הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 34

החל מדצמבר 2015

חורשט סבזי בפרסית פירושו תבשיל מעשבים, וכשמשלבים בו בשר, קטניות ולימונים זה המאכל המושלם לחורף.

02/12/2018

IMG_20181129_225427

את החורשט נהוג להגיש לצד אורז לבן – הריחות משכרים ובדרך כלל הוא נגמר באותו יום שבושל.
המצרכים:
1-1.5ק”ג בשר שריר (מס’ 8).
2 בצלים גדולים
3-4 לימונים פרסים שחורים (להשיג בחנויות תבלינים)
כוס שעועית אדומה שהורשתה לילה שלם במים
עשבים כיד הדימיון, אני השתמשתי ב:
חבילה שמיר
חבילת בצל ירוק
שני חבילות פטרוזיליה
חבילה סלרי (כרפס)
אפשר גם כוסברה, מנגולד, שמבלילה (העלים של החילבה) ועוד..
שליש כוס מיץ לימון (סחוט מ 2 לימונים בינוניים)
מלח/פלפל/כורכום/הל טחון/קינמון/כמון
מים רותחים לכיסוי הבשר.

נתחיל מהסוף. את השעועית אני נוהג להכין מראש ולהקפיא, כך שיש לי מוכן לכל תבשיל. אפשר לבשל את השעועית עם הבשר – רק לקחת בחשבון שיוצא הרבה קצף, ולכן כדאי לעשות רתיחה ראשונה של השעועית במים בלי הבשר. אני משתמש בסיר לחץ – מקצר משמעותית את זמן הבישול, וכמובן שומר על הטעמים שלא בורחים החוצה. מי שלא משתמש בסיר לחץ, יש לבשל את הבשר קרוב לשעתיים יחד עם השעועית.
IMG_20181129_203543

IMG_20181129_202157

IMG_20181129_201721

IMG_20181129_201552
נתחיל בטיגון הבצל אותו יש לקצוץ, לאחר מכן להוסיף את הבשר אותו יש לחתוך לקוביות. הבשר עשיר בנימי שומן ולכן אינו מתייבש. להשחים את הבשר הייטב מכל הכיוונים.
להוסיף מים רותחים לכדי כיסוי הבשר ולא יותר מהכמות המקסימלית המותרת בסיר הלחץ לפי הסימון. להוסיף את כל התבלינים למעט המלח כדי לא להקשות את הבשר (אותו יש לזכור להוסיף בסוף הבישול). את הלימונים השחורים יש לנקב עם מזלג שהטעמים ייצאו. ניתן גם לחצות או לרסק רק לא לשכוח להוציא את הגרעינים שהם מרים.

IMG_20181129_205459

IMG_20181129_211122

IMG_20181129_211513

IMG_20181129_213638

לכסות את הסיר ולמדוד 45 דקות מרגע הרתיחה בסיר לחץ, וסביב שעה וחצי שעתיים בסיר רגיל. מי שלא הכין שעועית מראש, יש להוסי, בשלב הזה של הבישול הארוך.
את כל הסבזי – עשבי התיבול יש לקצוץ, ולשטוף הייטב. ולאדות במחבת או סיר עם מעט שמן זית משך כרבע שעה עד שמצתמצמים. יש לבחוש כל הזמן – הפעולה הזו ממצה את הטעמים של עשבי התיבול.

IMG_20181129_214342

IMG_20181129_225307

בשלב האחרון, יש לאחד בין העשבים לתבשיל (להוסיף את השעועית שהוכנה מראש אם הכנתם), להוסיף את מיץ הלימון, המלח ולבשל משך 20 דקות נוספות. להגיש לצד או מעל אורז לבן. אפשר גם בלי..תענוג!

בתאבון.

IMG_20181129_233919

IMG_20181129_225257

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קסמו של הזעתר - אפשר ומומלץ להכין בבית!

הזעתר הוא למעשה תערובת תבלינים, ולא שם של צמח בודד כפי שנהוג לחשוב. המרכיב העיקרי בו הוא האזוב המצוי – שנקרא בטעות זעתר. כמו כן מכיל הזעתר: סומק, מלח, שומשום, טימין ולעיתים...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

טבעוני ובריא בצ'יק צ'ק: סלט בטטות ועדשים שחורות

ניגש ישר לעבודה, המצרכים: כוס עדשים שחורות מבושלות במים משך 20 דקות לדרגת אל דנטה. שלוש בטטות בינוניות בצל סגול חבילת עלי רוקט גרידת לימון גרעיני דלעת גרעיני...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה