הבלוג של שלגית-טיולים חברתיים לחו"ל

יומן טיולים ברחבי הגלובוס

כלכלנית ומייסדת "טיולי שלגית ברחבי הגלובוס" המתמחה בארגון טיולים חברתיים לחו"ל לגילאי 25-45 וטיולי העצמה לנשים. טיילה ביותר מ-40 מדינות ודוברת 5 שפות שונות. בעלת 3 כוכבים בצלילה (RESCUE DIVER), גולשת סנובורד, גלישת גלים... +עוד

כלכלנית ומייסדת "טיולי שלגית ברחבי הגלובוס" המתמחה בארגון טיולים חברתיים לחו"ל לגילאי 25-45 וטיולי העצמה לנשים. טיילה ביותר מ-40 מדינות ודוברת 5 שפות שונות. בעלת 3 כוכבים בצלילה (RESCUE DIVER), גולשת סנובורד, גלישת גלים וחובבת ספורט אתגרי. ייצגה את ישראל במשלחת של ממשלת הודו. www.facebook.com/travel.shlagit

עדכונים:

פוסטים: 26

החל מינואר 2018

יום החוויות האשדודי שלי! בואו ותגלו איתי מקומות חדשים

02/01/2019

יצאתי ליום חוויות אשדודי, באשדוד טיילתי לפני מספר שנים ואפשר לומר שלא ממש מצאתי טעם לחזור, אבל הפעם התרשמתי לטובה!
העיר התפתחה בקצב אדיר, כיום היא העיר השישית בגודל אוכלוסייתה במדינה ישראל ויש לה המון אופציות מעניינות להציע, כאלה שלא הספקתי לחוות ולחקור את כולן ביום אחד, אבל אני בטוחה שאחזור אליה שוב ובקרוב מאוד 

מסע טעמים עולמי ברובע ו’ באשדוד

הסיור שלי החל ברובע ו’ בעיר, כי אין כמו להתחיל את היום כמו שצריך ממטעמיו המיוחדים של השוק.
הצטרפתי לסיור “עמים וטעמים” ויצאתי למסע דרך התבשילים, התרבויות והמנהגים האותנטיים שיש לאוכלוסיית אשדוד להציע.

אשדוד

האוכל האתיופי ידוע באיכויות הבריאותיות שלו, כאן טעמתי את האינג’רה, הלחם האתיופי המסורתי. האינג’רה מוגשת על צלחת אחת גדולה, ובארוחה אתיופית מסורתית כל הסועדים אוכלים מצלחת אחת, ונהוג כי כל סועד מאכיל את היושב בסמוך אליו כסימן לנדיבותו של המאכיל וכן לאות הערכה וכבוד. וכמובן שכשמדובר בכבוד, הסועד המבוגר ביותר בשולחן הוא הראשון להיות מואכל, בתיאבון!

קמח הטף, ממנו מכינים את האינג’רה הוא אבן היסוד של הקולינריה האתיופית, הוא נטול גלוטן ועשיר בסידן, חלבון וברזל.
טעמתי מטעמה של האינג’רה האתיופית אצל תבליני אביבית איילה.

אינג'רה

בעולם קיימים מעל 27,000 מינים שונים של דגים, אך רק חלק קטן מהם מיועד למאכל אדם.

דגי מאכל, ובמיוחד דגי ים, מכילים ריכוז גבוה של אומגה 3 שיעילה לבריאות הלב.

בברכת הים טעמתי סוגי דגים שונים, מטוגנים, קרפצ’יו, סביצ’ה, ביצי דג וכבד דג.

דגים 

האוכל ההודי, לפי דעתי, הוא בין הטעימים שבעולם (רק שאינני אובייקטיבית). למרות שיש לי את השפע הזה בבית, אני לא פוסחת על שום מסעדה הודית שנקראת בדרכי.

בחנות ההודית טעמתי מהבטטה וורה, תפוחי אדמה מטוגנים בקמח חומוס.
קמח החומוס הוא מוצר יסוד במטבח ההודי, הבנגלי והפקיסטני. והוא בעל ערך קלורי גבוה מאשר קמחים אחרים ומכיל חלבון בכמות גדולה יותר.

אוכל הודי

ואיך אפשר בלי אוכל ישראלי אותנטי, אבל הפעם עם תיבול שונה ומפתיע- פלאפל בנגיעות תימניות.

פלאפל הוא כדור או קציצה העשויים מגרגירי חומוס או פול בטיגון עמוק. שורשיו הפלאפל הן ממצרים העתיקה ששם הוכן מפול מצרי כתחליף למנת בשר בחגים שבהן הייתה אסורה אכילת בשר.
במשך השנים הפלאפל התפשט לאזורים אחרים וקיבל נגיעה משלו בכל מקום שהגיע אליו.

הפלאפל כשהגיע לתימן נקרא בשם “באג’יא” והוא מוכר בעיקר בדרום תימן ומוגש על מטבל פלפל אדום חריף ותמר הינדי.
טעמתי ממטעמיו של הפלאפל התימני של דקלה.

פלאפל

מה עוד היה לי שם?

  • קוסקוס מהמטבח הצפון אפריקאי
  • גבינות ממקומות שונים בעולם
  • חצ’אפורי מהמטבח הגיאורגי
  • עוגיות ומתוקים מיוחדים
  • וכמובן לקינוח מכל טוב פירות ארצנו

שוק אשדוד

אם תסתכלו ימינה ושמאלה במהלך הסיור, תוכלו להבחין באומנות הגרפיטי הצובעת את קירות הרובע בצבעוניות מיוחדת.

גרפיטי

רוצים גם להגיע לסיור כזה מיוחד ברובע ו’ באשדוד?

עלות הסיור היא 100 שקלים, ואם תיכנסו ללינק הזה תוכלו להירשם לסיור בעלות של 60 שקלים לאדם

הסיור מתעדכן כל תחילת חודש וקיימת אפשרות להדרכה בשפה האנגלית בנוסף.

לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם מלי בונאבידה 0528610986

.

ספא יפני באשדוד

לאחר הסיור בשוק, וכן גם העייפות שמופיעה אצלי תמיד לאחר האוכל ומשביתה אותי לכמה שעות, הייתי חייבת משהו מעורר! אז המשכתי לספא יפני בעיר, לא רחוק מהשוק, וגיליתי ממלכה יפנית משגעת והרגשתי כמו בחו”ל

הספא מעוצב בנגיעות יפניות מיוחדות, ואפשר למצוא בו טיפולים מקצועיים ומפנקים בהשראת התרבות היפנית ובנוסף טיפולי פיזיותרפיה במים, מלח, בוץ, אצות וצמחי מרפא.

ספא

עיסוי השוקולד במקום מתבצע בעזרת שוקולד אמיתי חם 100% קקאו. העיסוי מרגיע ומוריד לחצים ומעולה לחילוף החומרים בגוף והופך את העור לצעיר יותר. נוהגים להשתמש בעיסוי זה בתוכניות להרזיה ולהורדה במשקל.

עיסוי שוקולד

טעימה מהעיסויים המיוחדים שמוצעים במקום:

  • עיסוי עם תפוזים חמים המחזק את מערכת העצבים, ולאחריו תקבלו פילינג עדין עם תפוז וקוניאק
  • עיסוי חלב לניקוי רעלים וחידוש העור ולאחריו פילינג דבש וחמאת קוקוס המעניקים ניקוי, גמישות וברק
  • עיסוי קאולין עם חימר לבן המשמש כקילוף עדין לעור, ממריץ אץ הדם, מחטא, מוציא רעלים ואף מלבין את העור
  • עיסוי לומי לומי בעזרת שמן סומסום, טכניקת מסאז’ הוואית מסורתית המנקה רעלים מן הגוף.

ספא

את הטיפול נסיים במרחצאות היפניות, ארבע אמבטיות אשר הגיעו ממסורת יפנית עתיקה התורמות לניקוי רעלים ולרוגע ושלווה לגוף ולנפש.

בספא נמצאת גם סאונה אישית – פטנט יפני נדיר שמאפשר לחולי אסטמה ולאנשים שלא מצליחים לנשום טוב בסאונה רגילה, לשבת בכיף בתוך חבית עץ ארז ולהיות בטמפרטורה גבוהה במשך זמן רב.

נירוונה ספא נמצא ברחוב רוגוזין 43 באשדוד ומחירי הטיפולים נעים בין 120 שקלים ל-600 שקלים, תלוי בסוג הטיפול.

שעות פעילות: א’-ו’ 9:00-22:00 שבת 12:00-22:00 טלפון: 08-6595666

.

פסטיבל המרק באשדוד

המלצה נוספת שלי, למי שיגיע לביקור באשדוד בחודש הקרוב, לבקר בפסטיבל המרק.
בפסטיבל 20 מסעדות העיר יגישו מנת ספיישל של מרק במסעדה, וכדי לטעום מכל הטוב הזה, תצטרכו להיפרד מ-10 שקלים בלבד למרק!

הפסטיבל מתקיים מתאריך 24 לינואר ועד סוף החודש.

ערב הפתיחה של הפסטיבל בתאריך 23/01, בבית אריה קלנג בעיר.
אל הערב יגיעו נציגים מכל המסעדות המשתתפות, יחד עם המרקים שלהן, ובפן האומנותי מופע מיוחד לפסטיבל עם קרן פלס והשף צחי בוקששתר, שישלב שירים וסיפורי מרק מחממים.

טעימה קטנה מהמרקים שיהיו שם:

  • מרק שוקולד פנינה פאי
  • בוייאבז של קנקון
  • מרק בתוך לחם של בוטיק הפיתה
  •  מרק עוף בקארי של רונג’אן
  • דאל עדשים של נמאסטה

.

לפרטים נוספים ניתן להיכנס לפייסבוק “תיירות אשדוד – Visit Ashdod”

.

אז בפעם הבאה שאתם מגיעים לאשדוד, הציצו בכתבה שלי ותדעו בדיוק היכן לטייל! כדי שגם הביקור שלכם, יהפוך לקסם אחד גדול ♥

.

 ♥לחצו להיות איתי בקשר ♥

.

נהניתם? מוזמנים להצטרף לטיולים חוויה לגילאי 25-45 ולקבל כתבות מעניינות על טיולים בארץ ובעולם

עוד מהבלוג של שלגית-טיולים חברתיים לחו"ל

תצוגה מקדימה

חגיגות מסיק הזיתים בגליל

איכותו של זמן זית טוב נקבעת לפי טריות הזיתים ואיכות הכבישה שלהם, הגליל שלנו מלא בעצי זית משובחים להפליא ♥ בגליל קיימים כיום מעל ל - 250 אלף דונם של עצי זית, חלקם מהעתיקים בישראל, שעדיין משמשים כמקור לשמן הזית האיכותי...

תצוגה מקדימה

למה לוקח 62 יום לגדל פטריה?

הגעתי לביקור בחוות הגידול המתקדמת של חברת מרינה פטריות שבמושב חוסן, בגליל המערבי כדי ללמוד ולראות את תהליך הגידול המורכב. ♥ הכל מתחיל בנבגים שמגיעים מצרפת ♥ הכנת מצע ה"קומפוסט" הייחודי לנבגים אלו ♥ העברה...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

הוי כנרת שלי! באמת שחלמתי חלום

שירה של רחל המשוררת "ואולי לא היו הדברים מעולם" מתאר את געגועיה העזים לכנרת, לאחר עזיבתה לתל אביב. ואני, כאן בעיר הגדולה תל אביב, הצפנתי לי לכיוון הכנרת לראות במה מדובר ואכן מצאתי נופים מדהימים וחוויות מרשימות ♥ ...

תגובות

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה