הבלוג של Shilat Landenberg

שילת לנדנברג

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 5

החל מינואר 2017

 

שניצל זה החיים והוא לא חייב להיות מטוגן או וינאי, בכל בית יודעים שאם מכינים שניצל לילדים זה חוסך המון פרצופים.

בבית שגדלתי בנוסף לבישול עירקי מסורתי של סבתא תמיד עמדה ערמה ענקית של שניצל על השיש שנגמר עוד לפני שהגיע הזמן לשבת לשולחן, אח שלי בן 55 ועד היום אוכל כל יום שניצל, הבן שלי כנראה קיבל את האהבה היתרה לשניצל בגנטיקה מהדוד ואחרי שאמא שלי תפסה אותי על חם מחממת שניצל תעשייתי לילדים (כי מה לעשות לא בא לי כל יום טיגונים ויש לי עוד מלא תירוצים) היא הגיעה עם ערמת שניצלים טריים ולימדה את הילדים שהשניצל של סבתא הכי טעים!

אז אין ברירה, בכל זאת אני אמא לשלושה שלרוב מלווים בעוד כמה חברים וחלילה שיחשבו שאני לא מזינה כמו שצריך את הילדים.

מפה לשם, עידן הבריאות, גיל ההתבגרות שמטיב עם הפנים עם הימנעות מטיגונים, עודף משקל ודרך חיים הרגלתי את הילדים לשניצלים אפויים!

קריספיים, שזופים ומאד טעימים.

כמובן שעשיתי אין ספור ניסויים וכל פעם אני מגוונת בתיבול הבלילה כדי שלא יגידו שאני לא משקיעה.

0

אז קדימה לעבודה:

מצרכים:

חזה עוף טרי נקי ופרוס דק (אבל לא מדיי) כמספר הסועדים כפול שתיים (אחד זה אף פעם לא מספיק)

אפשר גם להכין שניצלונים באותו אופן פשוט לבקש מהקצב רצועות חזה עוף.

לבלילה:

2 ביצים

טבלית שום דורות

טבלית תערובת עשבי תיבול לבישול איטלקי דורות

טבלית בצל קצוץ ומטוגן דורות

 1

לציפוי:

חבילה פירורי לחם

מעט סומסום

ספרי שמן

 2

 

ההכנה:

מערבבים את הביצים בקערה עמוקה ומכניסים את החזה עוף

מוסיפים את השום, עשבי התיבול והבצל המטוגן ושוב מערבבים טוב עד שכל הטבליות נמסות והחזה עוף עטוף כולו בבלילה.

משרים לפחות שעה וכמה שיותר עדיף (מומלץ להכין את הבלילה ערב לפני ולהשרות כל הלילה)

 

מחממים תנור ל 220 מעלות, שמים ניר אפיה בתבנית ומרססים בשמן.

בקערה נפרדת מערבבים את הפירורי לחם עם מעט סומסום, לוקחים את החזה עוף ומצפים בתערובת טוב טוב מכל הכיוונים ומניחים בתבנית על נייר אפיה משומן, מעל שוב מרססים טוב טוב את השניצל וכשהתנור חם מכניסים לתנור.

3

אחרי 15 דקות הופכים את השניצל ואז שוב עוד 15 דקות בתנור עד שהוא נהיה שזוף וקריספי בצדדים.

 4

לצד תוספת של ירקות זאת ארוחה מאוזנת ודלת שומנים ופחממות.

כמובן שלילדים זה בדר”כ מוגש עם אורז/פירה/פתיתים/פסטה וסלט ירקות.

הפעם הלכתי על סלט ירקות צבעוני ואורז לבן שעורבב עם טבלית שמיר של דורות.

כמובן שהכל חוסל וביקשו עוד!

6

מאז שגיליתי את דורות הבן שלי אומר שאני מאסטר שף, קדימה לכו לנסות! מהתיבול כל הבית מיד מתמלא בניחוחות.

עוד מהבלוג של Shilat Landenberg

תצוגה מקדימה

חזה עוף במרינדת עשבי תיבול

שוברת את הראש כל ערב מה להכין לילדים מחר לצהרים? יש לי פתרון בשבילך שיתן לך שקט לכמה ארוחות.   חזה עוף במרינדה שאפשר להכין לכמה ימים מראש וכל פעם להכין ממנו ארוחה חדשה בפני...

תצוגה מקדימה

טארט תותים עם בצק פריך שמכינים בצ'יק

והפעם פוסט בלי שום (תמונה של) דורות השיעור הראשון לחמים. מי מכיר אישה שזה לא האויב הכי גדול שלה? מהיום שקיבלתי את התוכניה והופיע לחמים על הפגישה הראשונה לא ידעתי את נפשי מרוב דאגה. אז השד לא כזה נורא, ללוש, לרדד, לצנן,...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

קדרת כתף בקר, תפו"א וירקות ביין

  אצלנו הסימן שהחורף הגיע זה כמה טיפות גשם, בשבילי זה תירוץ מספיק טוב לבישול ארוך ואיטי שאפשר לאכול ישירות מהסיר שמונח במרכז השולחן, מחמם, מנחם ומרדים. במיוחד לימי החורף של ארץ הקודש. זה דורש מעט הכנה והרבה סבלנות, אז...

תגובות

פורסם לפני 6 ימים

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה