הבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

המטבח של קלרה

אמא, בשלנית, כותבת מהלב. "במטבח של קלרה" תוכלו למצוא מתכונים בייתים ופשוטים שמתאימים לכל המשפחה, ממבוגרים ועד ילדים שרק החלו לאכול, וכן סיפורים על חיי כאם (ללא אם), אישה ובשלנית בהתהוות.

עדכונים:

פוסטים: 55

החל ממאי 2014

עוגיות דבש פשוטות פשוטות. ממלאות את הבית בריח וטעם משכר של ילדות בבית של סבתא. ניזללות באהבה על ידי כל בני המשפחה, מתינוקות בגיל שנה ועד אחרון המבוגרים. בתיאבון : )

23/10/2014

עוגיות דבש של סבתא

מרכיבים:

קילו קמח לבן רגיל

4 ביצים

כוס סוכר לבן

כוס שמן רגיל

חצי כוס דבש

כפית אבקת אפיה

2 שקיות של סוכר וניל (2 נוספות במידה ויש צורך להוסיף מים לבלילה, הסבר בהמשך)

2 כפיות של תמצית וניל (במידה ויש צורך להוסיף מים לבלילה, הסבר בהמשך)

אופן ההכנה:

לשים בקערה גדולה את כל המרכיבים למעט תמצית הוניל ורק 2 שקיות של סוכר וניל

ללוש את המרכיבים עד לקבלה של עיסה אחידה

במידה והבצק לא מגיע לכדי עיסה אחידה ומלוכדת, אלא מורכב מפירורים שאינן מתלכדים יחד יש להוסיף חצי כוס מים, כאשר במים נמיס 2 שקיות של סוכר וניל ו 2 כפיות של תמצית וניל.

מדובר בבצק שמעט קשה לעבוד איתו כי הוא בעל מרקם גס, אך כדאי להמשיך וללוש עד שנגיע לעיסה החלקה (עד מידת האפשר).

כאשר העיסה אחידה נכניס למקרר למינימום שעתיים, מקסימום יום.

נוציא מהמקרר כחצי שעה לפני שנרצה להכין את העוגיות בכדי שיהיה קל יותר לעבוד.

נרטיב ידיים ונכין כדור בגודל הרצוי, במידה ורוצים עוגיות קטנות נכין כדור קטן ובמידה ורוצים עוגיות גדולות נכין כדור גדול יותר.

נניח את הכדור על תבנית שעליה נייר אפייה ונמחץ את הכדור עם מזלג בכדי לשטח מעט את הכדור, וכך הלאה.

מכיוון שמדובר בעוגיות דבש, ודבש הוא חומר שנשרף מהר יש לשים לב כשמכניסים לתנור.

יש להכניס לתנור על חום של 150 עד 180 מעלות (תלוי בחוזק התנור) ל- 10 דקות עד רבע שעה.

כאשר רואים שהעוגיות מתחילות לקבל צבע חום בהיר, יש להוציא מהתנור ולזלול בהנאה : )

עוגיות דבש 2

מוזמנים ומוזמנות לבקר גם בדף הפייסבוק והפינטרסט של “המטבח של קלרה”.

עוד מהבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

תצוגה מקדימה

עוגת פתי בר קפואה- עוגה לימיות הקיץ החמים

יום הולדת- אמא- 35 בשבוע הבא אחגוג את יום הולדתי ה- 34. עברתי 34 שנים של חיים והנה שבוע הבא אני פותחת את שנתי ה- 35. המספר הזה, 35, תמיד גרם לי לתחושת צמרמורת, גם אם סתם הופיע באיזה תרגיל בחשבון שפתרתי בתור ילדה וגם אם במחיר של מוצר...

תצוגה מקדימה

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני מצרכים: למילוי:  2 כפות שמן זית 3 בצלים בינוניים...

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים ותפוחי אדמה

לביבות עדשים ותפוח אדמה  מצרכים: 1 בצל בינוני מגורד דק בפומפייה 3 שיני שום כתושות 2 כוסות של עדשים ירוקות מוכנות 2 כוסות של פירה תפוח אדמה כף טחינה גולמית כף...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה