הבלוג של Super Girl - שירי פקרמן וידצקי

מאמנת ומנחת קבוצות הורים לילדים עם מחלות כרוניות וצרכים מיוחדים

אדם I אישה I אמא I רצה למרחקים ארוכים I בעלת תואר פרופסור באתגרי החיים I מאמנת ומנחת קבוצות הורים לילדים עם מחלות כרוניות וצרכים מיוחדים. מאמינה שמתוך הקושי צומחת הזדמנות!

עדכונים:

פוסטים: 23

החל מספטמבר 2014

יום אחד החלטתי שאני קופצת למים וטועמת. כי מה כבר יכול להיות – יצמחו לי סניפירים?

29/08/2018

ד ג י ם
לחשוב שרק בגיל 24 התחלתי לאכול דגים, וגם אז הייתי מבקשת “דגים בלי ריח של ים” מכירים את זה?
עד אז לא הבנתי, איך בכלל מכניסים למטבח את הייצורים האלה ומה כל כך טעים בדבר הזה.

אני זוכרת מגיל צעיר את ימי שני בחדר האוכל של הקיבוץ שבתפריט היה דג. זה היה היום שהיינו מגיעים בהסעה מבית הספר האזורי והיינו יורדים באיזי ולא ממהרים להגיע אל המטפלת שחיכתה להגיש לנו את ארוחת הצהריים.
הבחירה למנה עיקרית הייתה בין דג מטוגן או דג ברוטב אדום מעט פיקנטי.  אני לא הייתי מוכנה לשמוע על זה ולא אכפת היה לי לאכול רק את התוספת באותו יום. בכל זאת, כבת להורים ארגנטינאים, זה היה מתבקש שבשר יהיה מנת החלבון המועדפת עליי.

לימים, אחרי שקצת גדלתי (ואולי קצת הרבה) ולאחר שיכנועים רבים מצד הסובבים אותי, בסגנון:
“לפחות תטעמי”
“את לא יודעת מה את מפסידה”
“זה גם הרבה יותר קליל מבשר”
“כדאי לך”

יום אחד פשוט החלטתי שאני “קופצת למים” וטועמת. כי מה כבר יכול להיות – יצמחו לי סניפירים? (כנראה שלא).
אז הדג הראשון שטעמתי היה פילה דג סלמון. כזה בלי טעם של ים, עם נראות לא מאיימת. האמת שממש התענגתי. פתאום הבנתי מה הקסם הזה, הקלילות הזאת (כן, לעומת הבשר) וכמה שבאמת זה מעדן מנצח.
מאז גילית את נפלאות חיות הים. לא רק לצלול ולראות אותם במעמקים. לאכול אותם זה מענג לא פחות. היום, בהיותי שומרת על אורח חיים בריא ותזונה נכונה ומזינה, אני אוכלת דג לפחות פעמיים בשבוע  ומכינה מתכונים מגוונים לפי הביקוש של דיירי בבית (לפחות הם מתענגים על מטעמי הים מגיל צעיר).

אז אם כבר עסקינן ב “מזל דגים” ורגע לפני החגים או עוד ארוחת שבת, או סתם אם בא לכם לפנק ולהתפנק בעצמכם, קבלו מתכון פשוט ומנצח שירים כל ארוחה לגלים חדשים.

דג סלמון בלימון, שום ופטרוזיליה

המצרכים:

1 פילה סלמון שלם
4 כפות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית גרידת לימון
1 לימון (לסחוט את המיץ לקערה קטנה)
2 כפות פטרוזיליה (דורות)
2 שיני שום כתוש (דורות)

20180824_191619_HDR_800x600

20180824_191633_HDR_800x600

מניחים את הסלמון בתבנית. את שאר המצרכים מערבבים יחד בקערה עם מיץ הלימון הסחוט עד לקבלת מרקם אחיד
ואז שופכים על הדג ומוודאים שכולו מכוסה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות, מכוונים את השעון ל 15 דקות.
עברה רבע שעה, אתם מסודרים.
פורסים למנות, מגישים לצלחות שכבר סודרו מראש עם התוספת וקדימה לשולחן.

20180824_203007_HDR_800x600

20180824_203740_HDR_800x600
ב ת א ב ו ן!

עוד מהבלוג של Super Girl - שירי פקרמן וידצקי

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 12 months
תצוגה מקדימה

כשמנכ"ל וינגייט קיבל משימה פורצת דרך

מר בכר אמוץ, מנכ"ל ווינגייט שלום לך! נעים לי מאוד והאמת רועדות לי הבייציות. לא, אני לא רוצה להלחיץ אותך, פשוט מתרגשת קצת... יודע למה? כי קרין מסלונה אתגרה אותי ממש (ככה זה כשאת חלק מנבחרת חלומות של סלונה ולאומי לעסקים), אז...

תצוגה מקדימה

המתיקות שעשתה את השליחות של חיי

זה היה השבוע שהיה... בין אימון כושר_לריצה_לפגישות עבודה_לקורס דיגיטלי שמעיף הכי גבוה (ולתעוזה שקיבלתי השבוע בהשראתו. אבל זה שווה פוסט נפרד)_לכביסות_לניקיונות_לבישולים_לעזרה בשיעורים_להרכבת פאזל עם הנסיך הקטן של הבית...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה