הבלוג של Shilat Landenberg

שילת לנדנברג

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מינואר 2017

והפעם פוסט בלי שום (תמונה של) דורות

השיעור הראשון לחמים.

מי מכיר אישה שזה לא האויב הכי גדול שלה?

מהיום שקיבלתי את התוכניה והופיע לחמים על הפגישה הראשונה לא ידעתי את נפשי מרוב דאגה.

אז השד לא כזה נורא, ללוש, לרדד, לצנן, להקפיא, סוג של יום לימודים ארוך אך מהנה.

ריחות האפיה קטלניים ולא משנה כמה נשבעתי שלפי לא יכנסו אפילו פירורים איך שיצאו מהתנור החלות של הקבוצה המתחרה מיד נעמדתי ליידם וביקשתי נדבה…

מהביס הראשון כבר אי אפשר היה לעצור, אז הוספנו קצת חמאה והבטחנו לעצמנו שבולמוס הפחממות לא היה ולא נברא, א ב ל …. מסתובב בנינו כל הערב צלם!

נתפסנו בעדשה, יש ראיות אבוי לבושה.

אז בגלל שהכל למטרה נעלה חזרתי הביתה והודעתי למשפחה:

יש שיעורים להכין בצק של עוגה.

ולא, לא כזאת שרק מוסיפים לאבקה ביצים מים וסוכר.

להכין ממש עוגה!

אז מיד התחלתי במשימה.

יום אחד קניתי מצרכים

יום שני קניתי תבניות אפיה

יום שלישי קניתי עוד מצרכים כי לא הייתי סגורה על איזה בכלל עוגה אני מכינה

ביום הרביעי קמתי עם החלטה! היום אני מכינה עוגה.

חזרתי מהמכון חיש מהר הכנתי את הבצק. קלי קלות בדיוק כמו בשיעור שלמדנו.

הכנסתי למקרר והלכתי לים.

חזרתי מהים ונאבקתי ברידוד הבצק.

אני מרדדת והוא מתעקש להיקרע, אני מרדדת והוא מתעקש להיקרע.

אז עשיתי ממנו עבודת יצירה והדבקתי אותו לתבנית כמו גדולה ואז שוב חצי שעה בהקפאה ויאללה לתנור לאפיה.

קלי קלות.

הכנתי קרם, חתכתי תותים, אכלת את התותים, ליקקתי את הקרם, הוצאתי את הקלתית מהתנור והמשכתי לאכול תותים….

הבת שלי חזרה מבית ספר וביקשה לעזור לי….לאכול תותים וללקק את הקרם כמובן.

זה מה שיצא ויש אפילו מתכון מושלם של המנטורית שלי דנית סולמון האלופה

עוגה בלוג

מתכון לבצק פריך חלבי לקלתית טארט

מצרכים לקלתית:

½1 כוסות קמח

1 כפית מלח

¼ כפית אבקת אפייה

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה גדולה טרופה

1 כף מים קרים

אופן ההכנה:

1. מנפים קמח, מלח ואבקת אפייה למכל של מעבד המזון. לוחצים 3-2 פעמים על כפתור הפולסים כדי לערבב את החומרים היבשים. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית עדינה.

2. מוסיפים את הביצה ואת המים וממשיכים לעבד רק עד שהבצק חלק ומתאסף לגוש אחד מסביב ללהבים. מוציאים את הבצק, מהדקים לכדור חלק ומשטחים לדיסקית או מחלקים את הבצק ל־6 חלקים שווים בגודלם וצרים מכל חלק דסקית קטנה.

להכנת קלתית בקוטר 26 ס”מ:

מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה עגול בקוטר 32 ס”מ. מגלגלים את עלה הבצק על המערוך ומשחררים מעל תבנית הפאי המשומנת. מהדקים את הבצק אל התחתית ואל הדפנות ומקפידים על זווית ישרה בחיבור בין התחתית לדפנות. מגלגלים את המערוך על שולי הפאי כדי לחתוך את עודפי הבצק מחוררים את תחתית הקלתית בשיני מזלג ומכניסים את התבנית למקפיא ל־30 דקות. (להקפאה ארוכה יותר עוטפים את הקלתית ביריעת ניילון כדי שלא תתייבש).

אפיית הקלתיות:

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) כשתבנית התנור השטוחה מושחלת במדף האמצעי. מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מניחים על תבנית התנור החמה ואופים במשך 15 דקות. מושכים את התבנית החוצה – אם תחתית הקלתית התנפחה דוקרים אותה במזלג כדי לשחרר את האוויר הכלוא מתחת לבצק, אם הבצק תפח מהדקים אותו חזרה בגב כף.

אופים במשך 15 דקות נוספות או עד שהבצק מזהיב יפה.

אם הקפדתם על עלה בעובי אחיד ועל זווית ישרה בחיבור בין הבסיס לדפנות הקלתית תשמור על צורתה והדפנות לא יפלו. מוציאים מהתנור ומניחים לקלתית להצטנן לפני המילוי.

מצרכים לקרם:

1 שמנת מתוקה להקצפה

1 פודינג וניל

רבע כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 גבינה סקי 9%

מקל וניל

קופסא תותים חתוכים לפרוסות

אופציה לשידרוג ג’לי תות ואבקת סוכר

מערבבים במערבל את השמנת עם הסוכר ואחרי כמה סיבובים מוסיפים את שאר המצרכים עד לקבלת קרם אחיד.

ממלאים את הקלתית ומסדרים את התותים איך שבא לכם…שוכבים/עומדים/יושבים ….

מפזרים אבקת סוכר או ג’לי תות וטורפים.

פחות מ 24 שעות ולא נשאר זכר לעוגה במשפחת לנדנברג.

מחר שיעור חדש בנושא ביצים, אין לי מושג אבל לפחות זה על בסיס חלבונים :-)

הכותבת בוגרת אכילה בריאה מאת ד”ר הגר שפר, נשבעת לך הגרי רק ליקקתי!

עוד מהבלוג של Shilat Landenberg

תצוגה מקדימה

חזה עוף במרינדת עשבי תיבול

שוברת את הראש כל ערב מה להכין לילדים מחר לצהרים? יש לי פתרון בשבילך שיתן לך שקט לכמה ארוחות.   חזה עוף במרינדה שאפשר להכין לכמה ימים מראש וכל פעם להכין ממנו ארוחה חדשה בפני...

תצוגה מקדימה

פיצה אישית - מתכון לאחלה פעילות עם הילדים

השבוע למדנו בקורס בישול שאם יש לך ביצים את כבר וונדר וומן, אפשר למעשה להכין ארוחה שלמה כל עוד יש לך ביצים ויש אין סוף אפשרויות לאפות/לטגן/לבשל והשד יודע מה עוד לעשות עם ביצים. עד כאן הקטע של בילבולי ביצים. כל אישה יודעת...

תצוגה מקדימה

שניצל אפוי בניחוח וטעם איטלקי

  שניצל זה החיים והוא לא חייב להיות מטוגן או וינאי, בכל בית יודעים שאם מכינים שניצל לילדים זה חוסך המון פרצופים. בבית שגדלתי בנוסף לבישול עירקי מסורתי של סבתא תמיד עמדה ערמה ענקית של שניצל על השיש שנגמר עוד לפני שהגיע...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה