הבלוג של Shilat Landenberg

שילת לנדנברג

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מינואר 2017

חודש דצמבר ידוע במכירות סוף עונה, אצלנו בעיקר זאת ההתחלה, ההתחלה של החורף שבא עלינו לטובה ומביא איתו “מתנות” שעוברות מאחד לשני כמו מגפה. קבלו מתכון נפלא לאנטיביוטיקה של הטבע – תרופת סבתא שהיא ארוחה

11/12/2018

 

החזאי אמר גשם, בחוץ ירדו כמה טיפות, האף של הילדים מטפטף, הגרון כואב, השיעול בלילה מפריע לישון ואין בית שלא יודע שתרופת סבתא מרפא כמו קסם כל גרון.

הזדמנות נפלאה להכין ארוחה לכל המשפחה (והחברים) שיש בה את כל אבות המזון.

אז קדימה לעבודה:

2

סיר גדול

4 כרעי עוף טרי בלי העור

2 גזרים מקולפים ופרוסים לחתיכות בעובי 2 אצבעות

בצל סגול פרוס

2 זוקיני/קישוא מקולף חלקית (פס כן/פס לא) פרוס לעיגולים

בטטה בינונית מקולפת פרוסה לעיגולים

תפו”א גדול חתוך לקוביות

4 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים בגסות

קופסא קטנה גרגירי חומוס מוכן

2 טבליות שמיר של דורות

2 טבליות פטרוזיליה של דורות

מעט פלפל לבן

מעט פלפל שחור גרוס

כף אבקת מרק 

 

ההכנה:

שוטפים טוב את הכרעיים ומניחים בסיר, מעל מניחים את כל שאר הירקות החתוכים (מלבד החומוס).

3

מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות קצת מעליהם ומתבלים.

4

מכסים את הסיר ונותנים למרק לרתוח.

5

אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל כשעה נוספת עד שהעוף רך.

מכבים את האש, מוסיפים את גרגירי החומוס ומכסים.

6

 בינתיים בסיר קטן מכינים אינסטנט קוסקוס בינוני (רק להוסיף מים ושמן ולערבב).

11

מגישים יחד עם המרק או בקערה נפרדת.

 8

בריאות והנאה מובטחת לסועדים. 

9

 12

 

עוד מהבלוג של Shilat Landenberg

תצוגה מקדימה

ילדים זה שמחה, ובלאגן, ולכלוך

    גדלתי עם ארבע אחים, בית שתמיד היה מלא בחברים, במטבח עמדו כל יום סירים מלאים בתבשילים בכמות המספיקה לגדוד. הכיור היה מלא כלים ועשינו תורניות מי אחראי על סידור חדרים ומי על נקיון אמבטיות ושירותים. לא הייתה עוזרת וההורים...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

טארט תותים עם בצק פריך שמכינים בצ'יק

והפעם פוסט בלי שום (תמונה של) דורות השיעור הראשון לחמים. מי מכיר אישה שזה לא האויב הכי גדול שלה? מהיום שקיבלתי את התוכניה והופיע לחמים על הפגישה הראשונה לא ידעתי את נפשי מרוב דאגה. אז השד לא כזה נורא, ללוש, לרדד, לצנן,...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

קדרת כתף בקר, תפו"א וירקות ביין

  אצלנו הסימן שהחורף הגיע זה כמה טיפות גשם, בשבילי זה תירוץ מספיק טוב לבישול ארוך ואיטי שאפשר לאכול ישירות מהסיר שמונח במרכז השולחן, מחמם, מנחם ומרדים. במיוחד לימי החורף של ארץ הקודש. זה דורש מעט הכנה והרבה סבלנות, אז...

תגובות

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה