הבלוג של Shilat Landenberg

שילת לנדנברג

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מינואר 2017

השבוע הזה היה קר וגשום, מהשבועות האלה שאת רק רוצה להישאר בבית להתחמם בפחממות…ותה ירוק למצפון.

מצד שני יש אין ספור התחייבויות ומטלות וגם קורס בישול של דורות.

אז השבוע התמקדנו בירקות, והיינו מאד רעבים אז הלכנו לרעות ולטעום בשדות זרים.

זללנו להנאתנו מהאוכל שהכינו הקבוצות של המתחרים וככה נגלה אלי אלוהים בדמות פחממה, עגלגלה (יש אומרים שאם אמשיך עם החיבה גם אני אהיה עגולה),

קצת שומנית, קריספית ונימוחה, כזאת שלא בא לך להפסיק בפה את התחושה, מיד אימצתי את הרעיון וכבר בארוחת שישי הכנתי לבני ביתי, נרשמה התלהבות גדולה אצל כל בני המשפחה מקטן עד גדול,

כל שנשאר לי הוא להמליץ לכם בחום ולתת לכם את “המתכון”  -

מתכון לתפוחי אדמה מעוכים, מאד ממכרים!

של המנטורית דורית מנו טל – אור (של האפורים, אני בצהובים, כבר אמרתי שדות זרים)

ואם כבר הסגרתי את עצמי שהתענגתי במטעמים שעשו הזרים קבלו מתכון נוסף הורס

ללביבות בטטה קוקס ומיפל של המנטורית פאני רוטשטיין (הקבוצה של הירוקים)

השבוע ממש “בגדתי” בצהובים (ככה זה כשמגיעים לקורס בישול מורעבים).

תפוחי אדמה מעוכים מאת דורית מנו טל – אור ויש אפילו סרט הסבר

https://www.youtube.com/watch?v=6lwb6NIzKuc

קחו בחשבון מבחינת כמיות שכל אחד אוכל לפחות 2 תפו”א בינוניים (בלי לשים לב כמובן)

מה?

5-6  תפוחי אדמה
4  קוביות בצל מטוגן דורות
רבע כוס שמן זית
2  עלי רוזמרין
מלח ופלפל שחור

איך?

לבשל את תפוחי האדמה בסיר עד שהם מתרככים.
להוציא מהמים וליבש אותם.
בצלוחית מערבבים שמן זית ואת קוביות הבצל המטוגן של דורות לעיסה אחידה.
משמנים נייר אפיה ומניחים על תבנית אפיה.
מניחים תפוח אדמה אחד על התבנית ועם תחתית של כוס מועכים אותו.
ככה מועכים את כל תפוחי האדמה.
לוקחים כל אחד בנפרד, שמים על נייר האפיה ועם כוס מועכים.
מורחים את העיסה של הבצל המטוגן והשמן על תפוחי האדמה.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מניחים בתבנית עלי רוזמרין.
בתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות מכניסים את התבנית לעשר דקות.
אחרי עשר דקות מנמיכים את האש ל – 180 ואופים עוד כ30-40 דקות עד שתפוחי האדמה מוכנים.

וככה זה נראה ממש לכמה דקות לפני שזה מחוסל עוד לפני שהגיע לכלי הגשה…

 תפוחי אדמה מעוכים

לביבות בטטה קוקס ומיפל של המנטורית פאני רוטשטיין

מה?

14  לביבות קטנות בערך בקוטר של 5 ס״מ

1 בטטה בינונית קלופה ומרוסקת על החלק הדק של המגררת (בערך 2 כוסות)

1  ביצה

1  כף גדושה קמח

½ כף סוכר חום

קורט מלח

נגיעונת של אגוז מוסקט

5  כפות פירורי קוקוס

3 כפות שמן קנולה (או צמחי אחר לא זית)

2  כפות סילאן או מייפל

מחבת טפלון

איך:

להוסיף לבטטה את הסוכר, מלח, קמח, לטרוף את הביצה ולהוסיף, להוסיף גם אגוז מוסקט ו-2 כפות פירורי קוקוס.

3 כפות פירורי קוקוס הנותרים לפזר על צלחת שטוחה ולהשאיר בצד.

לחמם מחבת טפלון ולהוסיף את שמן הקנולה בחום נמוך בינוני.

בידיים ליצור 14 כדורים הומוגניים ועם האצבעות לשטח בעדינות ללביבות בעובי של כ-1 ס״מ.

לטגן היטב 4 דקות מכל צד עד שמשחימות וקריספיות.

להוציא את הלביבות מהשמן ולהעביר מיד לצלחת הקוקוס, לצפות אותן בקוקוס משני הצדדים.

להעביר לצלחת הגשה.

להזליף עליהן מעט מייפל.

וללקקת את האצבעות!

 צילום גלית סבג'

 צילום: גלית סבג’ ממש כמה דקות לפי שזה נטרף

עוד מהבלוג של Shilat Landenberg

תצוגה מקדימה

חזה עוף במרינדת עשבי תיבול

שוברת את הראש כל ערב מה להכין לילדים מחר לצהרים? יש לי פתרון בשבילך שיתן לך שקט לכמה ארוחות.   חזה עוף במרינדה שאפשר להכין לכמה ימים מראש וכל פעם להכין ממנו ארוחה חדשה בפני...

תצוגה מקדימה

טארט תותים עם בצק פריך שמכינים בצ'יק

והפעם פוסט בלי שום (תמונה של) דורות השיעור הראשון לחמים. מי מכיר אישה שזה לא האויב הכי גדול שלה? מהיום שקיבלתי את התוכניה והופיע לחמים על הפגישה הראשונה לא ידעתי את נפשי מרוב דאגה. אז השד לא כזה נורא, ללוש, לרדד, לצנן,...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

שניצל אפוי בניחוח וטעם איטלקי

  שניצל זה החיים והוא לא חייב להיות מטוגן או וינאי, בכל בית יודעים שאם מכינים שניצל לילדים זה חוסך המון פרצופים. בבית שגדלתי בנוסף לבישול עירקי מסורתי של סבתא תמיד עמדה ערמה ענקית של שניצל על השיש שנגמר עוד לפני שהגיע...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה