הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 31

עוקבים: 9

החל מדצמבר 2015

בסך הכל שלושה שלבי הכנה קלים ביותר ויש לכם פשטידת ברוקולי בריאה ומזינה שאצלי תמיד מככבת במטבח בכל עונה.

25/12/2017

20170318_204353

ניגש מייד לעבודה.
המצרכים:
חבילת פרחי ברוקולי קפוא
3 ביצים
1 קוטג’
1 גביע גבינה לבנה
2 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח (עדיף מלא)
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת (אפשר לחתוך 3 פרוסות גבנ”צ לריבועים קטנים)
כף שמן
תבלינים: מעט אגוז מוסקט מגורד, מלח, פלפל.

20170318_193721
אופן ההכנה:
יש לאדות בסיר אידוי את פרחי הברוקולי מספר דקות כדי שיהיו קשים למחצה ולא רכים מידיי. הדגש הוא על אידוי ולא בישול במים כיוון שאז הפשטידה תיהיה מיימית, ורכיבים תזונתיים מהברוקולי יתפרקו ויברחו למיי הבישול.
להכניס את הברוקולי למעבד מזון עם להב, להוסיף את כל המרכיבים, ולהפעיל מספר פולסים עד לקבלת מרקם גס.
לשמן תבנית פיירקס, לרפד בפירורי לחם שלא ידבק ולשטח את הבלילה לתבנית.

20170318_194532

20170318_194959

20170318_195326

לחמם תנור על 180מעלות (גוף חימום אחורי) , לאפות משך 40 דקות, בשליש התחתון של התנור.

בתאבון.
20170318_221045

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

תצוגה מקדימה

מתכון מהיר לסופ"ש חורפי: קציצות עוף עם אפונה

החומרים: 1 קילו חזה עוף חבילת אפונה קפואה חצי ליטר ציר עוף (אפשר גם מים רותחים עם מלח/אבקת מרק – פחות ממליץ) שני בצלים חופן פטרוזיליה 1 ביצה 5-6 שיני שום כתושות שליש...

תגובות

פורסם לפני 2 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

דגי דניס בתנור – מתכון מנצח!

ניגש לעבודה, המצרכים: 2 דגי דניס טריים מנוקים 2 לימונים כף גדושה חמאה שתי כפות שמן זית פלפח גרוס ממטחנה גרידת לימון אחד מלח גס 5-6 שיני שום פרוסות 3 שיני שום...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה