הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 32

החל מדצמבר 2015

מודרן, מסעדת השף הירושלמית במוזיאון ישראל משיקה תפריט אביבי חדש. יצאנו לטעום וחזרנו נפעמים.

22/03/2017

20170321_202716
מודרן היא מסעדת מוזיאון. היסטוריה, תרבות ופנאי שלובים בה יחד. לצד העיצוב המושפע מזרם המודרניזם הבינלאומי, המסעדה מציגה קולינריה ירושלמית בת יותר ממאה שנים.
המסעדה מנוהלת על ידי איש העסקים צפריר גינסברג שיחד עם אשתו אביטל ייסדו את המקום. השניים החליטו להעביר את מוקד פעילותם הקולינרית הותיקה מהמרכז לירושלים, בה בעת שמוזיאון ישראל עבר מתיחת פנים לפני כחמש שנים.

עוד בעומדנו בכניסה למסעדה קשה היה להתעלם מהבר שמכסה קיר שלם המתבסס על ציוריו של פיט מונדיריאן ממייסדי המודרניזם. ציוריו המופשטים שכללו ריבועים ומלבנים צבועים בצבעי יסוד, קיבלו חיות מחודשת בדמות מדפים וריבועי עץ צבועים עליהם ניצבים בקבוקי יין מבריקים לצד ספרים ישנים ומיני דגמי ענתיקות. בטרם נפרשו בפנינו התפריטים והמנות, אביטל שקיבלה את פנינו,סקרה בדקדוק את מכלול האמירות של המקום. לדבריה, שם המסעדה, “מודרן”, נבחר משום ההתכתבות בעיצובה עם אמני העיצוב המודרניסטים. כך למשל הכסאות עוצבו בהשראת האמן המעצב האמריקני, צ’ארלס איימס, שפעל בתקופה מקבילה למונדריאן ואת יצירותיו ניתן לראות במוזיאון. גופי התאורה עוצבו בהשראת האמן אינגו מאוורר, שמשרים אוירה חמה ואינטימית על אף המרחב הגדול והפתוח של המסעדה. אביטל מספרת שכשבחנה את קונספט מסעדות המוזיאון הנחשבים בעולם, נתקלה בשם”מודרן” לא אחת: כך למשל נקראת מסעדת ה MOMA בניו יורק או מסעדת המוזיאון בהונג קונג. מודרן כבר אמרנו..?.

20170321_192743

20170321_185608
על המטבח מנצח השף אבי פרץ, שחזר משהות ארוכה בצרפת ואיטליה. פרץ יצר תפריט חדש עם השפעות קולינריה קיימותית בהתאם לשורשיו הירושלמיים והמצאי בשוק.
המטבח הירושלמי של בתוך החומות התבסס על קטניות, אורז, אגוזים, ירקות שורש מהגינות הקטנות ועשבי תבלין. בשר היה נדיר בתקופות הללו, פעם בשבוע, מפואר ומושקע בבישול ארוך וסבלני לכבוד השבת. פרץ פירק והרכיב מחדש את המתכונים העתיקים וייצר מטבח עכשווי בעל טעמים מקומיים ומרכיבים מובחרים.
אביטל מציינת כי התפריטים משתנים בהתאם לתקופות השנה: בחורף קדירות עשירות ובאביב מנות קלילות יותר בשילוב פירות העונה.המסעדה נותנת מענה לקהל המגוון הפוקד את המוזיאון. קהל המורכב מאחמ”ים, תיירים, משפחות וקהל ירושלמי מקומי. לילדים מציעה המסעדה מנה הכוללת המבורגר אמיתי טחון במקום בלחמניה מתוקה, צ’יפס מתפוחי אדמה טריים והר של גלידה עם סוכריות ב 44 ₪ בלבד. בתפריט נמצא מנות צמחוניות ,ואילו ארוחות עסקיות מוגשות עד 17:00 כוללות סלט ירוקים קטן או מרק היום במחיר המנה העיקרית.
פתחנו את הסעודה עם שלוש מנות ראשונות. טרטר אינטיאס חציל וטחינה, שבכל ביס ממנו צצו טעמים חדשים: שילוב של דג טרי, מנגו, צ’ילי וצנוברים שגירו את שלל בלוטות הטעם ויצרו מנה מנצחת. בקרפצ’יו הים תיכוני הופתענו למצוא שינוי מרענן בדמות ענבים שחורים חצויים, במקום זיתי הקלמטה שהוצעו בתפריט.מנת משחק בקוביות הסלק וסלמון הייתה חגיגה לעינים ולחיך ולא בכדי. המנה עוצבה כהומאז’ ליצירותיו של סול לויט שמאופיינות בשימוש בקוביות וקווים גליים. המחווה לאומנות מודרנית עוברת כחוט השני גם במנות נוספות: קדאיף עוף ואגוזים בהשראת ג’קסון פולוק הידוע ביצירותיו המופשטות, עגבניות ואנשובי מהשוק של ברוייגל ועוד.

20170321_185616
20170321_185624
מהמנות העיקריות בחרנו את האסאדו עם חרדל ופלפל אנגלי. המנה המבושמת מריחות של בישול ארוך לוותה בחגיגת צבעונית ומקסימה של ירקות שורש: דלעת ערמונים, גזר, לפת ובוק צ’וי – שהוא ספק תרד ספק כרוב. מנת החריימה פילה בורי גמרה את ההלל. חלה מתוקה ופריכה התלוותה לניגוב הרוטב הפיקנטי והעוקצני בדיוק במידה המתאימה.

20170321_194500

20170321_191439
סידרת המנות השביעה עד אפס מקום, אך כמאמר הפתגם, לקינוח יש קיבה נפרדת. נתנו למלצרית האדיבה לבחור עבורינו את הטרטלט שוקולד מריר וגלידת אגוזי לוז. אלו הוגשו באלגנטיות על מגש זכוכית כהה עם תותים סימטריים במידתם וטבעת שוקולד כהה מעל, והטעם נפלא.
לסיכום אם אתם מחפשים בילוי המשלב תרבות ואוכל ירושלמי אקלקטי עם שירות נפלא, מודרן היא המקום בשבילכם. המסעדה השמה דגש על אומנות מודרנית ומחווה לציירים ומעצבים, מהווה את ההמשך הטבעי לסיור במוזיאון ישראל שאת יצירותיהם של אלו תוכלו לפגוש בדרככם.
20170321_201247

מודרן, מוזיאון ישראל, רופין 11 ירושלים | כשר| טלפון – 6480862– 02
ימי א’-ה’-11.30 עד 17.00| ימי ג’- ארוחת ערב 18.30 עד 23.00 |ימי ו’ – 11.30 עד 14.30

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קסמו של הזעתר - אפשר ומומלץ להכין בבית!

הזעתר הוא למעשה תערובת תבלינים, ולא שם של צמח בודד כפי שנהוג לחשוב. המרכיב העיקרי בו הוא האזוב המצוי – שנקרא בטעות זעתר. כמו כן מכיל הזעתר: סומק, מלח, שומשום, טימין ולעיתים...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

טבעוני ובריא בצ'יק צ'ק: סלט בטטות ועדשים שחורות

ניגש ישר לעבודה, המצרכים: כוס עדשים שחורות מבושלות במים משך 20 דקות לדרגת אל דנטה. שלוש בטטות בינוניות בצל סגול חבילת עלי רוקט גרידת לימון גרעיני דלעת גרעיני...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה