הבלוג של שרון מיכאלי- רמון

שרון רמון, גם מורכב

מומחית לחינוך גמיש ומישחוק, חינוך באזורי אסון, מנתחת התנהגות ומנחת מחנכות והורים, מפתחת שיטת התנועה ההדדית ויזמת TOGI http://www.facebook.com/people/Sharon-Ramon/608627297

עדכונים:

פוסטים: 90

החל מאפריל 2010

העניין שלי עם אוכל התחיל כנראה ישר כשנולדתי. מגיל צעיר אני זוכרת את עצמי מטפסת אל הסירים להציץ ולטעום, מסתכלת על סבא וסבתא שלי מבשלים ואז עוזרת בכל מה שצריך, כמובן שבהתחלה עזרתי רק בלהחזיק משהו, לערבב, לחתוך, לקלף, ממש עוזרת במטבח.

עם השנים התחלתי לבשל, אני אדייק, בגיל 9 כבר הכנתי סלט, חביתות, צ’יפס והמצאתי קציצת גבינות, דומה לפונדו רק בלי ההתעסקות. ובגיל 21 אחרי הצבא, אחרי שיחה משכנעת מצידי התקבלתי לעבוד כעוזרת שף בוואלה, מסעדה מיתולוגית חיפאית, שכמו הרבה פינות חמד נסגרה אחרי שנים ארוכות.

בגיל 23 העברתי חוג בישול לילדים בסכון וכבר אז ידעתי שבישול, כחוויה שמערבת את כל החושים יכול להוות כלי חברתי וטיפולי נהדר.

בגיל 27 בניתי ימי outdoor וגם אליהם הכנסתי תרגילי בישול בקבוצה על מנת ללמד שיתוף פעולה בין יחידים ובין קבוצות.

בהאיטי, ארוחות עם חברים הם נושא בפני עצמו, את מי מזמינים לאיזו ארוחה, מה מבשלים, מי מבשל.

זו מדינה שעדיין בכל הבתים של המעמד הבינוני ומעלה ישנם משרתים, מבשלים, כובסות.

לפני עשרה ימים ישבנו בלילה על החוף, עלטה מסביב, שיחה על האיטי ואז איכשהו התחלנו לדבר על החוויה של לאכול ביחד, אך יותר מזה לבשל ביחד.

הדינמיקה הזו שנוצרת בין אנשים, מי מבשל ומי שותה יין ומדבר. מי יצירתי ומי דובק בספר כתורה מסיני. מי נהנה ומי מרגיש שזוהי מטלה.

דיברנו על ארוחות נושא, אוכל ממקום מסוים, אוכל בטעם מסוים, אוכל שממש קשה להכין.

וכאן בהאיטי, כמו בכל מקום ישנם מאכלים אופיינים למקום, אורז עם עדשים, רוטב שעועית שחורה, בננות מטוגנות, כ”כ טעים, עץ לחם מטוגן, לחם מקסאווה ועוד. ומוצאים אותם בכל פינה, כך שגם שמי שלא מבשל יכול להנות מהכל במחירים שווים לכל נפש.

וכמובן, שבגלל שהאיטי הייתה קולוניה צרפתית יש בה פטיסרים מופלאים.

האוכל הוא נושא טעון, לחלק הוא חסר והם חיים על תירס ומוצריו, רובם אוכלים המון אורז בוורסיה עיקרית עם שעועית, כמעט כולם אוכלים פסטה לארוחת בוקר. אפשר למצוא בשווקים מעט פסטה לקנייה, עם מעט קטשופ ומעט שמן- מנת בישול ליחיד- מענה לכל אחד ויכולתו הכלכלית.

אפשר לקנות בבוקר לחמניה עם חמאת בוטנים, ולהמשיך את היום.

וישנן מסעדות פאר מופלאות ומסעדות שהיו יכולות להיות בכל מקום בת”א {מפורט ב’חיי הלילה של פורט א- פרינס’}

ואני? מצאתי את עצמי מבשלת פה המון, לארוחות הישראליות שקרו בחגים, לצוות שלי, לצוות העובדים בבית, בישול לנשמה, אוכל מחבר.

להלן מתכון לבננות מטוגנות ולסלט הכרוב הנלווה אליהן, תמונות בפוסט הבא:

לוקחים בננות לא בשלות וחותכים לארבעה חלקים

מטגנים בשמן רותח- 2 דקות, עד להזהבה בהירה

מוציאים מהשמן, מועכים

מחזירים לשמן לחמש דקות

מוציאים, בוזקים מלח- בתיאבון.

סלט כרוב-

חותכים כרוב לבן וגזר- דק דק

מוסיפים שום פרוס דק

מוסיפים פלפל חריף

מלח, חומץ וטיפת שמן.

בתאבון

עוד מהבלוג של שרון מיכאלי- רמון

תצוגה מקדימה

גבר, אשה ומדינה

בוקר יום שני, לפני חצי שנה. מחלקת יולדות. קור מזגנים, תפרים, עייפות. בחוץ חם אימה. בן זוגי הספיק לעשות כמות סידורים לא הגיונית באותו הבוקר, בהתחשב בעובדה שהשעה הייתה 11:00 בערך. אנחנו חובקים את בננו הראשון, יושבים מול...

תצוגה מקדימה

חליצה, עשר שנים אחרי

"וְאִם לֹא יַחְפֹּץ הָאִישׁ, לָקַחַת אֶת יְבִמְתּוֹ; וְעָלְתָה יְבִמְתּוֹ הַשַּׁעְרָה אֶל הַזְּקֵנִים, וְאָמְרָה מֵאֵן יְבָמִי לְהָקִים לְאָחִיו שֵׁם בְּיִשְׂרָאֵל - לֹא אָבָה יַבְּמִי. וְקָרְאוּ לוֹ זִקְנֵי עִירוֹ,...

הזדמנות להשפיע, תאונות הדרכים, תכנית טלוויזיה חדשה

התמזל מזלי ופגשתי את אורלי וילנאי וגיא מרוז בהאיטי, פגישה כמעט מקרית. הם הגיעו לצלם דברים מסוימים וימי הצילום שלהם השתנו מעט. אני זכיתי בעקבות הביקור להיות מוזכרת באופן מגניב ביותר בשתי כתבות שהם כתבו על האיטי, אך יותר...

תגובות

פורסם לפני 9 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה