הבלוג של Shilat Landenberg

שילת לנדנברג

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מינואר 2017

Winter is coming ואין דרך טובה יותר לחמם את הלב עם אוכל חם שמפיץ ניחוחות של יין אדום ומגרה את התאבון

13/11/2018

 

אצלנו הסימן שהחורף הגיע זה כמה טיפות גשם, בשבילי זה תירוץ מספיק טוב לבישול ארוך ואיטי שאפשר לאכול ישירות מהסיר שמונח במרכז השולחן, מחמם, מנחם ומרדים. במיוחד לימי החורף של ארץ הקודש.

זה דורש מעט הכנה והרבה סבלנות, אז יאללה לעבודה:

 8

מצרכים:

קילו בשר בקר טרי (כתף) חתוך לקוביות גדולות

2 סלסלות פטריות (ניתן לערבב שני סוגים)

בצל גדול פרוס

4 גזרים חתוכים לעיגולים

2 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים

8 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצאים

4 כפות עגבניות כתושות

3 כוסות יין אדום חם

2 כוסות מים חמימים

4 שיני שום כתושות

4 גרגירי פלפל אנגלי

2 כפות גדושות פפריקה מתוקה

6 עלי תימין טרי

מלח ומעט פלפל שחור גרוס

שמן זית לטיגון

 

ההכנה:

1

בסיר ברזל/עם תחתית עבה שמתאים גם לתנור מחממים שמן זית ומטגנים (טיגון קצר) את הבשר מכל הכיוונים, מתבלים במעט פלפל שחור גרוס,

2

מוצאים את הבשר ומניחים בצד, מוסיפים כף שמן זית ומטגנים קלות את הבצל,

3

מוסיפים את השום, הגזר, הסלרי והפטריות לעוד טיגון קצר ומחזירים את הבשר, מוסיפים את היין, המים, תפו”א ואת העגבניות הכתושות, מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל אנגלי

4

, מערבבים ומביאים לרתיחה על הגז במשך שעה.

5

טועמים ומתקנים תיבול.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומכניסים לתנור למשך שעתיים. מדיי פעם בודקים את כמות הנוזלים.

6

למי שיש זמן מומלץ כמה שיותר זמן בתנור בחום נמוך עד שהנוזלים מתדללים (בחום 160 מעלות ניתן גם להשאיר 4 שעות ויותר).

מגישים לצד חלה מתוקה ומלקקים את האצבעות.

7

טעים באותה מידה גם למחרת אם במקרה נשאר מה ללקק.

לחיים,

שיהיה חורף חמים וטעים.

 

 

עוד מהבלוג של Shilat Landenberg

תצוגה מקדימה

טארט תותים עם בצק פריך שמכינים בצ'יק

והפעם פוסט בלי שום (תמונה של) דורות השיעור הראשון לחמים. מי מכיר אישה שזה לא האויב הכי גדול שלה? מהיום שקיבלתי את התוכניה והופיע לחמים על הפגישה הראשונה לא ידעתי את נפשי מרוב דאגה. אז השד לא כזה נורא, ללוש, לרדד, לצנן,...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

ילדים זה שמחה, ובלאגן, ולכלוך

    גדלתי עם ארבע אחים, בית שתמיד היה מלא בחברים, במטבח עמדו כל יום סירים מלאים בתבשילים בכמות המספיקה לגדוד. הכיור היה מלא כלים ועשינו תורניות מי אחראי על סידור חדרים ומי על נקיון אמבטיות ושירותים. לא הייתה עוזרת וההורים...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

סלט סלרי שמשדרג כל ארוחה

גם לכם אמרו כשהייתם קטנים שאם תאכלו גזר לא תצטרכו משקפיים? סלט זה MUST מאז שאני קטנה אצלנו בבית סלט קצוץ היה בכל ארוחה, לאבא שלי זכרונו לברכה היתה סבלנות להכין סלט ערבי קצוץ דק דק, מתובל בדיוק במידה כך שלא היה סיכוי שיש...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה