הבלוג של shmonka

shmonka

סופיה, בת 20, תל אביבית. למדתי בישול בצורה מקצועית ועבדתי תקופה מסויימת במסעדת שף בתל אביב. כיום הבישול והאוכל ככלל הוא תחביב, ליהיות שף אפשר גם בבית ;) כל המתכונים בדף הם שלי אלא אם כן אציין אחרת

עדכונים:

פוסטים: 4

החל מאפריל 2015

אז סוף סוף החג נגמר וגם המימונה חלפה לה ואנחנו נשארנו עם טעם טוב בפה ולצערנו עם בטן קטנה שמתלווה לטעם הזה.
אחרי כל המצות, הקניידלעך ועוגיות הקוקוס למיניהן לי תמיד מתחשק לאכול אוכל בריא ובעיקר קליל, אבל כמה אפשר לטחון סלטים?
אני מביאה כאן שניי מתכונים שמשתלבים נהדר לארוחה בריאה אחת. אם יש הערות או שאלות אשמח להתייחס ולענות, בתיאבון!

תבשיל עדשים בניחוח הודי עם ירקות שניתן לאכול גם קר כסלט (מתכון שמתאים גם לטבעונים)
זמן הכנה כולל- כשעה אחת
רמת קושי- מתאים לכל אחד

תבשיל עדשים וירקות

רכיבים:

  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 3 כוסות מים
  • 3 מיני בטטות או בטטה אחת גדולה קלופות וחתוכות לקוביות קטנות  (כסנטימטר על סנטימטר)
  • כוס אחת של תפרחות ברוקולי קפואות של סנספרוסט (ניתן גם יותר או פחות בכמות, לפי הטעם)
  • חצי כוס של גזר גמדי קפוא של סנספרוסט (ניתן גם יותר או פחות בכמות, לפי הטעם)
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • תיבול (לפי הטעם): ציפורן טחון, כמון, כוסברה טחונה, פפריקה חריפה, קארי מסאלה, קמצוץ סוכר, מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  • לחמם מעט שמן זית (רק לכיסוי התחתית) בסיר בינוני על להבה בינונית.
  • לטגן את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד לשקיפות הבצל (אך לא להגיע להשחמה!).
  • להוסיף לבצל את השום הפרוס ואת כל התבלינים (הכמויות על פי הטעם) ולטגן כ2 דקות תוך ערבוב כדי להמנע מהשרפות השום.
  • להוסיף את העדשים והמים, לערבב ולהביא לרתיחה.
  • כשהמים בסיר רותחים לכסות במכסה מתאים ולבשל עד שהעדשים מתרככות אך עדיין נשארים מים בסיר.
  • להוסיף את קוביות הבטטה, לערבב ולכסות. לבשל עד התרככות הבטטות ועד שלא נשארים מים בסיר.
  • להוסיף את הברוקולי והגזרים, לכסות ולבשל כ-5 דקות.

התבשיל מוכן! ניתן לאכול מיד או לצנן ולאכול קר כסלט.
מומלץ לאכול עם מטבל היוגורט מהמתכון הבא.

מטבל\רוטב יוגורט 

מטבל יוגורט וצנונית

 

רכיבים:

  • 3 יחידות יוגורט בקר (כמו דנובה או יוגורט לבן של מולר) – כ750 גרם
  • כף כוסברה קצוצה דק מאוד
  • כף פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
  • שן שום גדולה או שתיים קטנות מגורדות דק או כתושות.
  • כף בצל ירוק קצוץ דק מאוד
  • כ-5 צנוניות קטנות מגורדות

אופן ההכנה:

  • לערבב את כל הרכיבים חוץ מהצנונית.
  • להעביר לקערה יפה ולסדר את הצנונית המגורדת מעל.

בתיאבון!
מתאים בול לתבשיל העדשים מהמתכון הקודם אך ניתן לאכול גם כמטבל לצד דג, קרקרים או סלטים שונים.

 

 

עוד מהבלוג של shmonka

תצוגה מקדימה

צעד אחר צעד: שניצלונים אפויים

שניצלונים ביתיים עם שניי שיפורים: העוף מושרה מראש במרינדה שמרככת את הבשר ונותנת טעמים ועסיסיות שאנו לא פוגשים בדרך כלל בשניצל המוכר. השיפור השני הוא שהשניצלונים אפויים בתנור וכך אנו נפטרים מכמויות השמן שנלוות בדרך כלל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בקלי קלות: מרק ברוקולי בתוספת קרוטונים ביתיים

מרק ירקות זה תמיד כיף, הכיף רק גדל כשהמרק הוא במרקם קרמי נפלא ובתוספת מעט שמנת כדי לעדן את המרקם עוד יותר. הקרוטונים הקרנצ'יים שכל אחד יכול להכין בבית מוסיפים למנה טעם ושוברים את המרקם העדין מבלי לפגוע בו. בהצלחה! ...

תגובות

פורסם לפני 4 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה