הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 31

עוקבים: 9

החל מדצמבר 2015

מי לא אוהב שווארמה? איך אפשר להכין בבית שווארמה כמו בשווארמיה? כל הפרטים בפנים

16/07/2018

20180714_135656
זה הולך ליהיות אחד הפוסטים הקצרים.
כל מה שצריך זה קילו של בשר שווארמה הודו נקבה.
את הבשר צריך לפרוס לנתחים דקים דקים כמו קרפצ’יו. אפשר להיעזר בקצב באטליז, או בבית בסכין ארוכה וחדה עם הרבה סבלנות.

20180714_141430

20180714_142455

טיפ ראשון – אפשר להכין במחבת, אבל עוד יותר קל יהיה להכין במולטישף בעל בסיס רחב.
לחמם את החום למקסימום, להוסיף שמן ואז תחילה יש לטגן טבעות בצל לגוון זהוב.
להוציא את הבצל כשמוכן.

בהמשך, להוסיף שמן..והטיפ החשוב – את התבלינים יש להוסף לשמן לפני השווארמה. כך השמן החם “פותח” את התבלינים.
העירוב המושלם בו השתמשתי: כמון, מעט כורכום, קארי, פפריקה, פפריקה חריפה, שום גבישי, פלפל שחור, מלח ומעט מאוד מוסקט.

מוסיפים את נתחי השווארמה, מערבבים היטב וצולים על המולטישף בחום גבוה. לבסוף מוסיפים את הבצל לטיגון קל נוסף.

לאכול חם בפיתה עם הרבה טחינה ועמבה. בתאבון!

20180714_144018
20180714_143655

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מתכון מהיר לסופ"ש חורפי: קציצות עוף עם אפונה

החומרים: 1 קילו חזה עוף חבילת אפונה קפואה חצי ליטר ציר עוף (אפשר גם מים רותחים עם מלח/אבקת מרק – פחות ממליץ) שני בצלים חופן פטרוזיליה 1 ביצה 5-6 שיני שום כתושות שליש...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

קסמו של הזעתר - אפשר ומומלץ להכין בבית!

הזעתר הוא למעשה תערובת תבלינים, ולא שם של צמח בודד כפי שנהוג לחשוב. המרכיב העיקרי בו הוא האזוב המצוי – שנקרא בטעות זעתר. כמו כן מכיל הזעתר: סומק, מלח, שומשום, טימין ולעיתים...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה