הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 34

החל מדצמבר 2015

השילוב של בטטה שעשירה בסיבים ותורמת לתחושת השובע והעדשים השחורות שהן אוצר שלם של בריאות – חלבון צמחי, סיבים, מינרלים וויטמינים, הופכים את הסלט לארוחה בפני עצמה.

22/12/2016

20161208_211821
ניגש ישר לעבודה, המצרכים:

כוס עדשים שחורות מבושלות במים משך 20 דקות לדרגת אל דנטה.
שלוש בטטות בינוניות
בצל סגול
חבילת עלי רוקט
גרידת לימון
גרעיני דלעת
גרעיני חמניה
חומץ בלסמי
שמן זית
מלח גס

20161208_201552

20161208_205229

20161208_204917

תחילה יש לקצוץ את הבטטות לקוביות קטנות ולטגן במעט שמן זית על אש נמוכה. תוך 5 -7 דקות טיגון הבטטות מתרככות. אפשר לתבל אם רוצים בשום גבישי. את הבטטות לצנן על נייר סופג.
יש לקרר את העדשים השחורות שבושלו במים, לסנן ולהעביר לקערה.
להוסיף את הבטטות, עלי הרוקט, בצל סגול קצוץ.
לתבל בחומץ בלסמי, גרידת לימון, שמן זית ומלח.

20161208_210558

20161208_210823

את הגרעינים יש לחמם 2 דקות על אש גבוהה על מחבת טלפון לשחרור הארומה, ולפזר מעל הסלט.
בתאבון, זה סלט בריא וטעים!
20161208_211251

20161208_211500

20161208_211821

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קסמו של הזעתר - אפשר ומומלץ להכין בבית!

הזעתר הוא למעשה תערובת תבלינים, ולא שם של צמח בודד כפי שנהוג לחשוב. המרכיב העיקרי בו הוא האזוב המצוי – שנקרא בטעות זעתר. כמו כן מכיל הזעתר: סומק, מלח, שומשום, טימין ולעיתים...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

דגי דניס בתנור – מתכון מנצח!

ניגש לעבודה, המצרכים: 2 דגי דניס טריים מנוקים 2 לימונים כף גדושה חמאה שתי כפות שמן זית פלפח גרוס ממטחנה גרידת לימון אחד מלח גס 5-6 שיני שום פרוסות 3 שיני שום...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה