הבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

המטבח של קלרה

אמא, בשלנית, כותבת מהלב. "במטבח של קלרה" תוכלו למצוא מתכונים בייתים ופשוטים שמתאימים לכל המשפחה, ממבוגרים ועד ילדים שרק החלו לאכול, וכן סיפורים על חיי כאם (ללא אם), אישה ובשלנית בהתהוות.

עדכונים:

פוסטים: 55

החל ממאי 2014

מכירות/מכירים את זה שאומרים לכם בגן :”הילד שלך טורף את הקציצות שלנו, אכל 8 !!” ובבית נאדה!!! אז, אני גאה לומר שעליתי על זה, עליתי על המתכון של הקציצות שילדים טורפים. קבלו את המתכון עם גרסה כשרה לפסח כי עוד מעט החג כבר כאן ויש לנו כמה ימים עם הילדים בבית …

25/03/2015

קציצות כרישה לימי חול ולימות הפסח 

מצרכים לקציצות:

חצי קילו בשר טחון, לבחירתכם בשר בקר, הודו, עוף

ניתן לערבב בין הסוגים ועדיין להישאר עם חצי קילו או להכפיל את כמות המתכון ולערבב חצי קילו מכל סוג, בקר ועוף הולך טוב ביחד

3 ביצים

8 כפות פירורי לחם/קמח מצה

2 גבעולי כרישה שלמים

2 שיני שום כתושות

תבלינים: 2 קורט מלח, קורט פלפל שחור, כפית אבקת מרק עוף (רשות בלבד)

מצרכים לרוטב:

כף שמן זית

1 בצל חתוך לקוביות בינוניות

3 שיני שום כתושות

1 קופסא של רסק עגבניות (260 גרם)

5-6 קופסאת רסק העגבניות מלאה במים

תבלינים: קורט מלח, קורט פלפל שחור, קורט סוכר, גבעול בזיליקום, קורט סומק

אופן הכנת הקציצות:

נקלף את הגבעול העוטף של הכרישה, נחתוך לחתיכות בינוניות ונבשל במים וקורט מלח.

כאשר הכרישה רכה להוציא מהמים ולסחוט (ניתן עם כפפות גומי כי הכרישה כעת מאד חמה) ולטחון בבלנדר עד לקבלת עיסה אחידה.

לערבב בקערה בידיים (כי כך החלבון של הבשר משתחרר אל התערבות) את כל מצרכי הקציצות ולהניח בינתיים בצד

קציצות כרישה 1

 

אופן הכנת הרוטב:

במחבת עמוקה לחמם את כף שמן הזית.

כאשר השמן רותך להכניס פנימה את הבצל והשום.

לאחר שמזהיבים להכניס פנימה את רסק העגבניות ולערבב.

להכניס פנימה את המים ולערבב שוב.

כאשר רותך להוסיף את התבלינים לערבב, לטעום ולתקן טעמים.

כעת נחזור אל הקציצות.

עם ידיים רטובות ניצור כדורי בשר קטנים (בגודל 2 ביסים של ילד קטן)

ונכניס לתוך הרוטב המבעבע.

לאחר שסיימנו להכניס את כל הקציצות, ניתן להוריד לאש קטנה, לכסות עם מכסה ולבשל במשך שעה וחצי על אש קטנה.

בתיאבון : )

קציצות כרישה 2

את “המטבח של קלרה” תוכלו למצוא גם בפייסבוק גם בפינטרסט וגם באינסטרגם

ואם תרצו לקבל הודעה לתיבת הדוא”ל בכל פעם שמתפרסם מתכון אתם מוזמנים ללחוץ על הכפתור הסגול “עקבו אחרי” משמאל למעלה. 

עוד מהבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

תצוגה מקדימה

עוגת פתי בר קפואה- עוגה לימיות הקיץ החמים

יום הולדת- אמא- 35 בשבוע הבא אחגוג את יום הולדתי ה- 34. עברתי 34 שנים של חיים והנה שבוע הבא אני פותחת את שנתי ה- 35. המספר הזה, 35, תמיד גרם לי לתחושת צמרמורת, גם אם סתם הופיע באיזה תרגיל בחשבון שפתרתי בתור ילדה וגם אם במחיר של מוצר...

תצוגה מקדימה

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני מצרכים: למילוי:  2 כפות שמן זית 3 בצלים בינוניים...

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים ותפוחי אדמה

לביבות עדשים ותפוח אדמה  מצרכים: 1 בצל בינוני מגורד דק בפומפייה 3 שיני שום כתושות 2 כוסות של עדשים ירוקות מוכנות 2 כוסות של פירה תפוח אדמה כף טחינה גולמית כף...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה