הבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

המטבח של קלרה

אמא, בשלנית, כותבת מהלב. "במטבח של קלרה" תוכלו למצוא מתכונים בייתים ופשוטים שמתאימים לכל המשפחה, ממבוגרים ועד ילדים שרק החלו לאכול, וכן סיפורים על חיי כאם (ללא אם), אישה ובשלנית בהתהוות.

עדכונים:

פוסטים: 55

החל ממאי 2014

כנראה שמה שמאפיין את חגי תשרי השנה, אצלי לפחות, זה ריצת מרתון נגד הזמן אל עבר שעת השין, ערב החג.

שוב אני מוצאת את עצמי, כמו בערב ראש השנה, מגיעה לערב החג בשניה האחרונה.

אך למרות שהמירוץ בו אני נמצאת בימים האחרונים די נחמד לי ומכניס אנרגיות חדשות, אני מחכה לשקט ולרוגע של יום כיפור.

לרגע בו הכל כבה,

מתחיל שקט מיוחד שיש רק ביום כיפור,

האויר מתחיל להיות קריר ונעים יותר,

העיתונים שלא נקנים בביתנו בדרך כלל פזורים על הרצפה, הספרים שהושאלו מהספרייה לידם, גם ספרי הילדים מבצבצים מתחת לכל הבלאגן,

ובעיקר שקט, סוג של דממה שמיוחדת רק ליום כיפור.

ומפאת אותה ריצת מרתון שתגיע לסיומה עוד כמה שעות אגש ישר לעניין.

תרומתי לארוחה המפסקת  שתתחיל בשעות הקרובות היא מג’דרה

מנה משביעה ביותר, שכוללת גם חלבון וגם פחמימה. נראה שיכולה להשאיר את תחושת השובע לפחות עד השעות המאוחרות של הלילה, לשעות לאחר מכן כבר אין ערובה…

שיהיה לכולנו יום כיפור שלו ורגוע, משפחתי וממלא באנרגיות חדשות לשנה החדשה.

מג’דרה

מרכיבים:

2 כוסות עדשים ירוקות

2 כוסות אורז לבן

3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

תבלינים: מלח, פלפל שחור, סוכר, סומק ושמן זית

אופן ההכנה:

העדשים:

בידיוק כמו במתכון של מניפת החציל גם כאן נכין את העדשים באותו האופן

תחילה יש להניח את הסיר על השיש

לשפוך לסיר את העדשים

לתבל ב: קורט מלח, קורט פלפל וכפית שמן זית ולערבב

להוסיף מים עד 3 ס”מ מגובה העדשים

להניח על הגז על אש גדולה ולבשל עד שהעדשים מוכנות

האורז:

לכל אחד ואחת השיטה שלו ושלה להכנת אורז לבן וכל אחד ואחת יודעים איך מצליח לו הכי טוב

השיטה שלי היא:

בדומה לעדשים יש להניח את הסיר על השיש

לשפוך לסיר את האורז

לתבל ב: קורט מלח, קורט פלפל וכפית שמן זית ולערבב

להוסיף 2 כוסות מים על כוס אורז, במקרה שלנו 4 כוסות מים על 2 כוסות אורז

להניח את הסיר על אש גדולה ולערבב מידי פעם

כאשר המים רותחים להעביר לאש הקטנה ביותר שיש, לכסות את הסיר ולהוריד מהאש לאחר 20 דקות

ממולץ להשאיר את הסיר סגור כ  5 דקות לאחר ההורדה מהגז

הבצל:

לחמם על מחבת כף שמן זית

כאשר השמן רותח להכניס את הבצל ולערבב מידי פעם

כאשר הבצל מתחיל להשחים להוסיף 3 קורט מלח, 2 קורט פלפל שחור וקורט סומק ולערבב

להוריד לאש קטנה ולערבב מידי פעם עד שהבצל מקבל צבע זהוב-שחום (להיזהר לא לשרוף את הבצל)

עירבוב המרכיבים:

כעת נתעסק עם הנושא הקריטי ביותר במג’דרה והוא היחסיות בין המרכיבים.

כל אחד ואחת על פי העדפותיו שלו

אני אוהבת שיש קצת יותר אורז מעדשים והמון, המון בצל

אחרים להיפך ואחרים אוהבים שיוויון בין המרכיבים

ערבבו את המרכיבים כפי שאתם אוהבים, טטעמו, תשנו, תוסיפו, תערבבו שוב עד שתגיעו לטעם המבוקש.

photo (2)

רוצים לקבל עידכון במייל כל פעם שאני מעלה מתכון?

מוזמנים ללחוץ על הכפתור הסגול למעלה משמאל “עקבו אחרי”

עידכונים גם בדף הפייסבוק של “המטבח של קלרה”

עוד מהבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

תצוגה מקדימה

עוגת פתי בר קפואה- עוגה לימיות הקיץ החמים

יום הולדת- אמא- 35 בשבוע הבא אחגוג את יום הולדתי ה- 34. עברתי 34 שנים של חיים והנה שבוע הבא אני פותחת את שנתי ה- 35. המספר הזה, 35, תמיד גרם לי לתחושת צמרמורת, גם אם סתם הופיע באיזה תרגיל בחשבון שפתרתי בתור ילדה וגם אם במחיר של מוצר...

תצוגה מקדימה

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני מצרכים: למילוי:  2 כפות שמן זית 3 בצלים בינוניים...

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים ותפוחי אדמה

לביבות עדשים ותפוח אדמה  מצרכים: 1 בצל בינוני מגורד דק בפומפייה 3 שיני שום כתושות 2 כוסות של עדשים ירוקות מוכנות 2 כוסות של פירה תפוח אדמה כף טחינה גולמית כף...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה