הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 34

החל מדצמבר 2015

גפילטע פיש היא מנת הדגל בשולחן החג אצל יהדות אשכנז אבל לא רק אצלם מסתבר… במסגרת משימת כולנו מסובין בחג , קיבצתי את גלויותי ואזרתי אומץ להתמודד עם המנה הרוטטת הזו. הפרטים בפנים.

01/04/2017

20170301_211820

הרעיון להכין גפילטע פיש נולד מפרוייקט פסח של בלוגרי אוכל בסלונה, בסימן: “כולנו מסובים”. הכוונה לחבר בין בלוגרים להכין מתכון משותף בשתי גרסאות שונות שמתכתבות זו עם זו. בין הכותבים שהציעו רעיונות הייתה תמר געש שכתבה שכמי שמעדות אשכנז הייתה מביעה סלידה ממנת הלשון המוגשת בחג, הייתה רוצה לנסות אוכל של עדה ספרדית שיהיה יותר לטעמה.

מיד קפצתי על הרעיון וסיכמנו להכין מנות שלא מוגשות כדרך קבע בשולחננו. אז אתחיל עם גילוי נאות, אני ממוצא בולגרי ועיראקי,כך שאני נהנה מכל העולמות: חובב דגים מלוחים וקובה, יכול לאכול גם איקרה וגם סביח עם עמבה וחריף. גפילטע פיש לא זר לי אבל לא מהמנות השגורות אצלי בצלחת. אז הפעם דיי לצנצנות של קציצות הדג המעובדות מהסופר, הגיע הזמן להכין אותם בעצמי לפי המסורת הביתית הבולגרית. תמר הכינה כמענה קציצות דג בסגנון ים תיכוני. 

מצרכים:
ראשית, דג קרפיון גדול טחון.
אם אוהבים גרסה כהה יותר של הקציצות, אפשר לבקש לטחון עם העור. אני משתמש בדג ללא עור.
את האדרה המרכזית יש לשמור להכנת הציר, וכן את הראש, אותו יש לבקש מהמוכר לחצות לשני חלקים.

לציר הדג:
ראש הדג החצוי , ואידרת הדג
בצל גדול פרוס לפרוסות
גזר קלוף פרוס לפרוסות
מספר כדורי פלפל אנגלי
2-3 עלי דפנה
כפית מלח
שתי כפיות סוכר
מעט פלפל לבן

לקציצות:
דג טחון
ביצה קשה מגורדת על פומפיה
ביצה טריה
בצל מגורד גס
2-3 כפות קמח מצה (תלוי בסמיכות התערובת לפי כמות הדג).
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1 כפית סוכר
1 כף שמן
20170227_203614

20170227_204656
אופן ההכנה:

מכניסים את כל מרכיבי הציר לסיר שטוח ומוסיפי מים עד כיסוי (חצי גובה). מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות. לבינתיים מערבבים את חומרי התערובת, ויוצרים קציצות פחוסות. מסדרים את הקציצות בסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.
יש להניח למנה להתקרר ולהכניס למקרר. נהוג לאכול קר, אך ניתן לחמם. מגישים עם חזרת/ביצה קשה.
פשוט..לא?

20170227_205247

20170227_211011

20170227_211809

במתכון זה נעניתי לאתגר של שיתוף פעולה בין בלוגרי אוכל לרגל החג. הבלוגרית תמר געש הציעה את הרעיון של שילוב מזרח ומערב, והיא מצידה הכינה כמענה קציצות דג בסגנון ים תיכוני. 
בברכת חג שמח ומסובין יחדיו תמיד.

בתאבון!

20170301_211820

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קסמו של הזעתר - אפשר ומומלץ להכין בבית!

הזעתר הוא למעשה תערובת תבלינים, ולא שם של צמח בודד כפי שנהוג לחשוב. המרכיב העיקרי בו הוא האזוב המצוי – שנקרא בטעות זעתר. כמו כן מכיל הזעתר: סומק, מלח, שומשום, טימין ולעיתים...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

טבעוני ובריא בצ'יק צ'ק: סלט בטטות ועדשים שחורות

ניגש ישר לעבודה, המצרכים: כוס עדשים שחורות מבושלות במים משך 20 דקות לדרגת אל דנטה. שלוש בטטות בינוניות בצל סגול חבילת עלי רוקט גרידת לימון גרעיני דלעת גרעיני...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה