הבלוג של Shilat Landenberg

שילת לנדנברג

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מינואר 2017

יש ימים כאלה שפשוט כבר אין חשק לבשל, תמיד במקרר יש משהו לאכול, משהו מאתמול, משהו משלשום, משהו שקניתי בסופר ולא יצא לאכול.

את הפריטטה הפתעות הפעם החלטתי להכין משאריות

אמרתי לעצמי מה שיש במקרר יספיק לי וככה גם יש מצב שכל פריטטה תצא שונה מזאת שליידה, ממש הפתעה, טוויסט בעלילה.

אז לכו למקרר ותסתכלו, תכלס אם מצאתם ביצים אתם כבר בכיוון הנכון.

ובכל זאת:

6 ביצים (כל 2 ביצים זה 3 מיני פריטטות)

גבינת באפולו עירקית מגורדת (אפשר גם בולגרית)

2 פרוסת גבינה צהובה חתוכה לקוביות קטנות

2 קוביות בצל קצוץ מטוגן של דורות שהופשרו

חופן תירס מקופסא

חופן זיתים

עגבניה חתוכה לקוביות קטנות

שומסום לקישוט

לעבודה:

משמנים תבנית שקעים מסיליקון

מכניסים לשקעים לפי הסדר

גבינה בופלו עירקית/בולגרית

תירס

גבינה צהובה

זיתים

עגבניות

מערבבים את הביצים עם הבצל המטוגן

ושופכים את תערובת הביצה לתבנית כמעט עד הסוף

זה קצת תופח אז לא עד הסוף!

זורים קצת סומסום

ויאללה להכניס לתנור אפיה 200 מעלות שחומם מראש

למשך בדיוק 25 דקות או עד שמשחים.

והנה לכם ארוחה לכל המשפחה שטורפים חמה עם קצת ירקות למרכז השולחן ואפילו תשמרו על המשקל.

 פריטטה

גיוונים והמלצות:

אפשר לעשות את הפריטטה בהמון גירסאות ולהוסיף כל מיני סוגי ירקות כמו פלפל אדום, בצל סגול, עגבניות שרי בצבעים כיד הדמיון.

אפשר לשים רק קוביות עשבי תיבול של דורות (פטרוזילה, כוסברה, שמיר) ואפשר רק כמה סוגי גבינות.

ותודה למנטורית שלי האחת ויחידה דנית סלומון על המתכון, ההשראה, הסבלנות, ההתחשבות ועל כל דקה במחיצתה.

בתאבון

עוד מהבלוג של Shilat Landenberg

תצוגה מקדימה

חזה עוף במרינדת עשבי תיבול

שוברת את הראש כל ערב מה להכין לילדים מחר לצהרים? יש לי פתרון בשבילך שיתן לך שקט לכמה ארוחות.   חזה עוף במרינדה שאפשר להכין לכמה ימים מראש וכל פעם להכין ממנו ארוחה חדשה בפני...

תצוגה מקדימה

טארט תותים עם בצק פריך שמכינים בצ'יק

והפעם פוסט בלי שום (תמונה של) דורות השיעור הראשון לחמים. מי מכיר אישה שזה לא האויב הכי גדול שלה? מהיום שקיבלתי את התוכניה והופיע לחמים על הפגישה הראשונה לא ידעתי את נפשי מרוב דאגה. אז השד לא כזה נורא, ללוש, לרדד, לצנן,...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

שניצל אפוי בניחוח וטעם איטלקי

  שניצל זה החיים והוא לא חייב להיות מטוגן או וינאי, בכל בית יודעים שאם מכינים שניצל לילדים זה חוסך המון פרצופים. בבית שגדלתי בנוסף לבישול עירקי מסורתי של סבתא תמיד עמדה ערמה ענקית של שניצל על השיש שנגמר עוד לפני שהגיע...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה