הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 31

עוקבים: 9

החל מדצמבר 2015

סלט עדשים שחורות שתמיד מצליח, קל מאוד להכנה, והכי חשוב בריא וטעים..לא תפסיקו להכין אותו. נמצא אצלי קבוע במקרר.

10/07/2016

עדשים שחורות_00005

עדשים שחורות:  קטניה של בריאות צרופה – חלבון צמחי, סיבים, מינרלים וויטמינים, שנחשבת מעדן ואפילו קיבלה מעמד מיוחד ע”י ממשלת צרפת (כמו הגבינות, היין, והקוניאק).

העדשים הללו מפורסמות בשל הטעם היוצא מן הכלל שלהן ומרקמן המיוחד, אולם משום עדינותן  חשוב לבשלן שלא יתר על מידה, אחרת הן הופכות רכות ומתפוררות.

להלן מתכון קל, לסלט מהיר הכנה וטעים שנמצא אצלי במקרר כדרך קבע.

המצרכים:

כוס עדשים שחורות (מגדילים את נפחם בבישול)

מיץ מלימון אחד

גרידת לימון –  מלימון אחד

שתי כפות שמן זית

בצל סגול קטן קצוץ (אפשר בצל ירוק במקום)

חופן פטרוזיליה קצוצה.

קורט מלח/פלפל

עדשים שחורות_00001

עדשים שחורות_00003

ראשית יש לברור את העדשים (כמו אורז), ולשטוף במסננת. יש להרתיח סיר עם מים בכמות נדיבה.

ברגע שהמים רותחים , יש לשפוך את העדשים לסיר,  להנמיך את האש ולבשל משך 20 דקות בסיר מכוסה חלקית. לקראת סוף הבישול אפשר לטעום ולוודא שהעדשים במצב אל דנטה, נגיסים…ולא רכים מידיי.

מסננים את העדשים ומקררים במי ברז. הערה חשובה – המים יוצאים שחורים מאוד, לכן לא כדאי להוסיף לבישול כלום: ניסיתי בעבר להוסיף קוביות גזר, בצל מטוגן..הכל מקבל צבע שחור שלא ממש מעורר תאבון.

לערבב את העדשים עם שאר החומרים..,לימון שמן זית, פטרוזיליה ובצל, ולתבל לפי הטעם. ניתן להוסיף חמוציות, קוביות גבינת צאן, אגוזים ..כיד הדימיון הטובה. בתאבון!

עדשים שחורות_00004

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

קסמו של הזעתר - אפשר ומומלץ להכין בבית!

הזעתר הוא למעשה תערובת תבלינים, ולא שם של צמח בודד כפי שנהוג לחשוב. המרכיב העיקרי בו הוא האזוב המצוי – שנקרא בטעות זעתר. כמו כן מכיל הזעתר: סומק, מלח, שומשום, טימין ולעיתים...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

עוף ותפוחי אדמה קריספים ב 5 מרכיבים – ללקק את האצבעות!

גם לכל חובב בישול שיכול לבלות שעות במטבח, בא לפעמים לעשות ארוחה שלמה שהיא מתכון פשוט, מהיר הכנה...ושהתוצאה תיהיה טעימה. עוף בתנור הוא אחד המנות השגורות, אבל לא תמיד יוצאת...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה