הבלוג של shmonka

shmonka

סופיה, בת 20, תל אביבית. למדתי בישול בצורה מקצועית ועבדתי תקופה מסויימת במסעדת שף בתל אביב. כיום הבישול והאוכל ככלל הוא תחביב, ליהיות שף אפשר גם בבית ;) כל המתכונים בדף הם שלי אלא אם כן אציין אחרת

עדכונים:

פוסטים: 4

החל מאפריל 2015

מרק ירקות זה תמיד כיף, הכיף רק גדל כשהמרק הוא במרקם קרמי נפלא ובתוספת מעט שמנת כדי לעדן את המרקם עוד יותר. הקרוטונים הקרנצ’יים שכל אחד יכול להכין בבית מוסיפים למנה טעם ושוברים את המרקם העדין מבלי לפגוע בו. בהצלחה!

20150416_155713 (800x450)

רכיבים למרק: 

  • ראש ברוקולי
  • חצי ראש כרובית
  • 3 תפוחי אדמה
  • בצל לבן בגודל בינוני
  • 250 מ”ל שמנת לבישול 15% שומן
  • חצי כוס פרמז’ן מגורד
  • אגוז מוסקט טחון\מגורד בבית
  • פלפל שחור, מלח

הוראות הכנה: 

  • קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות של כ2X2 ס”מ. מפרקים את הברוקולי והכרובית לתפרחות (ללא הגבעולים העבים). חותכים את הבצל גס.
  • שמים את כל הירקות בסיר גדול ומוסיפים מים עד לכיסוי הירקות.

20150416_143018 (800x480)

  • מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה – עד שהירקות רכים מאוד.

20150416_152621 (800x450)

  • בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל עם סכין טוחנים את הירקות יחד עם הנוזלים עד לקבלת מעין קרם בצבע ירוק (אם טוחנים בבלנדר מוט עדיף לטחון בכמה נגלות).

20150416_152723-2 (600x800)

  • מחזירים את הקרם לסיר ומביאים לבעבוע עדין.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה, גבינת הפרמז’ן והתיבול לפי הטעם.

20150416_153453-2 (800x565)

  • טועמים ומתקנים תיבול. בתיאבון!!

רכיבים לקרוטונים: 

  • כ-5 פרוסות לחם (אפשר וכדאי להשתמש בכל שאריות הלחם שיש בבית, לא משנה אם הלחם כהה או בהיר)
  • כ-3 כפות שמן זית
  • עלי קורנית תימין מכ-5 גבעולים
  • תבלינים יבשים לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור ל200 מעלות.
  • חותכים את הלחם לקוביות ומעבירים לתבנית תנור.
  • מוסיפים לקוביות הלחם את שמן הזית והתבלינים ומערבבים.

20150416_145910 (800x450)

  • מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות (עד שהקרוטונים קריספיים וזהובים), מערבבים ובודקים כל כמה דקות.

20150416_151937-2 (800x538)

בתיאבון! אשמח לענות על שאלות

 

 

 

 

עוד מהבלוג של shmonka

תצוגה מקדימה

צעד אחר צעד: שניצלונים אפויים

שניצלונים ביתיים עם שניי שיפורים: העוף מושרה מראש במרינדה שמרככת את הבשר ונותנת טעמים ועסיסיות שאנו לא פוגשים בדרך כלל בשניצל המוכר. השיפור השני הוא שהשניצלונים אפויים בתנור וכך אנו נפטרים מכמויות השמן שנלוות בדרך כלל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

2 מתכונים לארוחה בריאה אחרי החג

אז סוף סוף החג נגמר וגם המימונה חלפה לה ואנחנו נשארנו עם טעם טוב בפה ולצערנו עם בטן קטנה שמתלווה לטעם הזה. אחרי כל המצות, הקניידלעך ועוגיות הקוקוס למיניהן לי תמיד מתחשק לאכול אוכל בריא ובעיקר קליל, אבל כמה אפשר לטחון...

תגובות

פורסם לפני 5 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה