הבלוג של ענת שטיינברג

אחת עם טוויסט, משתפת

לפני הכל אני אישה וככזאת יש לי הרבה מה להגיד, לספר ולשתף צברתי ניסיון של מספר עשורים בלהיות אישה, קצת פחות בלהיות אמא ובטווח שבינהם לאהוב את מה שאני עושה ביום יום. צאו איתי למסע מרתק ושלא ניתן לאף יום לחמוק לנו מבין... +עוד

לפני הכל אני אישה וככזאת יש לי הרבה מה להגיד, לספר ולשתף צברתי ניסיון של מספר עשורים בלהיות אישה, קצת פחות בלהיות אמא ובטווח שבינהם לאהוב את מה שאני עושה ביום יום. צאו איתי למסע מרתק ושלא ניתן לאף יום לחמוק לנו מבין הידיים בלי להנות בו ממשהו אחד קטן לפחות. https://www.facebook.com/shmoozing/

עדכונים:

פוסטים: 35

החל ממאי 2015

התבשיל שכל פעם שמבטאים את שמו אצלינו, הדבר מעלה חיוך הביא איתו סבא שלי ז”ל, ועד היום נחשב לאחד המתכונים האהובים בבית

11/12/2019

מזון מנחם..

לא הבנתי אף פעם את המשמעות האמיתית של הרעיון אבל בהחלט הבנתי עם הזמן שאוכל הוא חגיגה אמיתית לא רק לחיך אלא גם לרגש

בשנים האחרונות ריחות מפתיעים התחילו להעלות אצלי זכרונות שלא חשבתי שנשמרו בצורה כל כך צבעונית, ברורה ונוכחת, צורות וצבעים הזכירו לי חוויה קולינרית או את האנשים שאכלו יחד איתי סביב השולחן, המנה או החגיגה ולפעמים אפילו התחושה הציפה אפילו זכרון רחוק, מתוק ואישי.

הצ’אחוחבילי היא מנה פשוטה, לא חגיגית במיוחד אבל בהחלט יודעת לשאת את עצמה עם הצבעוניות של התיבול בה, הטעמים המתנגשים על הלשון ובעיקר בעיקר הישיבה סביב הקדרה החמה מלאת האדים כאשר בחוץ אפרורי והגשם מרקד בשמחה על החלון.

מנה כל כך מוכרת על השולחן בבית סבא וסבתא.

chachobili

את סבא שלי הכרתי בתור האיש המכובד, שמדבר תמיד לאחר ששקל את כל המילים, לעולם לא מרים את קולו, לא מרבה לחייך אבל בהחלט משרה אווירה נעימה, בטוחה ומהנה סביבו.

אני זוכרת איך סבתא לימדה אותי איזה משחק קלפים מטופש וממש מהנה והוא לא הסכים לשחק איתי כי זה היה סתם משחק, במקום הוא לימד אותי משחק קלפים אחר כזה שדרש לאמץ את כל התאים האפורים, כאשר סבא נפטר, סבתא שמרה על כמה טקסים בעיקר דברים שקשורים במטבח, משפחה וההתכנסות סביב השולחן, סביב האוכל.

chachobili3

הצ’אחוחבילי הוא אחד הטקסים שנשמרו ועברו הלאה, זאת היתה אחת ממנות הדגל שלו, זוכרת איך הוא היה נעמד במטבח מוציא צ’אגון ענק מברזל יצוק ובלתי ניתן להרמה וכמו קוסם מהפנט את כל המצרכים למנה מושלמת, צבעונית וטעימה.

מצרכים:

2 ק”ג כרעיים

5 בצל גדולים- חתוך לקוביות

1 קופסא רסק עגבניות

2 כפות יין אדום יבש

1 כפית מלח

מעט ג’ינג’יר

מספר עלי דפנה

10-12 פלפל אנגלי

5 ציפורן

7 שיני שום שום חתוכים

2 מקלות קינמון

חופן שמיר

 

אופן ההכנה:

* מומלץ להכין בכלי יצוק אפשר גם במחבת/ סיר רגילים עם מכסה

_______

- להמליח את העוף, לטגן מעט בשמן משני הצדדים

- להוסיף את הבצל, לטגן מעט ולהוסיף את כל שאר המצרכים חוץ משום קינמון ושמיר

- לוודא שהנוזלים מכסים עד אמצע התבשיל, להביא לרתיחה להקטין את האש ולכסות לשעה וחצי- מדי פעם לערבב

- 5-10 דקות לפני הסיום להוסיף שום, קינמון ושמיר מלמעלה.

ממליצה בחום לאכול עם אורז כי הרוטב משגע ולהזמין חברים ומשפחה אהובים לסעוד יחד סביב השולחן

chachobili4

עוד מהבלוג של ענת שטיינברג

משהו למען עצמי

הגשם מתפרץ על החלונות, האפרוריות הנעימה עומדת בכניסה, הקור חודר עד לעצמות החורף כאן.. ריח הרומנטיקה באוויר, הדשא פורח , הטל מוסט באלגנטיות מהעלים ואני מרגישה בעננים.. הגשתי רשמית את מכתב ההתפטרות, צעד שביום אחר כנראה לא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

סמול טוק בשירות המכירות

מכירות רכות, היא אמרה לי.. חשבתי שהבנתי למה היא מתכוונת, התלהבתי ורק אחרי חופשת הלידה כמה שנים אחרי הבנתי שאני לא מסוגלת להפסיק  למכור, אבל תכלס מי לא מוכרת כאן סרט מצוין...

תצוגה מקדימה

צאו לי מהציצי

התמזל מזלי.. אחרי הצבא לא פגשתי אנשים שידעו יותר טוב ממני מה אני צריכה ללמוד, איפה כדאי והכי חשוב מתי. לשמחתי גם כשבחרתי את בחיר ליבי, מי שתרם והיה שותף לארגון החתונה,...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה