הבלוג של Shilat Landenberg

שילת לנדנברג

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מינואר 2017

אני אוהבת מתוק, לא מבינה את אלו שלא, בחורה מתוקה.

אתמול היה שיעור קינוחים ועוגות, זה כאילו אני אליס בארץ הפלאות.

5 סוגים של עוגות בחושות, טירמיסו ובראוניז עם טופי וקצפת

באדיבות שלושת המנטוריות האלופות: דנית סלומון, פאני רוטשטיין ודורית מנו טל-אור .

הבוקר עשיתי רשימה, יש את הקטע הזה בפורים שצריך משלוחי מנות פחות או יותר לכל השכונה,

יש תרומה בצופים, יש לבית ספר של ילדים נזקקים, יש את הגן, הכיתה, השכבה

והבוקר נוסף לנו עוד רעיון לתרומה ואני, אני תורמת באהבה.

החלטתי הפעם לעשות משהו קצת שונה, אחרי כל הקינוחים המודרנים שיש סביבי חיפשתי לחזור למקורות, לימים שהיו רק מוס, בוואריה, מלבי ובקלאווה במסעדות, עם תה נענע וקפה שחור עם הל.

אז למה שאחרי כל הבמבה/ביסלי/קליק ומסטיק (הרשימה המלאה נמצאת אצל הילדים שלי)

בנייר צלופן עם סרט ורעשן לא אכין מלבי כמו של פעם?

10 דקות עבודה ויש לכם מנה מרשימה וטעימה!

מלבי בגביע

בתמונה: מלבי בגביע של פעם

מה:

ליטר חלב

מיכל שמנת מתוקה

3 כפות מי וורדים

חצי כוס סוכר

8 כפות גדושות (אל תתקמצנו) קורנפלור

איך:

מערבבים כוס חלב עם הקורנפלור ומיי הוורדים עד שהכל נמס טוב ושמים בצד

בסיר על אש בינונית מחממים את השמנת, שאר החלב והסוכר תוך כדי עירבוב מתמיד

כשהחלב חם מאד אבל לא רותח מוסיפים את החלב עם הקורנפלור ולא מפסיקים לערבב (על אש בינונית)

עד שזה מסמיך וקשה לערבב (לוקח כמה דקות טובות אל תתיאשו).

מעבירים לכלי הגשה (כמו כוס שמפניה ענקית או גביע, אפשר גם לכלי הגשה אישיים),

מיישרים עם הגב של הכף ומיד מכסים בניילון נצמד

מצננים בטמפרטורת החדר עד שהמלבי מתקרר ומעבירים למקרר לכמה שעות (המלבי טעים כשהוא קר! אחרת הוא לא מלבי, הוא סחלב )

לפני ההגשה שופכים את הסירופ ומקשטים.

לסירופ וקישוט קלאסי אותנטי:

לערבב מיץ פטל עם מי וורדים או לקנות סירוף מלבי מוכן

קוקוס ופיסטוקים קצוצים לפי הטעם

20170301_124727

בתמונה: מלבי בצנצנת אישית

למגדילי ראש ומתחכמים אפשר לקשט בסירופ שוקולד, סילאן, מייפל, בפירות יער, תותים,

אננס וכל העולה על יד הדמיון והטעם האישי.

המלצות:

אפשר לקנות צנצנות אישיות ולהכין משלוח מנות אישי לכל החברות, אפשר לקנות בחניות של מקס גביעים ענקיים ולהכין משלוחי מנות משפחתיים,

מאד יפה להביא כשמתארחים וגם תמיד כיף שיש בבית קינוח כזה עם ריח ילדות של מיי וורדים משכרים.

אפשר גם להפוך בעדינות על צלחת הגשה, לקטש ולשים המון כפיות מסביב, זה יוצר אורגיה של זלילה.

לא מומלץ להביא משלוח מנות כזה לילדים, תכלס מה הם מבינים

 תמיד נחמד להוסיף מדבקה להרגעת המצפון …

20170301_125925

קצת צלופן ורעשן כי בכל זאת בפורים עסקינן

 20170301_130252

שיהיה חג פורים שמח ומלא מתוק

עוד מהבלוג של Shilat Landenberg

תצוגה מקדימה

חזה עוף במרינדת עשבי תיבול

שוברת את הראש כל ערב מה להכין לילדים מחר לצהרים? יש לי פתרון בשבילך שיתן לך שקט לכמה ארוחות.   חזה עוף במרינדה שאפשר להכין לכמה ימים מראש וכל פעם להכין ממנו ארוחה חדשה בפני...

תצוגה מקדימה

טארט תותים עם בצק פריך שמכינים בצ'יק

והפעם פוסט בלי שום (תמונה של) דורות השיעור הראשון לחמים. מי מכיר אישה שזה לא האויב הכי גדול שלה? מהיום שקיבלתי את התוכניה והופיע לחמים על הפגישה הראשונה לא ידעתי את נפשי מרוב דאגה. אז השד לא כזה נורא, ללוש, לרדד, לצנן,...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

שניצל אפוי בניחוח וטעם איטלקי

  שניצל זה החיים והוא לא חייב להיות מטוגן או וינאי, בכל בית יודעים שאם מכינים שניצל לילדים זה חוסך המון פרצופים. בבית שגדלתי בנוסף לבישול עירקי מסורתי של סבתא תמיד עמדה ערמה ענקית של שניצל על השיש שנגמר עוד לפני שהגיע...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה