הבלוג של שלגית-טיולים חברתיים לחו"ל

יומן טיולים ברחבי הגלובוס

כלכלנית ומייסדת "טיולי שלגית ברחבי הגלובוס" המתמחה בארגון טיולים חברתיים לחו"ל לגילאי 25-45 וטיולי העצמה לנשים. טיילה ביותר מ-40 מדינות ודוברת 5 שפות שונות. בעלת 3 כוכבים בצלילה (RESCUE DIVER), גולשת סנובורד, גלישת גלים... +עוד

כלכלנית ומייסדת "טיולי שלגית ברחבי הגלובוס" המתמחה בארגון טיולים חברתיים לחו"ל לגילאי 25-45 וטיולי העצמה לנשים. טיילה ביותר מ-40 מדינות ודוברת 5 שפות שונות. בעלת 3 כוכבים בצלילה (RESCUE DIVER), גולשת סנובורד, גלישת גלים וחובבת ספורט אתגרי. ייצגה את ישראל במשלחת של ממשלת הודו. www.facebook.com/travel.shlagit

עדכונים:

פוסטים: 26

החל מינואר 2018

מתכון הודי מסורתי בריא וטעים, מנה שמתאימה גם לצמחוניים והטבעוניים שבנינו

25/08/2019

במיה מככבת במטבח ההודי המסורתי ואין זה סתם, יש לה יתרונות בריאותיים רבים ולדעתי גם טעם נפלא 

בהמשך לסדנת הפטריות של מרינה ובפינת המתכונים ההודית שלי, ניסיתי לשלב פטריות במתכון מסורתי של במיה מבית סבתא ויצא תבשיל טעים עם ניחוח נפלא!

מרינה פטריות

את הבמיה ההודית לא נמצא בסופרים ובשווקים הרגילים, אלא במכולות הודיות מיוחדות. מדובר בבמיה ארוכה יותר מזאת שאנו מכירים בסופרים הרגילים.

למה כל כך בריא לאכול במיה?

היא מורידה את הכולסטרול

היא מונעת מחלות כליה ותורמת לבריאות המעי

היא מקלה על אסתמה

היא עוזרת באיזון הסוכרת

היא עוזרת לשמור על היריון בריא.

תבשיל פטריות בבמיה הודית

תבשיל הודי מסורתי שגדלתי עליו בבית סבתא, גם בריא וגם טעים! 

אופן הכנת הבמיה:

שוטפים היטב את הבמיה ומייבשים (רצוי בשמש).

לאחר שמתייבש חותכים את קצה הגבעול וזורקים, את הבמיה חותכים לחתיכות בעובי בינוני.

במיה הודית

מצרכים לתבשיל:

שמן זית

קורט גרגירי חרדל שחור

קורט זרעי קימל

תבלין גראם מסאלה הודי

1 בצל

2 שום

1 פלפל חריף

גבול עלי קארי טריים

פטריות שימאג’י לבנות

פטריות שימאג'י

אופן הכנת התבשיל:

לחמם במחבת שמן זית, על אש בינונית, לאחר שהשמן מתחמם (אך לא נשרף) מוסיפים את זרעי הקימל וגרגרי החרדל ונותנים להם להתפוצץ. כאשר הם מתפוצצים הם מעבירים ארומה וטעם מיוחד אל תוך השמן, טעם שיעבור בהמשך לתבשיל שלנו.

גרגירי חרדל וזרעי קימל

אחרי שמפסיקים לשמוע את הפיצוצים, מוסיפים את הבצל והשום. מטגנים מעט וכשהבצל והשום מתחילים לתפוס צבע, מוסיפים את  פטריות השימאג’י, מבשלים למשך מספר דקות, מוסיפים את הבמיה, מתבלים בגראם מסאלה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות נוספות.

במיה הודית

ניתן להגיש עם אורז (רצוי אורז בסמטי הודי) או עם רוטי (לחם הודי).

 

ובתאבון!!!

למתכון הודי נוסף מסדרת המתכונים שלי-פטריות מתחבקות עם קישואים בנוסח הודי

.

אז למה אתם מחכים?

אני מחכה לשמוע חוויות ממתכון הפטריות שלכם!

.

 ♥לחצו להיות איתי בקשר ♥

.

לפרטים נוספים: טיולי שלגית ברחבי הגלובוס

עוד מהבלוג של שלגית-טיולים חברתיים לחו"ל

Thumbnail

חגיגות מסיק הזיתים בגליל

איכותו של זמן זית טוב נקבעת לפי טריות הזיתים ואיכות הכבישה שלהם, הגליל שלנו מלא בעצי זית משובחים להפליא ♥ בגליל קיימים כיום מעל ל - 250 אלף דונם של עצי זית, חלקם מהעתיקים בישראל, שעדיין משמשים כמקור לשמן הזית האיכותי...

Thumbnail

למה לוקח 62 יום לגדל פטריה?

הגעתי לביקור בחוות הגידול המתקדמת של חברת מרינה פטריות שבמושב חוסן, בגליל המערבי כדי ללמוד ולראות את תהליך הגידול המורכב. ♥ הכל מתחיל בנבגים שמגיעים מצרפת ♥ הכנת מצע ה"קומפוסט" הייחודי לנבגים אלו ♥ העברה...

תגובות

פורסם לפני 11 months
Thumbnail

הוי כנרת שלי! באמת שחלמתי חלום

שירה של רחל המשוררת "ואולי לא היו הדברים מעולם" מתאר את געגועיה העזים לכנרת, לאחר עזיבתה לתל אביב. ואני, כאן בעיר הגדולה תל אביב, הצפנתי לי לכיוון הכנרת לראות במה מדובר ואכן מצאתי נופים מדהימים וחוויות מרשימות ♥ ...

תגובות

פורסם לפני 9 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה