הבלוג של Shilat Landenberg

שילת לנדנברג

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מינואר 2017

גם לכם אמרו כשהייתם קטנים שאם תאכלו גזר לא תצטרכו משקפיים?

סלט זה MUST

מאז שאני קטנה אצלנו בבית סלט קצוץ היה בכל ארוחה, לאבא שלי זכרונו לברכה היתה סבלנות להכין סלט ערבי קצוץ דק דק, מתובל בדיוק במידה כך שלא היה סיכוי שיש מישהו שיגיד “לא בא לי”, אחרי שהוא נפטר אמא שלי ניסתה להמשיך את מסורת הכנת הסלט בכל ארוחה, אצלה זה היה נראה כאילו לקחה עגבניה ומלפפון חתכה לארבע חלקים ושמה בקערה וככה לדעתי המציאו את מה שנקרא “סלט גס” בלשון המעטה.

עם הזמן לימדנו את אמא שלי שגם סלט ירוק זה לא נורא ומוכרים בסופר שקיות ירוקים מוכנות שצריך רק לשים בקערה.

אם יש משהו שאני מודה עליו בחיי זה שלפחות מגיל קטן אני מכינה לילדים שלי סלט ירקות בכל ארוחה וזה אפילו הצליח לי כי הם ממש אוהבים ואפילו במקדונלד לפעמים מוותרים על הצ’יפס בתמורה לסלט ירקות.

כשאני מארחת יש אצלי על השולחן תמיד המון סלטים, בעיניי זאת ארוחה בפני עצמה אז החלטתי הפעם שזאת הזדמנות נפלאה לשתף גם אותכם במתכון אחד ומיוחד.

לראשונה אכלתי אותו לפני כמה שנים אצל אלזה המלכה ועם הזמן המתכון קצת השתנה והנה לכם התוצאה

 סלט הפתעה

אז הסופ”ש אתם מארחים או מתארחים? תכינו/תביאו סלט סלרי שכולם מתפעלים:

הוא קליל להכנה, נראה נפלא, מתאים לכל סוג של ארוחה בכל שעות היממה (חמין, ברביקיו, פיקניק, ברנץ)  ואם אתם מוזמנים רוב הסיכויים שאתם היחידים שתביאו כזה סלט הפתעה.

מה:

חבילה עלי סלרי טרי

חבילה (200 גרם) חמוציות מסוכרות

חבילה (200 גרם) אגוזי קשיו קלויים

כמה:

רבע כוס שמן

3 כפות מיץ לימון

3 כפות סילאן

3 כפות חומץ

3 כפות חומץ בלסמי

שן שום של דורות

כף גדושה חרדל דיזון

מלח

פלפל שחור גרוס

תכלס:

חותכים את כל החבילה של הסלרי (כן גם את העלים) לחתיכות ברוחב אצבע , מוסיפים את החמוציות ואגוזי הקשיו ומערבבים.

שמים בקופסא שאפשר לסגור את כל החומרים למרינדה ומנערים טוב טוב.

חצי שעה לפני ההגשה שופכים את הרוטב ומערבבים טוב.

ואם קרה נס ולא חיסלו את כל הקערה, את תזרקו, תשמרו בקופסא סגורה, גם למחרת זה טעים נורא!

אז השיעור הרביעי בקורס בישול התמקד הפעם במרקים, וגם שם המוטיב החוזר היה ירקות מכל מיני סוגים.

ירקות זה החיים

שיהיה שבוע נפלא

עוד מהבלוג של Shilat Landenberg

תצוגה מקדימה

חזה עוף במרינדת עשבי תיבול

שוברת את הראש כל ערב מה להכין לילדים מחר לצהרים? יש לי פתרון בשבילך שיתן לך שקט לכמה ארוחות.   חזה עוף במרינדה שאפשר להכין לכמה ימים מראש וכל פעם להכין ממנו ארוחה חדשה בפני...

תצוגה מקדימה

שניצל אפוי בניחוח וטעם איטלקי

  שניצל זה החיים והוא לא חייב להיות מטוגן או וינאי, בכל בית יודעים שאם מכינים שניצל לילדים זה חוסך המון פרצופים. בבית שגדלתי בנוסף לבישול עירקי מסורתי של סבתא תמיד עמדה ערמה ענקית של שניצל על השיש שנגמר עוד לפני שהגיע...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

טארט תותים עם בצק פריך שמכינים בצ'יק

והפעם פוסט בלי שום (תמונה של) דורות השיעור הראשון לחמים. מי מכיר אישה שזה לא האויב הכי גדול שלה? מהיום שקיבלתי את התוכניה והופיע לחמים על הפגישה הראשונה לא ידעתי את נפשי מרוב דאגה. אז השד לא כזה נורא, ללוש, לרדד, לצנן,...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה