הבלוג של שלומי חזאם

המטבחון

עדכונים:

פוסטים: 31

עוקבים: 9

החל מדצמבר 2015

רביולי אפשר כמובן לקנות מוכן אבל הכי כייף להכין רביולי טרי טעים וניחוחי בבית עם מילוי מועדף. כל הפרטים בפנים.

13/11/2016

1 (7)
להכנת רביולי בייתי צריך משטח עבודה מקומח, אפשר גם לתת לילדים להשתתף בהכנה שבסך הכל היא אינה מסובכת כלל. כמו כן יש צורך במכונה לרידוד עלי בצק, למרות שאפשר לרדד ידנית.

המצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח לבן
2 חלמונים
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן זית.
1/2 כפית מלח.

למילוי:
פירה משני בטטות
חבילת תרד חלוט וקצוץ דק
אגוז מוסקט
100 גרם גבינת קצ’קבל / פרמזן מגורדת
מלח/פלפל

לרוטב:
כף חמאה לטיגון
בצל קטן קצוץ
4 שיני שום פרוסות
מיכל שמנת לבישול
מלח/פלפל
אגוז מוסקט מגורד

אופן ההכנה:
לערבב את מרכיבי הבצק, ממנו נכין כדור וניתן לו לנוח שעה במקרר מכוסה. יש להוסיף מעט קמח אם נדבק, או מים אם מתפורר.

1 (5)

לאחר שנח, יש לרדד לנקניק עבה ולקרוץ חתיכות בצק. יש לקמח את משטח העבודה ואת המכונה, ולהתחיל ברידוד הבצק. מתחילים בעבה וממשיכים לדק (מס’ 2, והלאה ל 4, 5 או יותר תלוי בעובי הרצוי).
1 (4)
יש לערבב את התרד הקצוץ עם התבלינים והגבינה. יש לפזר כדורים קטנים במרחקים שווים. יש לרדד שני עלים ארוכים שאחד ישמש לסגירה. לאחר פיזור המילוי, יש להניח את העלה העליון, להדק בעדינות עם האצבעות ולחתוך בסכין ריבועים (ניתן גם עם סכין גלגלת משוננת).
אותו כנ”ל עושים עם המילוי בטטה. את הרביולי המוכן יש להניח בצד ולפזר מעט קמח מעל.
1 (1)

1 (8)

1 (2)
1 (6)
במחבת נטגן את הבצל והשום עד להזהבה, נוסיף את השמנת ונתבל. בסיר מים רותחים נבשל את הרביולי ונסיר באמצעות כף מסננת.כשצפים ניתן לשים אותם ברוטב ולהקפיץ מעט, או להניח בצלחת ולפזר את הרוטב מעל. להשלמת המנה לפזר פרמזן או קצ’קבל לפי הטעם.

בתאבון!

1 (3)

1 (9)

1 (7)

עוד מהבלוג של שלומי חזאם

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מתכון מהיר לסופ"ש חורפי: קציצות עוף עם אפונה

החומרים: 1 קילו חזה עוף חבילת אפונה קפואה חצי ליטר ציר עוף (אפשר גם מים רותחים עם מלח/אבקת מרק – פחות ממליץ) שני בצלים חופן פטרוזיליה 1 ביצה 5-6 שיני שום כתושות שליש...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

קסמו של הזעתר - אפשר ומומלץ להכין בבית!

הזעתר הוא למעשה תערובת תבלינים, ולא שם של צמח בודד כפי שנהוג לחשוב. המרכיב העיקרי בו הוא האזוב המצוי – שנקרא בטעות זעתר. כמו כן מכיל הזעתר: סומק, מלח, שומשום, טימין ולעיתים...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה