הבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

המטבח של קלרה

אמא, בשלנית, כותבת מהלב. "במטבח של קלרה" תוכלו למצוא מתכונים בייתים ופשוטים שמתאימים לכל המשפחה, ממבוגרים ועד ילדים שרק החלו לאכול, וכן סיפורים על חיי כאם (ללא אם), אישה ובשלנית בהתהוות.

עדכונים:

פוסטים: 55

החל ממאי 2014

אז כמו שאתם כבר יודעים הבישול אצלי מגיע מהבית. תמונת ילדות אשר זכורה לי במיוחד ואותה חוויתי ברמה יומיומית היא כניסה לביתה של סבתי, סבתא בת שבע (כמובן מבלי לדפוק בדלת, כי ככה זה אצל סבתא וסבא) ומיד את מוצפת בריח משכר של תבשילים מהמטבח.

סבתא בת שבע בישלה, אפתה, טיגנה ושהתה במטבחה כל יום, מרבית שעות היום. שם, במטבח הקטן בבית של סבתא, היו השיחות הכי מעניינות, בזמן שאני מספרת לה דברים שלא סיפרתי לאיש, סבתא יושבת מולי ומכינה משהו, תמיד מכינה משהו. לא פעם נכנסתי לביתה של סבתא לקראת שעת ארוחת ערב ותמיד חיכה לי ולכל מי שהגיע מאכל רומני מסורתי, מלא בטעמים, תבלינים ותמיד תמיד המאכל העלה אדים, תמיד היא ידעה מתי בדיוק להגיש….

המתכון החביב עלי במיוחד לארוחת הערב שסבתא הייתה מגישה הוא מתכון קל ביותר להכנה, גם מתכון זה (בדומה למתכונים אחרים שפורסמו בבלוג) ניתן לעשות יחד עם הילדים, הוא מתאים לילדים מגיל אכילת אוכל אצבעות (שימו לב רק לגרעיני השעועית) ניתן לרסק או למעוך את חלקו, הוא יכול להיות טבעוני, יכול להיות חלבי, יכול להיות פרווה, מה שאתם בוחרים.

תפוחי אדמה ושעועית צהובה

מרכיבים:

תפוחי אדמה כמספר הסועדים (בדרך כלל 3 תפוחי אדמה קטנים לאדם)

שעועית צהובה טרייה טרייה מהירקן (באופן כללי אני מעדיפה תמיד לבשל עם ירקות טריים ולא קפואים שמגיעים בשקיות, אך כמובן שאם אין זמן או חשק … )

קורט מלח

2 שיני שום (לבחירה)

שמנת חמוצה (לבחירה, ניתן להחליף בכל סוג של גבינה או לקנות שמנת בעלת אחוזי שומן נמוכים)

אופן הכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים

שוטפים את השעועית וחתוכים כל אחת ואחת משני קצותיה, במידה והשעועית גדולה כדאי לחתוך אותה ל- 2 או 3.

מבשלים את כל אחד מהמרכיבים בנפרד (כל אחד מהם זקוק לזמן הכנה שונה)

כשהמרכיבים מוכנים מסדרים צלחת לכל אחד מהסועדים.

בבסיס הצלחת תפוחי אדמה, עליהם פזורה השעועית מעל שמנת חמוצה ומעל הכל מלח ושום כתוש, כל אחד כמה שהוא אוהב.

מי שכן החליט ללכת על השמנת החמוצה מומלץ שבכל ביס תהיה קצת מהשמנת ומי שהחליט להימנע מהשמנת (או השום) הרי לכם ארוחת ערב טבעונית למהדרין.

תאמינו לי שלמרות שזה נראה פשוט, מדובר במעדן…. בתיאבון : )

עוד מהבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

תצוגה מקדימה

עוגת פתי בר קפואה- עוגה לימיות הקיץ החמים

יום הולדת- אמא- 35 בשבוע הבא אחגוג את יום הולדתי ה- 34. עברתי 34 שנים של חיים והנה שבוע הבא אני פותחת את שנתי ה- 35. המספר הזה, 35, תמיד גרם לי לתחושת צמרמורת, גם אם סתם הופיע באיזה תרגיל בחשבון שפתרתי בתור ילדה וגם אם במחיר של מוצר...

תצוגה מקדימה

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני מצרכים: למילוי:  2 כפות שמן זית 3 בצלים בינוניים...

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים ותפוחי אדמה

לביבות עדשים ותפוח אדמה  מצרכים: 1 בצל בינוני מגורד דק בפומפייה 3 שיני שום כתושות 2 כוסות של עדשים ירוקות מוכנות 2 כוסות של פירה תפוח אדמה כף טחינה גולמית כף...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה