הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 34

החל מדצמבר 2015

דגי בקלה הם בין הדגים הזולים שתמצאו בסופר, עם קצת מאמץ אפשר להוציא מהם את המיטב והתוצאה לפניכם

01/08/2016

 

בקלה בסגנון ים תכוני_00007

המצרכים:

חבילת דגי בקלה קפואים

קופסת רסק עגבניות (אם קונים קטנה יש להשתמש ב 2)

עגבניה רכה גדולה / או עגבניות שרי בשלות

בצל גדול חתוך גס

חצי לימון סחוט + חצי לימון חתוך לפרוסות.

חצי ראש שום מקולף וחתוך לפרוסות

כוס מים רותחים

חבילת כוסברה (או פטרוזיליה למי שלא אוהב)

שמן זית לטיגון

מלח פלפל

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

כרויה (קימל טחון)

כמון

פלפל חריף (לא חובה)
בקלה בסגנון ים תכוני_00001

בקלה בסגנון ים תכוני_00002

 

 

אופן ההכנה:

ראשית יש לשטוף היטב את הדגים, לחתוך את סנפירי גב אם נשארו, ולנגב. את נתחי הדג יש להשרות מספר דקות במיץ הלימון כדי להוציא ריחות וטעם מר.

בסיר רחב יש לחמם שמן זית, ולטגן את הדגים  עד לסגירה. יש לשים לב שלא לבשלם יתר על המידה, יש רק להזהיבם מכל הצדדים.

בקלה בסגנון ים תכוני_00004

להסיר מהאש ובשמן שנותר יש לטגן את הבצל והשום, להוסיף את העגבניות, הפלפל החריף ופרוסות הלימון. לאחר שמוזהב היטב, יש להוסיף את רסק העגבניות, ואת המים הרותחים.

בקלה בסגנון ים תכוני_00003
בקלה בסגנון ים תכוני_00005

לערב ולהוסיף את כל התבלינים. אם לא רוצים חריף, אז מוותרים על פפריקה החריפה ועל הפלפל החריף.

להניח את הדגים ברוטב ולנער לצורך כיסוי הדג מכל הצדדים. יש לבשל על אש נמוכה כ 15-20 דקות, מידי פעם לתת ניעור קל לסיר. את הכוסברה הקצוצה יש לפזר מעל לדג בחמש דקות האחרונות של הבישול.
בקלה בסגנון ים תכוני_00006

ניתן להגיש עם אורז לבן, או עם חלה טריה ולנגב את הרוטב.

 

בתאבון!

בקלה בסגנון ים תכוני_00008

 

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

מתכון מהיר לסופ"ש חורפי: קציצות עוף עם אפונה

החומרים: 1 קילו חזה עוף חבילת אפונה קפואה חצי ליטר ציר עוף (אפשר גם מים רותחים עם מלח/אבקת מרק – פחות ממליץ) שני בצלים חופן פטרוזיליה 1 ביצה 5-6 שיני שום כתושות שליש...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קסמו של הזעתר - אפשר ומומלץ להכין בבית!

הזעתר הוא למעשה תערובת תבלינים, ולא שם של צמח בודד כפי שנהוג לחשוב. המרכיב העיקרי בו הוא האזוב המצוי – שנקרא בטעות זעתר. כמו כן מכיל הזעתר: סומק, מלח, שומשום, טימין ולעיתים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה