הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 34

החל מדצמבר 2015

אם אשתי צריכה לבחור את המתכון האהוב והמפנק ביותר שהיא אוהבת שאני מכין, אז זה בהחלט המתכון המנצח. פסטה עם ניחוחות עזים שמקורה בנאפולי, ולמרות השם התמוה, “רוטב הזונות”, הוא אחד המוצלחים והטעימים בעיניי שנינו.

14/02/2017

20161231_195509
אז מה היא פוטה נסקה..?

המאכל הומצא לראשונה במחצית המאה ה-20. האיזכור המוקדם ביותר של ספגטי אלה פוטנסקה הוא ככל הנראה בשנת 1961, עת המאכל נזכר ברומן מאת רפאלה לה קפריה (Raffaele La Capria), “הפצע הקטלני” (Ferito a morte)[1]. סיפור עממי מייחס את המצאת הספגטי אלה פונטנסקה לזונות שעבדו בנאפולי במחצית המאה ה-20, אשר לא הורשו לצאת מפתח ביתן וחיפשו אחר מאכלים המבוססים על תוצרת מקומית, שניתן לבשלם במהירות.
מה שהכי זמין באזור היה דגים, אנשובי, זיתים, שמן זית…וכבר קיבלנו חגיגה של טעמים.
וכעת…ניגש להכנה, החומרים:
חבילת פסטה מבושלת על פי הוראות היצרן
חצי כוס זייתי קלמנטה מגולענים איכותיים (מהסוג שמגיע בשמן)
שתי כפות צלפים משומרים במלח
4-5 שיני שום פרוסות
3 עגבניות בשלות, או פחית גדולה של עגבניות מרוסקות (עדיף עגבניות)
חבילת אנשובי שימורים (לשמור את השמן)
אורגנו/עלי בזיליקום לפי העדפה
כוס יין אדום
מעט צ’ילי גרוס
שמן זית לטיגון ותיבול
12316529_10153770547873151_3697397078525788012_n

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים עלי אורגנו לשחרור הארומה לשמן..מטגנים קלות את השום, הזיתים והצלפים. לאחר מכן מוספים את העגבניות מבשלים כמה דקות, ומוסיפים את היין, מנמיכים את האש ומצמצמים את הרוטב משך 10 דקות.
מתבלים שוב במעט אורגנו, בצ’ילי ומעט מלח (שימו לב מרכיבי התבשיל מלוחים). בצלוחית קטנה קוצצים את רצועות פילה האנשובי ומוסיפים אותם לרוטב עם השמן שלהם. מבשלים כדקה, ומכבים [האנשובי מאוד עדין ונוטה להתפרק]. את הפסטה המסוננת מערבבים אל תוך הרוטב ומערבבים. מי שמעדיף בזיליקום יכול להשתמש בו במקום האורגנו. ניתן להעשיר את הטעמים עם מעט רוטב ווסטרשייר.

בתאבון ויום אהבה שמח!
20161231_195103

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

טבעוני ובריא בצ'יק צ'ק: סלט בטטות ועדשים שחורות

ניגש ישר לעבודה, המצרכים: כוס עדשים שחורות מבושלות במים משך 20 דקות לדרגת אל דנטה. שלוש בטטות בינוניות בצל סגול חבילת עלי רוקט גרידת לימון גרעיני דלעת גרעיני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קסמו של הזעתר - אפשר ומומלץ להכין בבית!

הזעתר הוא למעשה תערובת תבלינים, ולא שם של צמח בודד כפי שנהוג לחשוב. המרכיב העיקרי בו הוא האזוב המצוי – שנקרא בטעות זעתר. כמו כן מכיל הזעתר: סומק, מלח, שומשום, טימין ולעיתים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה