הבלוג של יעל אורנן

אהבת ספר

עורכת ומוציאה לאור, עובדת קרוב לעשרים שנה בסביבתם של ספרים בין השאר במכון לתרגום ספרות עברית, מנהלת המסחרית של רשת סטימצקי, מנהלת המחלקה המו"לית של ציבלין הוצאה לאור, והיום שותפה מאושרת של קרן עמרם ב"נוצה - ספרים. עיצוב.... +עוד

עורכת ומוציאה לאור, עובדת קרוב לעשרים שנה בסביבתם של ספרים בין השאר במכון לתרגום ספרות עברית, מנהלת המסחרית של רשת סטימצקי, מנהלת המחלקה המו"לית של ציבלין הוצאה לאור, והיום שותפה מאושרת של קרן עמרם ב"נוצה - ספרים. עיצוב. הפקה" - עוסקת בעריכת תוכן, הפקת ספרים (גם אלקטרוניים), זכויות תרגום, וגם הפקות מיוחדות בסין; ובעיקר0 קוראת נלהבת ודורשת בלתי-נלאית בזכות אהבת הקריאה, קוראת המון וכותבת ביקורות על ספרים.

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מינואר 2012

שלושה אלבומים שירתקו כל מי שמסתובב במטבח…

10/04/2012

ביסיםאי אפשר להתאפק

מה קורה כאשר אינטרנט וספרים נפגשים? נולד ספר בישול המבוסס על בלוג מצליח… ובינתיים, כל עוד לא כבשו האייפדים את המטבח, זה יותר נח וגם מלבב את העין. במיוחד כשמדובר בספר ביסים- ממטבחה של בשלנית (כתר הוצאה לאור) שכתבה הבלוגרית הילה קריב.

חוץ ממתכונים מעולים המבוססים על עונות השנה וחומרי גלם פשוטים ובריאים כמו שאני אוהבת, הספר פשוט מדהים מבחינת העיצוב. אני לא יכולתי להתאפק ומיד הכנתי עוגת תמרים משובחת. מתנה נהדרת לכל מי שאוהב את המטבח, אפילו לאלו שאוהבים לעיין בספרי בישול ולאו דווקא להשתמש בהם…

דברים שאוכלים מכאןאוכל מקומי

אורי מאיר-צ’יזיק, תזונאי והיסטוריון, הציב לעצמו אתגר: לאכול במשך שנה שלמה רק אוכל מקומי. את ממצאי המחקר הוא סיכם בספר דברים שאוכלים מכאן (מפה הוצאה לאור) - הכולל את תולדות האוכל המקומי, ניחוחות ומתכונים.

איך מכינים לחם שאור? למה לא כדאי לאכול חומוס בקיץ? מתכון לתאנים בייבוש ביתי, איך מוצאים בלוטים ראויים למאכל? ואיך מכינים לבנה? – כל אלו ועוד הרבה יותר בספר המרתק הזה. מתנה ראויה לאנשים בעלי מודעות לסביבה ולאוכל שהם אוכלים.

נצרת עיר קולינרית מרתקתבשורה קולינרית

אם חשקה נפשכם בסיור קולינרי, שוק ססגוני, סמטאות ציוריות, מבנים היסטוריים מרשימים ומפגש עם אנשים מרתקים המשלבים מסורת וחדשנות – אין צורך להרחיק מעבר לים, סעו לנצרת!  אבל אל תשכחו לקחת איתכם את נצרת שכתבה וערכה אלינוער רבין.

האלבום המרהיב כולל אנקדוטות וסיפורים מקומיים ומעל 100 מתכונים שתרצו לנסות מיד כשתחזרו הביתה: מסבחה חמה, דג ים אפוי עם בצל וטחינה וגם מוחיטו ערק. מתאים מאוד כמתנה לאנשים שיש להם זמן פנוי ואוהבים להקדיש זמנם למסע קולינרי ותרבותי מלבב.

פורסם לראשונה במגזין חדשות קיסריה

עוד מהבלוג של יעל אורנן

תצוגה מקדימה

רומן מכתבים

כמעט פסו מן העולם, המכתבים, במיוחד מכתבי אהבה. הוספדו. והנה דווקא המייל החזיר אותם... נכון, לא על נייר ורוד וריחני, אבל המוני מכתבים בפורמט אלקטרוני עושים דרכם מתיבת מייל אחת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

מכשפה מזן המכשפות הקטנות

כאשר דמיון ומציאות נפגשים יחד עם קורט של קסם וכישרון כתיבה – נולד ספר פנטזיה חמוד להפליא. כזה הוא גילי והמכשפה הקטנהשכתבה שרית גורן, כתר הוצאה לאור. "מטילדה היא מכשפה מזן המכשפות...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

האם בכל מחיר?

יש ספרים שהם טורדי מנוחה. כאלה שאחרי שקראת בהם את כבר לא יכולה להגיד 'לא ידעתי'. ברור שאפשר לדלג עליהם, לעבור לרומנים קלילים או ספרי מתח מרגשים, אלא שאין זו אלא התנהגות של בת יענה. למעשה, עלינו להודות לכותבי הספרים...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה