לחלוטין והמרקם הופך סמיך, יכול לקחת חצי שעה עד 40 דקות

 וזהו הריבה הביתית מוכנה והיא טעימה מעיין כמותה.

בתיאבון לכולם וט”ו בשבט שמח : )

 

 

עוד מהבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

תצוגה מקדימה

עוגת פתי בר קפואה- עוגה לימיות הקיץ החמים

יום הולדת- אמא- 35 בשבוע הבא אחגוג את יום הולדתי ה- 34. עברתי 34 שנים של חיים והנה שבוע הבא אני פותחת את שנתי ה- 35. המספר הזה, 35, תמיד גרם לי לתחושת צמרמורת, גם אם סתם הופיע באיזה תרגיל בחשבון שפתרתי בתור ילדה וגם אם במחיר של מוצר...

תצוגה מקדימה

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני מצרכים: למילוי:  2 כפות שמן זית 3 בצלים בינוניים...

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים ותפוחי אדמה

לביבות עדשים ותפוח אדמה  מצרכים: 1 בצל בינוני מגורד דק בפומפייה 3 שיני שום כתושות 2 כוסות של עדשים ירוקות מוכנות 2 כוסות של פירה תפוח אדמה כף טחינה גולמית כף...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה