הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 34

החל מדצמבר 2015

חצילונים ממולאים הם אחד המאכלים האהובים עלי. אפשר להכינם צימחוני או בשרי. המתכון הוא בשרי עם סוד קטן בתיבול שנותן ארומה משכרת.

26/07/2016

חצילים ממולאים_00001
ניתן למלא באותו אופן קישואים או בצלים…

המצרכים:
15-20 חצילונים
250 גרם בשר טחון
בצל בינוני קצוץ
5 שיני שום קצוצות
חופן צנוברים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס אורז שטוף
2 כפות סילאן
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
תבלינים:
נענע יבשה
הל טחון
פלפל, מלח
צפורן טחון
כמון

1 וחצי כוס מים רותחים

אופן ההכנה:
מנקים את תוכן החצילונים (מומלץ להשתמש בחולץ ליבות תפוחים), שוטפים אותם ומנגבים בנייר סופג.
מכינים את המלית – מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את השום הקצוץ והצנוברים לטיגון קל נוסף.
מוסיפים את הבשר הטחון והאורז השטוף, ומטגנים עד שלא נותרים חלקים אדומים בבשר.מוסיפים את התבלינים, מורידים מהאש ומניחים להתקרר.
ממלאים את החצילונים בתערובת, לא עד הסוף, כיוון שהאורז מתנפח בזמן הבישול.
מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את החצילונים קלות מכל הצדדים. בסיר קטן נפרד מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים את רסק העגבניות, המים הרותחים והתבלינים.
מבשלים כ 5 דקות. מוסיפים לרוטב את הסילאן, מערבבים ויוצקים הכל על החצילונים. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 10 דקות. מעבירים לתבנית אפיה, מפזרים עלי נענע יבשה, ואופים בתנור בחום בינוני גבוה, כ 20 דקות. מגישים חם, בתאבון!

 

חצילים ממולאים_00001

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

תצוגה מקדימה

מתכון מהיר לסופ"ש חורפי: קציצות עוף עם אפונה

החומרים: 1 קילו חזה עוף חבילת אפונה קפואה חצי ליטר ציר עוף (אפשר גם מים רותחים עם מלח/אבקת מרק – פחות ממליץ) שני בצלים חופן פטרוזיליה 1 ביצה 5-6 שיני שום כתושות שליש...

תגובות

פורסם לפני 3 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

דגי דניס בתנור – מתכון מנצח!

ניגש לעבודה, המצרכים: 2 דגי דניס טריים מנוקים 2 לימונים כף גדושה חמאה שתי כפות שמן זית פלפח גרוס ממטחנה גרידת לימון אחד מלח גס 5-6 שיני שום פרוסות 3 שיני שום...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה