הבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

המטבח של קלרה

אמא, בשלנית, כותבת מהלב. "במטבח של קלרה" תוכלו למצוא מתכונים בייתים ופשוטים שמתאימים לכל המשפחה, ממבוגרים ועד ילדים שרק החלו לאכול, וכן סיפורים על חיי כאם (ללא אם), אישה ובשלנית בהתהוות.

עדכונים:

פוסטים: 55

החל ממאי 2014

גל של טבעונות שוטף את ארצנו !!! אנשים רבים הופכים לטבעונים, או חצי טבעונים, או ממעטים משמעותית באכילת אוכל מהחי. זה מדובר ומושמע במקומות רבים בתקשורת, ברשתות החברתיות או סתם בשיחות סלון (כאילו יש לנו זמן לכאלה בין הטיפול בילדים, בבית, בעבודה, אבל נניח…). זה מגיע עם המון הסברים מוסריים של אהבת חיות, צער בעלי חיים, הסתכלות שוויונית כלפי חיות וכדומה. כפי שאתם יודעים הגל שטף גם את ביתי, אישי, רותם, הפך גם הוא טבעוני ועל כן תוכלו למצוא מתכונים טבעונים בבלוג כמו, תבשיל תפוחי האדמה והשעועית, סלט חצילים, פסטה ירקות ועוד.

יאמר לזכותו של רותם שהוא לא מהטבעונים “שקודחים” בנושא, הוא לא כופה את טבעונותו על שאר בני הבית, בעיקר לא על הילדים, זה אכן ברמת “אני רק ישים את זה כאן”.

ואני חייבת להודות שזה גורם לי לתהות, האם יש להתייחס לחיות כפי שאנו מתייחסים לבני אדם? האם אין זה מוסרי שבני אדם ישלטו על חיות? והכי חשוב בתור אמא- האם ילדים יכולים להתקיים מתזונה טבעונית ובריאותם לא תפגע? וזה מוביל לשאלות מורכבות יותר של חופש הבחירה שאנו אמורים לתת ואף לעודד את ילדינו אליו בכדי ליצור אדם עצמאי ושקול. ועד איפה ניתן להם את החופש המיוחל??

אתם יכולים לנחש שהתהיות שלי לא הגיעו רק מטבעונותו של בעלי אלא גם מכניסתו של בני הבכור לשלב “המדהים” של “גיל שנתיים הנורא”. אנו עוסקים בבית בהצבת גבולות יחד עם אהבה והבנה רבה לנפשו הרכה והמתפתחת. וזה קשה, וזה מתיש אבל זה חשוב מעיין כמותו לאפשר לסובבים אותך לפעול כרצונם, להביע את עצמם (כמובן, בלי פגיעה באחר) ולזרום, פשוט לזרום. הייתי יכולה להתנגד נחרצות לטבעונות של בעלי או לבדיקת הגבולות היום-יומית של בני, אך גיליתי שאם אזרום עם הדברים כל יהיה פשוט יותר, מתיש פחות ובעיקר היום יעבור יותר בסבבה…

אז כאות אהבה ענקית לאישי היקר רותם, ששבוע הבא אנו חוגגים 4 שנים לנישואינו ו- 11 שנים לזוגיות שאני מאחלת לכל אדם בעולם, קבלו מתכון זריז וקליל ביותר לירקות עם טופו ברוטב סויה מתקתק. מתאים לכל בני המשפחה, כולל ילדים “מגיל אוכל אצבעות”, כמובן, שיש לבדוק רגישות לסויה.

יום נעים ומתוק לכולם : )

ירקות וטופו ברוטב סויה מתקתק   

מרכיבים:

שמן זית

4 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות

חצי פרח כרובית חתוך בינוני עד קטן

3/4 פרח ברוקולי חתוך בינוני עד קטן

1 קישוא גדול (או 2 קטנים) חתוך לרצועות קטנות

חבילת טופו חתוכה לקוביות קטנות

מרכיבים לרוטב:

8 כפות סויה

2 כפות דבש (לטבעונים האדוקים ולרגישים לדבש ניתן להוסיף במקום סוכר או סילאן)

קורט פלפל

קורט מלח

אופן ההכנה:

לחמם באש גדולה על תבנית עמוקה 3 כפיות שמן זית.

כאשר השמן חם להכניס את הגזרים ולערבב.

להוסיף את הכרובית והברוקולי לערבב ולהוריד לאש קטנה.

לאחר כ- 7 עד 10 דקות להוסיף את הקישוא ואת הטופו ולערבב.

ירקות וטופו ברוטב דבש וסויה 1

להכין בקערה קטנה את הרוטב על ידי ערבוב כל מרכיביו עם מעט מים רותחים.

לשפוך את הרוטב למחבת ולערבב טוב טוב בכדי שיגיע לכל הירקות והטופו.

לכסות את המחבת ולהמשיך לבשל על אש קטנה.

ירקות וטופו הרוטב דבש וסויה 2

לאחר כ- 10 דקות להוסיף כף שמן זית, לערבב ולכסות שוב את המחבת.

ברבע שעה הקרובה לערבב מידי פעם וכשהירקות מוכנים (תדעו אם תטעמו) להוריד מהאש ולהגיש : )

בתיאבון : )

רוצים להישאר מעודכנים? מוזמנים ללחוץ על הכפתור “עקבו אחרי” בראש הדף ותקבלו מייל בכל פעם שאני מעלה מתכון.

עוד מהבלוג של סיגל שרגא- המטבח של קלרה

תצוגה מקדימה

עוגת פתי בר קפואה- עוגה לימיות הקיץ החמים

יום הולדת- אמא- 35 בשבוע הבא אחגוג את יום הולדתי ה- 34. עברתי 34 שנים של חיים והנה שבוע הבא אני פותחת את שנתי ה- 35. המספר הזה, 35, תמיד גרם לי לתחושת צמרמורת, גם אם סתם הופיע באיזה תרגיל בחשבון שפתרתי בתור ילדה וגם אם במחיר של מוצר...

תצוגה מקדימה

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני

בורקס פטריות ועדשים שחורות -בורקס "בשר" טבעוני מצרכים: למילוי:  2 כפות שמן זית 3 בצלים בינוניים...

תצוגה מקדימה

לביבות עדשים ותפוחי אדמה

לביבות עדשים ותפוח אדמה  מצרכים: 1 בצל בינוני מגורד דק בפומפייה 3 שיני שום כתושות 2 כוסות של עדשים ירוקות מוכנות 2 כוסות של פירה תפוח אדמה כף טחינה גולמית כף...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה