הבלוג של Shilat Landenberg

שילת לנדנברג

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מינואר 2017

27/01/2017

אני בניגוד לנשים אחרות בגנטיקה שלי אין סיפור אהבה עם המטבח.

לאמא שלי לא היתה סבלנות למטבח או לגידול ילדים, האוכל אצלה היה עשוי במידה מדיום או שרוף, לימים התרגלנו ששרוף זה טעים ועד היום אני מבקשת במסעדות את הסטייק שלי “וול דן” או כמו שבעלי אומר “סוליה”.

גם כשאני שורפת את האוכל אני אומרת שהגנטיקה תמיד מנצחת ומשכנעת את הילדים שלי “ששרוף זה טעים”.

כילדה לאמא עירקית קיבלתי בעיקר את חוש המסחר, החוכמה, טוב הלב וכמובן היופי (כי כל אחת מלכת יופי בעיניי אמא שלה, או כמו שאמא שלי אומרת “שילתי דוגמנית” כל פעם שהיא מציעה להכין לי קובה (כבר אמרתי שאין לה כישרון בישול?!) ואני מסרבת בנימוס.

אצלנו הנשים במשפחה מעדיפות לעשות קריירה ואת כל שאר הדברים שמישהו אחר יעשה.

החברה הכי טובה שלי היא עירקית עם ידיי זהב (וכמובן גוף של דוגמנית) היא אלופה בבישול ואפייה ובשבילה בילוי במטבח זה הספא הכי טוב שיש.

מדיי פעם אני יושבת איתה במטבח בזמן שהיא מבשלת ומחכה שתסיים ואקבל קופסא לדרך.

חשבתי לעצמי, או יותר נכון היא שיכנעה אותי! השד לא כזה נורא, את חייבת לנסות גם!

אז התחלתי במתכונים קלים, חלה מקמח שמרים שרק מוסיפים מים שמן ביצים וסוכר, עוגה של פילסברי שרק מוסיפים מים, שמן וביצים, בקיצור אני אלופת המתכונים “שרק מוסיפים”!

חלות שרק מוסיפים

ואז הגיעה ההצעה!

כינסתי את בני המשפחה והודעתי שאאעדר מהבית למשך 11 שבועות (טוב לא צריך לעשות דרמה כולה לכמה שעות פעם בשבוע) ושאני יוצאת למשימה חשובה למען עתיד קולנירי טוב יותר לילדיי (לא עוד שניצל מאמא עוף וקציצות של שגב)

התקבלתי לקורס בישול של דורות בשיתוף אתר סלונה

11 סוגים שונים של מוצרי שום, תיבול ורטבים שרק צריך להוסיף לתבשיל וזה מוכן.

יש יותר חלום חיי מזה????? יש לציין שהילדים מאד שמחו, לא ברור האם זה בגלל שאלמד לבשל או שפשוט יהיה להם ערב חופשי נטול “לכו לצחצח שיניים וכנסו למיטה”.

ועל הדרך מקבלים גם 2 סכיני שף מתנה מנעמן, נשאר לי רק לקבל תיק עזרה ראשונה ואני מוכנה ומזומנה להתחיל בבישול ואפיה.

אז אתמול היה המפגש הראשון, בסינר צהוב, 14 בנות, בן אחד, מנטורית אחת ועוד 2 קבוצות זהות שמתחרות בנו יצאנו לכבוש את המטבח, עוד לא יצאנו, נצא, שבוע הבא.

מלאת אנרגיה ושום שמיר במקפיא התעוררתי הבוקר נרגשת, נחושה וחוששת.

נרגשת ללמוד, נחושה לנצח בתחרות וחוששת לעלות במשקל, סתם לא באמת (ברור שכן)!

תכירו את הנבחרת המובחרת ותזכרו את השם “לימונצ’לו”

נבחרת לימונצ'לו

עוד מהבלוג של Shilat Landenberg

תצוגה מקדימה

חזה עוף במרינדת עשבי תיבול

שוברת את הראש כל ערב מה להכין לילדים מחר לצהרים? יש לי פתרון בשבילך שיתן לך שקט לכמה ארוחות.   חזה עוף במרינדה שאפשר להכין לכמה ימים מראש וכל פעם להכין ממנו ארוחה חדשה בפני...

תצוגה מקדימה

פיצה אישית - מתכון לאחלה פעילות עם הילדים

השבוע למדנו בקורס בישול שאם יש לך ביצים את כבר וונדר וומן, אפשר למעשה להכין ארוחה שלמה כל עוד יש לך ביצים ויש אין סוף אפשרויות לאפות/לטגן/לבשל והשד יודע מה עוד לעשות עם ביצים. עד כאן הקטע של בילבולי ביצים. כל אישה יודעת...

תצוגה מקדימה

שניצל אפוי בניחוח וטעם איטלקי

  שניצל זה החיים והוא לא חייב להיות מטוגן או וינאי, בכל בית יודעים שאם מכינים שניצל לילדים זה חוסך המון פרצופים. בבית שגדלתי בנוסף לבישול עירקי מסורתי של סבתא תמיד עמדה ערמה ענקית של שניצל על השיש שנגמר עוד לפני שהגיע...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה