שבלולי בצק שמרים עם גבינות ועגבניות מיובשות – פשוט וטעים להפליא

שבלולים מעלפים מבצק שמרים עלים ממולאים בגבינות ועגבניות מיובשות, קל ופשוט להכנה וטעים להפליא

בחורה עם מחשב נייד

10250255_10201815991031749_7702831772151675878_n[1]

זה התחיל בטעות.
רציתי להכין בורקס עם גבינות לארוחה משפחתית ובמקום לקנות בצק עלים פשוט קניתי בצק שמרים עלים.
בהתחלה הבטתי בבצק… הוא בתמורה החזיר לי "תפיחה רצינית" ואז עלה הרעיון… איך אומרים? יש לך לימון, תעשי ממנו לימונדה לא?!

חיפשתי במקרר מה יש חוץ מגבינות וברגע שגיליתי במקרה צנצנת טפנד זיתים … עלה הרעיון.

התוצאה – שבלולי בצק מעלפים! נימוח בפה, קריספיות בחוץ ורך מבפנים ורצון לגנוב עוד שבלול מבלי שאף אחד ירגיש והכי כיף? שזה ממש קל להכנה.

אז קדימה:

מרכיבים:

1 בצק שמרים עלים

צנצנת טפנד זיתים

250 גר' (בערך) גבינת מוצרלה מגורדת

150 גר' (בערך) גבינת פרמז'ן מגורדת

עגבניות מיובשות בשמן

ביצה

אופן ההכנה:

מוציאים את בצק השמרים מהמקפיא להפשרה במקרר.

כאשר הבצק מוכן לעבודה, פותחים אותו לכל אורכו כך שהצד הרחב מולנו. מורחים שכבה אחידה של טפנד זיתים (משאירים שוליים של 1 ס"מ). מעל זורים את 2 סוגי הגבינות כך שיכסו את כל הטפנד.

מסדרים את העגבניות במרכז הבצק לכל הרוחב… שורה של עגבניות אחת ליד השנייה בסדר מופתי.

מתחילים לגלגל את הבצק מלמטה למעלה, לאט לאט עד שמתקבלת רולדה ארוכה.

לקחת סכין חדה ולהתחיל לחתוך פרוסות ברוחב של 2-3 ס"מ ולהניח בתבנית עם נייר אפיה במרחק אחד מהשני (זה תופח בזמן האפייה).

10309490_10201816251798268_3659488873108113910_n[2]

להבריש כל שבלול בביצה טרופה ולהכניס לתנור שחומם מראש, 180 מעלות כ- 25 דקות או עד שרואים שהשבלולים השחימו ממש יפה.

להגניב לעצמכם מהר 2-3 שבלולים הצידה כי אחרת לא יישאר לכם.

בתיאבון J