הבלוג של Shilat Landenberg

שילת לנדנברג

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מינואר 2017

השבוע למדנו בקורס בישול שאם יש לך ביצים את כבר וונדר וומן, אפשר למעשה להכין ארוחה שלמה כל עוד יש לך ביצים ויש אין סוף אפשרויות לאפות/לטגן/לבשל והשד יודע מה עוד לעשות עם ביצים.

עד כאן הקטע של בילבולי ביצים.

כל אישה יודעת שמרגע שיש לה ילדים היא מקבלת את התואר וונדר וומן מיד בלידה.

אני אמא לשלושה ילדים ויש לי גם בעל (תבינו אתם לבד כמה ילדים תלויים בי) ובשבתות הילדים מקפידים כדרכם של ילדים בקודש להתעורר מוקדם מהרגיל על מנת להספיק “לבלות” בחברת ההורים כמה שיותר.

השאלה הראשונה שלהם היא “מה אוכלים ומה עושים היום?” ככה באותו משפט. שתי שאלות במחיר אחד. מבצע.

בלי בוקר טוב,  בלי שבת שלום. ישר ולעניין.

השבוע הציע בעלי לתת לילדים מענה אחד לשתי השאלות.

“פיצה, היום נכין ונאכל פיצה” זה מה שעושים בשבת.

יואו חשבתי לעצמי שוב להכין בצק, יש קטע כזה בהכנת בצק של “המוטיב שחוזר על עצמו” אם אני זוכרת נכון משיעורי שפה (שלא טרחתי להיות בהם מעולם ולא ברור מאיפה עלה לי המושג הזה עכשיו)

אבל הנה זה מתחיל…ללוש, לחכות שעה…ללוש…לחכות שעה…ללוש….לרדד…

זה כמו הסיפור שלא נגמר בגרסת הבצק.

אבל מה לא עושים בשביל הילדים?!

אז הוצאנו את המיני טאבון מהקופסא, פתחנו קופסאות שימורים (תירס, זיתים, אננס), פתיתי מוצרלה ושני סוגים של קטשופ.

“קטשופ?!?” הבן שלי צעק

“כן קטשופ מה רע בקטשופ? על כל דבר אתה שם קטשופ אז תשים גם על הבצק של הפיצה”

“אמא תגידי עם כל מה שאת לומדת שם בקורס אין לך איזה רוטב פיצה להכין?!”

אוקי, נשארתי בלי מילים, מזל שהפריזר מלא במוצרי “דורות”.

שלפתי רוטב עגבניות בזיליקום, עירבבתי בקערה והגשתי לבן שלי בגאווה “הנה הכנתי במיוחד בשבילך”.

ואם כבר הברקה אז הוצאתי גם רוטב פסטו של דורות ויאללה למלאכה.

כל אחד קיבל עיגולי בצק אישיים והוא הכין לעצמו את הפיצה, ישבנו כל המשפחה סביב המיני טאבון והיתה לנו אחלה פעילות כשכל אחד חיכה בציפיה לראות את הפיצה אחרי האפיה.

מתכון מנצח לכל המשפחה לכבוד יום האהבה:

אני התחלתי בשעה 10:30 בבוקר להכין את הבצק כדי שיהיה מוכן לארוחת צהרים, תזכרו לחשב טוב את זמני הכנת הבצק.

לבצק:

3 וחצי כוסות קמח שמרים לפיצה

6 כפות שמן זית

2 כפיות סוכר

1 כפית גדושה מלח

כוס וחצי (300 מ”ל) מים פושרים – חשוב שיהיו פושרים!

 וככה זה מתחיל:

לשים במיקסר (וו גיטרה מהירות בינונית) את כל החומרים מלבד המלח במשך 6 דקות ואז מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.

מכסים בנילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח שעה במקום חמים.

אחרי שעה שוב לשים את הבצד ביד, מוציאים את האוויר ואז שוב עוטפים בנילון נצמד ומחכים שיתפח עוד שעה.

אחרי שעה שוב לשים ביד ואז מרדדים וקורצים עיגולים קטנים לפיצה אישית או 2-3 עיגולים גדולים

(בגודל כמו תבנית אפיה 26 ס”מ).

לרוטב:

רוטב עגבניות בזיליקום של “דורות” (אצלי הילדים מאד! אהבו)

או רוטב פסטו של “דורות” (אפשר לשלב עם גבינות ויוצא פוקצ’ה)

או רוטב עגבניות לילדים של “דורות”

את כל הרטבים ניתן להשיג במקפיא בכל סופר

וממה שנשאר אפשר להכין איתם גם פסטה ולעשות “ארוחה איטלקית” כמו שהבן שלי אומר.

לפיצה:

400 גרם פתיתי גבינת מוצרלה או גבינה צהובה (מה שיותר אוהבים, אני שילבתי בין שתיהן)

תירס, זיתים, אננס, קוביות גבינה בולגרית

ניתן להוסיף גם אורגנו למי שאוהב

מורחים את הרוטב על הבצק וכל אחד שם את התוספות שהוא אוהב כיד הדימיון.

הבת שלי הגדילה ראש וגילגה את הפיצה (כמו קוראסון) והתענגה כשנשפכו ממנו הגבינות.

שיהיה בתאבון ויום אהבה שמח

(בכל זאת פחממות זה עושה שמח בלב)

בתמונה: שמחים וטובי לב  בנותיי ובעלי שהיה משתתף פעיל במיוחד

 פיצה משפחתית

 דורות בפעולה

 פיצה דורות

פיצה מגולגלת של הבת שלי מלאה בכל טוב

 פיצה מגולגלת

עוד מהבלוג של Shilat Landenberg

תצוגה מקדימה

חזה עוף במרינדת עשבי תיבול

שוברת את הראש כל ערב מה להכין לילדים מחר לצהרים? יש לי פתרון בשבילך שיתן לך שקט לכמה ארוחות.   חזה עוף במרינדה שאפשר להכין לכמה ימים מראש וכל פעם להכין ממנו ארוחה חדשה בפני...

תצוגה מקדימה

טארט תותים עם בצק פריך שמכינים בצ'יק

והפעם פוסט בלי שום (תמונה של) דורות השיעור הראשון לחמים. מי מכיר אישה שזה לא האויב הכי גדול שלה? מהיום שקיבלתי את התוכניה והופיע לחמים על הפגישה הראשונה לא ידעתי את נפשי מרוב דאגה. אז השד לא כזה נורא, ללוש, לרדד, לצנן,...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

שניצל אפוי בניחוח וטעם איטלקי

  שניצל זה החיים והוא לא חייב להיות מטוגן או וינאי, בכל בית יודעים שאם מכינים שניצל לילדים זה חוסך המון פרצופים. בבית שגדלתי בנוסף לבישול עירקי מסורתי של סבתא תמיד עמדה ערמה ענקית של שניצל על השיש שנגמר עוד לפני שהגיע...

תגובות

פורסם לפני 9 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה