הבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

המטבח של קלרה

אמא, בשלנית, כותבת מהלב. "במטבח של קלרה" תוכלו למצוא מתכונים בייתים ופשוטים שמתאימים לכל המשפחה, ממבוגרים ועד ילדים שרק החלו לאכול, וכן סיפורים על חיי כאם (ללא אם), אישה ובשלנית בהתהוות.

עדכונים:

פוסטים: 55

החל ממאי 2014

יום הולדת- אמא- 35

בשבוע הבא אחגוג את יום הולדתי ה- 34. עברתי 34 שנים של חיים והנה שבוע הבא אני פותחת את שנתי ה- 35. המספר הזה, 35, תמיד גרם לי לתחושת צמרמורת, גם אם סתם הופיע באיזה תרגיל בחשבון שפתרתי בתור ילדה וגם אם במחיר של מוצר בסופר.

המספר 35, הוא לא סתם מספר עבורי, הוא הגיל בו הייתה אימי כשנפטרה. כל כך צעירה, שזה ממש לא נתפס. והנה הגעתי לשם, הגעתי לגיל בו אימי חיה את שנתה האחרונה.

אני חייבת לציין שבשנים האחרונות אני לא אוהבת את ימי ההולדת שלי. משהו באנרגיה של היום הזה לא טובה לי. ואט אט אני מתחילה להבין שזה פשוט מתקרב ובא, הגיל הזה, המספר הזה, 35. עוד שנה אחצה את הקו, את הקו האדום, או יותר נכון הקו השחור, הקו שאימי לא הצליחה לעבור.

חברה שאלה אם אני דומה לה. מרבית האנשים שהכירו אותה ומכירים אותי, אומרים שלא, אבל יש משהו שאני זוכרת במדויק אצל אמא שלי ואני רואה אותו אצלי כל יום. הידיים, יש לנו בדיוק אותן ידיים, מהכתף ועד קצוות האצבעות, פשוט העתק. ואת הידיים שלה אני זוכרת: מכינות אוכל, מלבישות אותי, רוחצות אותי, כותבות מתכונים על פתקים קטנים בכתב יד קטן ומסודר. אני זוכרת את כף היד שלה ואת הטבעות שהייתה עונדת, אחת מהן אני עונדת בשנים האחרונות, וזה בדיוק אותו דבר.

בהזמנה לסדנת כתיבה בה השתתפתי לא מכבר נכתב: “אין שום דבר קשה בכתיבה. צריך לשבת ליד מכונת הכתיבה ולהתחיל לדמם” (ארנסט המינגווי). וזה מה שאני עושה בתקופה האחרונה, מדממת, מבפנים וגם כאן מול המחשב בכתיבה עליה. וכל זה בגלל הגיל, בגלל יום ההולדת ההולך ומתקרב ומתפרץ פנימה וזועק- עוד שנה- 35 !!! אני נכנסת לשנתה האחרונה בחייה של אימי ופתאום מבינה בדרך המוחשית ביותר כמה היא הייתה צעירה כשנפטרה, כמה לא הספיקה, כמה פספסה. את הילדות שלי, את בת המצווה שלי, את החזיה הראשונה, את החבר הראשון, תקופת הבגרויות, הצופים, השנת שירות, הצבא, הטיול לחו”ל, האוניברסיטה, החתונה, הילדים, הכל בעצם!! וכמה עוד הייתה יכולה להספיק בחייה שלה: התפתחות אישית, מקצועית, לראות את הילדים גדלים ופשוט ליהנות מהחיים.

כשאימי הייתה בחיים ימי ההולדת שלי היו נהדרים. כל המשפחה הוזמנה, השולחן עמוס באוכל שהיא הכינה, והעוגה! עוגת יום הולדת צבעונית ומרשימה בצורות וצבעים שמחים, נרות על העוגה, אני מעופפת בכיסא מעלה, מעלה !!!

אחת התמונות האחרונות שלי עם אימי, היא ביום ההולדת 10 שלי, 3 חודשים לאחר מכן נפטרה. מן התמונה, שניצבת על השידה בחדר השינה שלי עד היום, משתקפת אימי כשהיא אוחזת בפניי, בשתי ידיה, מוחצת אותי לחלוטין ומנשקת אותי על הלחי. ידיי נשענות על ידיה, ספק מחבקות, ספק מנסות להיחלץ מפרץ האהבה שלה. היא ידעה אז? היא ידעה שלא תחגוג לי יותר ימי הולדת? היא ידעה שזה ה”מזל טוב” האחרון שתאמר לי? העוגה האחרונה שתאפה לי? הפעם האחרונה שתראה אותי שמחה באמת? ולמרות שנותרו לה רק 3 חודשים לחיות ולמרות שמחלה נוראית קיננה בתוכה ואכלה כל חלקה טובה, היא נראתה טוב בתמונה, בריאה, חזקה. היא עשתה הרבה כדאי שאחי ואני לא נדע כמה היא חולה, כדאי לא להעציב אותנו ואני תוהה כמה היא ידעה בעצמה, האם ידעה שזה סופה? או שחשבה שזה יחלוף ותחזור לחייה?

קראו לה קלרה, היא הייתה אמא שלי, היא נשארה בת 35 לנצח ואני עוד שנה אהיה יותר “גדולה” ממנה …

הדבר היחיד שאני אוהבת ביום ההולדת שלי הוא שהוא מבשר על בואו של הקיץ, העונה האהובה עליי, חופש, ים, טיולים, זה באמת עושה לי טוב.

אז לכבוד הקיץ הכנתי עוגת קיץ, עוגת גלידה נהדרת שמתאימה לכל המשפחה, אין צורך בתנור אלא במקפיא והמון המון פתי בר …

את העוגה ניתן לעשות יחד עם הילדים כך שזה גם יכול לשמש לפעילות נהדרת לחופש הגדול המתקרב ובא ….

 

עוגת פתי בר קפואה

מרכיבים:

לקרם השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

2 כפות של סוכר חום

6 שקיות של סוכר וניל

חצי כוס מים

6 כפות קקאו

2 כפות שמן

לעוגה:

48 יחידות פתי בר, כ- 3 חפיסות (ממליצה לרכוש את הקופסא המוזלת שכוללת 4 חפיסות)

3 כפות חלב

כוס שמנת מתוקה

סוכר חום

2 שקיות של סוכר וניל

תבנית מלבנית 26*32

אופן ההכנה:

קרם שוקולד:

להכניס לסיר קטן את השוקולד שבור לקוביות ואת שאר מרכיבי הקרם פרט לשמן

עוגת פתי בר 2

לבשל על אש קטנה עד שמתקבל מרקם של ממרח, לשים לב שלא יישרף, זה יכול לקרות ממש בקלות!

עוגת פתי בר 3

להוריד מהאש וכשמתקרר להוסיף את השמן ולערבב

העוגה:

לסדר בתבנית 12 יחידות פתי בר, 3 לאורך ו- 4 לרוחב

עוגת פתי בר 1

לשפוך מעליהן את החלב

עוגת פתי בר 4

למרוח מעל הפתי בר שכבה אחידה ועבה של קרם השוקולד

מעל השוקולד לסדר שכבה נוספת של פתי בר בדיוק מעל השכבה הראשונה ושוב למרוח שוקולד

ושוב, שכבה של פתי בר

עוגת פתי בר 5

כעת נעזוב את העוגה ונקציף עד לקבלת מרקם יציב כוס של שמנת מתוקה, 2 כפות של סוכר חום ו- 2 שקיות של סוכר וניל

עוגת פתי בר 6

נחזור לעוגה ונמרח מעל שכבת הפתי בר את השמנת המוקצפת

עוגת פתי בר 7

ומעל הכל שכבה אחרונה של 12 יחידות פתי בר

עוגת פתי בר 8

נכניס למקפיא ונוציא רק כאשר קפוא לחלוטין

ניתן לחתוך את העוגה על פי סימוני הפתי בר  כך בעצם יש לנו כאן “קסטה” ביתית מרעננת לקיץ!

בתיאבון :)

מוזמנים להציץ בדף ה- פייסבוק של “המטבח של קלרה”, ללייקק, לשתף או סתם לכתוב מילה טובה !!

 

עוד מהבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

תצוגה מקדימה

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני מצרכים: למילוי:  2 כפות שמן זית 3 בצלים בינוניים...

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים ותפוחי אדמה

לביבות עדשים ותפוח אדמה  מצרכים: 1 בצל בינוני מגורד דק בפומפייה 3 שיני שום כתושות 2 כוסות של עדשים ירוקות מוכנות 2 כוסות של פירה תפוח אדמה כף טחינה גולמית כף...

תצוגה מקדימה

סודות מהמטבח של קלרה : )

אז זהו, הבלוג עבר דירה !!! מהיום תוכלו למצוא את כל המתכונים והסיפורים כאן "במטבח של קלרה" בסלונה. כל המעבר הזה גרם לי לעשות סדר וניקיון בבלוג. עברתי על כל הפוסטים, כל המתכונים, כל התמונות, כל הסיפורים, וכמובן העברתי אותם...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה