הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 31

עוקבים: 9

החל מדצמבר 2015

החורף בפתח, וזה הזמן למלא את הבית בניחוחות. קציצות עוף נימוחות שניקצצו מבשר חזה עוף טרי עם תוספות, ומיד נכנסים לסיר אפונה ריחני ומבעבע.

01/12/2016

20161119_193604

    החומרים:

1 קילו חזה עוף
חבילת אפונה קפואה
חצי ליטר ציר עוף (אפשר גם מים רותחים עם מלח/אבקת מרק – פחות ממליץ)
שני בצלים
חופן פטרוזיליה
1 ביצה
5-6 שיני שום כתושות
שליש כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
תבלינים: פפריקה, מלח פלפל, כורכום, כמון.
[דרוש מעבד מזון]

20161119_175858

    ההכנה:

אני מעדיף לקצוץ את הבשר בעצמי סמוך להכנה ולא להשתמש בבשר טחון. את פרפר חזה העוף, חילקתי לנתחים גסים בגודלם, והכנסתי למעבד מזון עם להב סכין.
להוסיף את הפטרוזיליה ובצל אחד מחולק לרבעים. יש להפעיל את המעבד ולקצוץ בהתחלה בפולסים קצרים, ואח”כ במהירות קבועה עד לקבלת מרקם אחיד רצוי.

20161119_180247

20161119_180857
יש להוציא את הלהב, ואל העוף הקצוץ יש להוסיף את שום הכתוש, הביצה, הפירורים ותבלינים. יש לעבד בידיים עד לקבלת העיסה לקציצות.
להרטיב את הידיים ולהכין כדורים. להניח על צלחת ולשים במקרר עד להכנת הרוטב והאפונה.

20161119_182637

20161119_182647

לחמם שמן בסיר, ולהוסיף את הבצל השני (קצוץ). לטגן קלות ולהוסיף את האפונה הקפואה. לכסות את הסיר ולבחוש מידי פעם. אחרי חמש דקות להוסיף את ציר העוף. אני לא מכין ציר במיוחד- פשוט שומר בצנצנת במקפיא את שאריות מרק העוף שהכנתי בעבר שלפעמים אין חשק לחסל לשימוש עתידי. לאחר שהרוטב רתח, יש להוסיף את אותם תבלינים ששמנו בתערובת הקציצות, ואז אחת אחת את הקציצות לסיר. לבשל רבע שעה – עשרים דקות (סיר מכוסה).
להגיש חם עם אורז לבן.
20161119_191013

בתאבון!

20161119_194452

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

קסמו של הזעתר - אפשר ומומלץ להכין בבית!

הזעתר הוא למעשה תערובת תבלינים, ולא שם של צמח בודד כפי שנהוג לחשוב. המרכיב העיקרי בו הוא האזוב המצוי – שנקרא בטעות זעתר. כמו כן מכיל הזעתר: סומק, מלח, שומשום, טימין ולעיתים...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

עוף ותפוחי אדמה קריספים ב 5 מרכיבים – ללקק את האצבעות!

גם לכל חובב בישול שיכול לבלות שעות במטבח, בא לפעמים לעשות ארוחה שלמה שהיא מתכון פשוט, מהיר הכנה...ושהתוצאה תיהיה טעימה. עוף בתנור הוא אחד המנות השגורות, אבל לא תמיד יוצאת...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה