הבלוג של מעיין שון

מעיין המרפא – תרבות ואורח חיים

שלום, אני מקדישה את הבלוג הזה לבריאות שלך. אני רוצה לדבר אתך על כל הדרכים בהן תוכלי לשפר את אורח חייך וכתוצאה מכך את בריאותך. אנחנו נדבר על דרכים שונות להזין את עצמנו בתנועה, בשינה, בנשימה וכמובן בתזונה. אני רוצה לתת לך את... +עוד

שלום, אני מקדישה את הבלוג הזה לבריאות שלך. אני רוצה לדבר אתך על כל הדרכים בהן תוכלי לשפר את אורח חייך וכתוצאה מכך את בריאותך. אנחנו נדבר על דרכים שונות להזין את עצמנו בתנועה, בשינה, בנשימה וכמובן בתזונה. אני רוצה לתת לך את הכלים לפתח הקשבה פנימי לצרכים האישיים של גופך ולעזור לך לשכוח את כל מה שאמרו לך מותר ואסור. אנחנו לוקחות את המושכות חזרה לידיים שלנו ויוצאות למסך של חקר פנימי, של היכרות עם גופך. אנחנו נבחן מחדש אלו התנהגויות ודפוסים באמת מועילים לך. בתהליך זה יחסן את גופך יתחסן ונפש של תפרח מחדש , עולם של תשובות שעד היום חמקו ממך יפתח בפנייך. אני רוצה לדבר אתך על תזונה מבלי לדבר על דיאטה, על תנועה מבלי לדבר על התעמלות, אני רוצה להוציא את החובה, את האין ברירה, את החוסר אונים ואת העבודה הקשה מחייך ולהתמיר אותם לבחירה, להנאה לשמחה ולחדוות חיים. גופך פועל בצורה מופלאה שאינה מובנת לחלוטין ע"י שום רפואה בודדת. אני מחברת את הידע שלי בתרבות וברפואה הסינית המסורתית, ברפואה מערבית וברפואה יהודית של הרמב"ם ובצורה זו ניתן לקבל תמונה שלמה ומעמיקה כיצד גופנו פועל, כיצד המחשבה שלנו משפיעה על אופן הפעולה של גופנו, כיצד החיבור לטבע שלנו מייצר הרמוניה ובריאות. אני מזמינה אותך למסע כייפי עם המון מתנות ותופינים בדרך... באהבה שמחה ואור בברכה לבריאות שלמה מעיין שון

עדכונים:

פוסטים: 8

החל מינואר 2014

ישנן עשרות ואלפי שיטות תזונה שונות ודוקטרינות שונות לגבי תזונה… כל אחת מהן אומרת מה כן, מה לא, הרבה חוקים. אבל יש חוק אחד אוניברסלי, לא משנה איפה אנחנו נמצאים או מה האמונות שלנו לגבי אוכל, כן בשר, לא ביצים, כן חיי…  תמיד אבל תמיד ככל שהאוכל שלי קרוב יותר לצורתו הטבעית המקורית ככה הוא מזין יותר, בריא יותר.

Lakota Nation in Pine Ridge

וכאן נכנס נושא מאוד רגיש וכאוב של המזונות המוכנים, המשומרים, כל הדרכים שמסייעות לנו, לכאורה, לחסוך בזמן במטבח אבל עולות לנו במחיר כבד של בריאות. במקרים רבים אנחנו ניזונים ממאכלים שאי אפשר בכלל לקרוא להם אוכל, זה לא אוכל, זה מזון מעובד לחלוטין שאיבד כל צל של צורתו המקורית. ואיך עושים את זה? אז כמובן שכל דבר ושיטותיו. אבל יש מאפיינים משותפים. מזונות מעובדים עוברים תהליכי חימום לטמפ’ מאוד מאוד גבוהות. כל מולקולה שלא התאדתה בתהליך הופכת מעוקמת והגוף לא יודע מה לעשות בה, בהרבה מקרים הן פשוט נאגרות במאגרי השומן. למעשה המאכל מאבד כל ערך תזונתי גבוהה שיש בו. במקרים רבים מוסיפים חומרים כימים על מנת לעבד את החומר שיהיה מסיס יותר, או נוח יותר לעיבוד. ואז בהרבה מקרים אנחנו אוכלים יותר כימיקלים ורעל מאשר מזון.

לא פלא שהתפתחה תעשיה שלמה של תוספי מזון וויטמינים. אנחנו לוקחים מזון טוב והופכים אותו לעיסה של כלום ואז מוסיפים ויטמינים ומינרלים. וכדי שהיה לנו מספיק אנזימים ויכולת לעכל את המזון, הספק מזון הזה. אנחנו צריכים תוספי מזון ואנזימים, כי גופנו לא מסוגל להתמודד עם המזונות המעובדים הללו. למעשה כמויות הוויטמינים והמינראליים המומלצות היום הן פי 10 ולפעמים פי 20 מהיכולת שלנו לספוג. ולמה? לא ברור. בנוסף הגוף שלנו צריך להתגבר על הרעלים הללו והתשובה היא הרבה הרבה וויטמינים ומינראליים. אבל גם זה לא מענה מספק. הוויטמינים, המינראליים ותוספי שאנו צורכים היום, רובם אם לא כולם בעצמם נרקחו במעבדה ואינם בהרכב המדויק של הוויטמינים והמינראליים הטבעיים במזונות שלנו. בקיצור בלגן. המוטו של האוכל המעובד, זה להרוס את האוכל; האוכל מאבד כל טעם טוב, צבע בריא ואיכות מזינה. ואז מוסיפים כמויות אדירות של חומרי טעם, צבע, וויטמינים, מינראליים, אנזימים ומה לא… ואם זה לא מספיק מוסיפים גם חומרים משמרים, כי חבל, עבדנו כל כך קשה במפעל שלפחות יחזיק חיי מדף של 10 שנים (ממוצע גס).

אז מה יצא לנו מזה? אוכל יקר ולא מזין, חסרים תזונתיים, בעיות עיכול ובכלל בעיות בריאותיות באופן כללי. אבל זה מהיר! האם זה באמת מהיר יותר, משהו בדק? פעם אחרונה שבדקתי להשים פילה של סלמון על המחבט ולבשל אותו לוקח בדיוק 5-8 דקות. טרי, טעים, בריא.

ואם זה לא הספיק לזעזע אתכם אני רוצה לספר לכם על צורה נוספת של אוכל מעובד שאנחנו אפילו לא מודעים אליה. יש מזונות רבים ובראש הרשימה חיטה ותירס לצערי הרב. שעברו הקרנות מרוכזות, כן מה שהורס את הטבע, לא הקרינה העדינה… על מנת לשפר את התנובה שלהם ולהפוך את החקלאות לתעשיה ל’יעילה’ יותר. מה שקרה זה שלצערי, המזונות האלו הפכו רעילים יותר, לדוגמא גלוטן, חומר שלכל האוכלוסייה יש רגישות אליו הכפיל ושילש את כמותו בחיטה עשרות מונים בהשוואה לחיטה המקורית שבעברנו צרכנו. לא סתם יש עליה ברגישות לגלוטן באוכלוסייה וכלל למאכלים רבים, רמות הרעלים שהם מכילים גדלה עקב השינויים הגנטיים המאולצים שהם עברו. כמובן חשוב להדגיש שלהשבחה גנטית אין השפעות שכאלו, אור בקצה המנהרה :)

אז נכון עד היום התרגלנו לאכול בצורה מסוימת, מפונקת ואפילו עצלנית. אבל תזכרו מי שמכר לכם שאתם עצלנים גם מוכר לכם את האוכל שמתאים לעצלנים; מהיר וללא מאמץ. ומי בדיוק מרוויח מזה? הכלכלה המדינית? חברות הענק? אם תשאלו את החקלאי העצמאי, הוא לא הרוויח. אם תשאלו את הגוף שלכם, אתם לא הרווחתם. בריאות אי אפשר לקנות, את זה אנחנו כאבר יודעים, פחות או יותר. מה שאנחנו לא יודעים זה כמה באמת הרעל במסווה של מזון בריא שמוכרים לנו משפיע על גופנו. תתחילו להסתכל מה אתם קונים! אם יש לזה תווית הסבירות גבוהה שזה לא אוכל בריא! אוכל בריא מתקלקל מהר! מה לעשות ככה זה בטבע. אני רוצה לאתגר אתכם! תכינו השבוע ארוחה אחת של מזונות של שאף אחד מהם לא נקנה עם תווית, ולמשקיעים עם שום מרכיב מזון שלא נקנה בסופר. אני מעודדת אתכם לפשוט על השוק בעיר שלכם, הירקות והפירות שם מדהימים. תמצאו חנות תבלינים טובה וטרייה שיש בה גם אגוזים לא קלויים ופירות מיובשים לא מסוכרים, תחפשו בעיר חנות דגים שמביאה דגים טריים כל יום, תמצאו קצב שאכפת לו מאיכות הבשר שהוא מוכר, תמצאו מעדניה עם גבינות מעוררת חושים, תתחברו לקבוצה של ירקות אורגניים… זה אולי נראה כמו הרבה עבודה בהתחלה אבל הפירות של המאמץ הזה יהדהדו שנים.  ואל תשכחו ליהנות מכל ביס.

בברכה לבריאות שלמה

מעיין שון

עוד מהבלוג של מעיין שון

תצוגה מקדימה

חיבור ראשוני לתזונה שטובה לי

כיצד לבחור לעצמי בעצמי את המאכלים הנכונים לי. שלום, הייתי רוצה לדבר אתכן על נושא חשוב זה שלרוב לא מדברים עליו כלל. באופן מפתיע לא צריך ללמוד שנים על מנת לדעת מה טוב לי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מי קדם למי, הביצה או התרנגולת?

שאלה פשוטה ואפילו מצחיקה שבאה לאתגר את המוח של ילד צעיר ועם זאת פותחת דיון פילוסופי מעמיק עם התפתחות מפתיעה ביותר. אז בואו ננסה להבין את השאלה. שאלה זו עוסקת בעולם החומרי המוכר לכולנו, בהמשכיות החיים על פני כדור הארץ אם...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

התמדה

הפעולה החמקמקה ביותר בעולם. אנחנו מוצאות אין ספור משימות חסרות חשיבות ודברים שאנחנו פשוט חייבות לעשות, אנחנו משקרות לעצמנו שזה מה שטוב לנו, אבל בסוף ביום אנחנו נשארות עם הרגשה מגעילה כזאת של חנק וחוסר נעימות, משהו שבא לנו...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה