הבלוג של shmonka

shmonka

סופיה, בת 20, תל אביבית. למדתי בישול בצורה מקצועית ועבדתי תקופה מסויימת במסעדת שף בתל אביב. כיום הבישול והאוכל ככלל הוא תחביב, ליהיות שף אפשר גם בבית ;) כל המתכונים בדף הם שלי אלא אם כן אציין אחרת

עדכונים:

פוסטים: 4

החל מאפריל 2015

שניצלונים ביתיים עם שניי שיפורים: העוף מושרה מראש במרינדה שמרככת את הבשר ונותנת טעמים ועסיסיות שאנו לא פוגשים בדרך כלל בשניצל המוכר. השיפור השני הוא שהשניצלונים אפויים בתנור וכך אנו נפטרים מכמויות השמן שנלוות בדרך כלל לשניצל ולא נחוצות לנו או לפיגורה שלנו כלל.
בנוסף לכך, למרבה ההפתעה האפייה מקצרת את זמן ההכנה הכולל, במקום לטגן את השניצלים במחבת בכמה נגלות, אנו מכניסים את כל השניצלונים בנגלה אחת לתנור (גג שתיים).

רכיבים (לכ20 שניצלונים):

 

 

20150414_123315~2 (800x599)

 

  • חזה עוף אחד שלם
  • 2 כפות גדושות של מיונז
  • 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
  • 3 כפות רוטב סויה
  • כף רוטב טריאקי
  • כפית תבלין פילדלפיה (תבלין אדום המיועד לעוף בעיקר, ניתן להחליף בפפריקה)
  • 2 ביצים
  • כוס וחצי פירורי לחם (עדיף מוזהבים)
  • חצי כוס שומשום

הוראות הכנה:

  • לנקות את חזה העוף מעצמות, סחוסים, שומן ועור ולחתוך את הבשר הנקי לקוביות של כ2X2 ס”מ.

20150414_124024~2 (800x513)

  • להוסיף לחתיכות העוף את מרכיבי המרינדה: מיונז, צ’ילי מתוק, סויה, טריאקי ופילדלפיה\פפריקה ולערבב היטב. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר למינימום שעתיים וחצי (ניתן גם להשרות יום מראש).
  • לחמם תנור ל190 מעלות ולהכין שתיי קעריות: באחת לטרוף קלות שתיי ביצים ולשנייה לשפוך את פירורי הלחם והשומשום.

20150414_150643~2 (800x660)

  • להכין תבנית תנור עם נייר אפיה.
  • לקחת חתיכת עוף, לטבול בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם (כך שפירורי הלחם והשומשום יכסו את העוף מכל הצדדים) ולהניח על תבנית האפייה. כך לעשות עם כל חתיכות העוף (אם אין מקום בתבנית ניתן לאפות בשתיי נגלות).

20150414_151344 (800x450)

  • לאפות את העוף 20 דקות בחום של 190 מעלות.

20150414_153707~2 (800x784)

בתיאבון! אם יש שאלות אנא השאירו בתגובות ואענה בשיחה

עוד מהבלוג של shmonka

תצוגה מקדימה

2 מתכונים לארוחה בריאה אחרי החג

אז סוף סוף החג נגמר וגם המימונה חלפה לה ואנחנו נשארנו עם טעם טוב בפה ולצערנו עם בטן קטנה שמתלווה לטעם הזה. אחרי כל המצות, הקניידלעך ועוגיות הקוקוס למיניהן לי תמיד מתחשק לאכול אוכל בריא ובעיקר קליל, אבל כמה אפשר לטחון...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בקלי קלות: מרק ברוקולי בתוספת קרוטונים ביתיים

מרק ירקות זה תמיד כיף, הכיף רק גדל כשהמרק הוא במרקם קרמי נפלא ובתוספת מעט שמנת כדי לעדן את המרקם עוד יותר. הקרוטונים הקרנצ'יים שכל אחד יכול להכין בבית מוסיפים למנה טעם ושוברים את המרקם העדין מבלי לפגוע בו. בהצלחה! ...

תגובות

פורסם לפני 4 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה