הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 31

עוקבים: 9

החל מדצמבר 2015

בעיניי תחתיות ארטישוק ממולאות הן מעדן, וכמנה עיקרית תמיד מתקבלות בברכה על כל שולחן. אם התלבטתם איזה מנה להגיש או להביא לאירוח החג, זאת המנה שלכם.

19/09/2017

20170526_173619

המצרכים למילוי:
תחתיות ארטישוק קפואות (2 חבילות)
חצי קילו בשר טחון
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק
ביצה אחת
2 כפות פירורי לחם
4-5 שיני שום כתושות
לתיבול: מלח/פלפל/פפריקה/כורכום
אפשר להוסיף כפית מרק עוף, לא חובה.
20170526_152427

20170526_152622

20170526_154322

20170526_155745
לטיגון:
חצי כוס קמח לבן, 2 ביצים טרופות ושמן לטיגון

לרוטב:
בצל גדול קצוץ גס
2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ
מיץ מחצי לימון
קופסא קטנה של רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
לתיבול: מלח/פלפל/פפריקה/כורכום

20170526_160742

20170526_161652

אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים למילוי, וממלאים את תחתיות הארטישוק הקפואות. לטבול בקמח לבן, ולאחר מכן בביצה ולטגן בשמן חצי עמוק עד שמזהיב מכל הצדדים ולהניח על נייר סופג.

בסיר רחב לטגן את הבצל, להוסיף את העגבניות, לאחר הזהבה להוסיף מים רותחים,רסק, פטרוזילה, לימון ותבלינים. להביא לרתיחה. את התחתיות לסדר בסיר ולבשל על אש נמוכה כ 45 דקות. מידי פעם לנער את הסיר כדי לכסות עם הרוטב.

הולך מצויין עם אורז לבן,
בתאבון וחג שמח!
20170526_163944

20170526_213337

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מתכון מהיר לסופ"ש חורפי: קציצות עוף עם אפונה

החומרים: 1 קילו חזה עוף חבילת אפונה קפואה חצי ליטר ציר עוף (אפשר גם מים רותחים עם מלח/אבקת מרק – פחות ממליץ) שני בצלים חופן פטרוזיליה 1 ביצה 5-6 שיני שום כתושות שליש...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

קסמו של הזעתר - אפשר ומומלץ להכין בבית!

הזעתר הוא למעשה תערובת תבלינים, ולא שם של צמח בודד כפי שנהוג לחשוב. המרכיב העיקרי בו הוא האזוב המצוי – שנקרא בטעות זעתר. כמו כן מכיל הזעתר: סומק, מלח, שומשום, טימין ולעיתים...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

בחזרה למעלה