הבלוג של שרית עציץ

הכל אפשרי

אוהבת לבשל ולהפגיש ליד השולחן, מאיירת מתכונים כי ככה הם הכי יפים ומלמדת לא לפחד מסירים, מחבתות ותבלינים.

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מדצמבר 2014

“את בוחרת איך לחיות את החיים שלך, או בדרך הזו או בדרך ההיא” יאיר מקהילת העבריים מדימונה מסביר לי בעברית משולבת במבטא אמריקאי נעים. הוא מדבר בהתלהבות ומתוך תחושת שליחות אמיתית, יש לו חיוך ענק וצחור ועיניים נוצצות של ילד. הוא אפילו נשמע קצת נאיבי ומדבק במחשבות וברצון שלו להפיץ את הבשורה שבוערת לו בלב, עד שברור לך שממחר בבוקר אתה קם ומתחיל לחיות בדיוק כמוהו.

יאיר הוא בן לקהילת העבריים מדימונה. קהילת העבריים מונה כ 3000 חברים, הם חיים כקהילה שיתופית בדימונה, מקיימים את מצוות התורה בלי לראות עצמם כיהודים ומנהלים אורח חיים טבעוני לחלוטין. הם הגיעו לכאן כאחד השבטים שגורשו מאפריקה, עברו הרבה תהפוכות עד שהוכרו ע”י מדינת ישראל בשנת 2012. יאיר מדבר על התהליך בכאב אבל מדגיש שהוא בא עם הפנים קדימה. הוא רוצה לעשות שינוי אצל כולנו.

למתבונן מהצד, אורח החיים של הקהילה נראה מחמיר וקפדני אבל אם מקשיבים למה שיש ליאיר לספר ומביטים בפניו ובפניה של אימו ברור שהמרוויחים הגדולים זה הם. הם אוכלים רק מה שגדל על האדמה, תופרים לעצמם בגדים העשויים חומרים טבעיים כגון כותנה, משי ופשתן, מקפידים על צום בכל יום שישי בערב עד שבת בערב, כי זוהי הפרשנות שלהם למצוות השמיטה. הם מאמינים שמה שטוב לאדמה טוב גם לאדם. הם מקפידים על אכילת שן שום קצוצה עם שתי כפות שמן זית בכל בוקר ולאחר מכן שתי כוסות מים וכל זה לניקוי הגוף לפני תחילת היום. מקבלים תוספים חשובים כמו ויטמינים מהטבע ומקפידים על פעילות גופנית כמו ריקוד וספורט כל יום תחת קרני השמש. מבחינתם השימוש במוסיקה זהה לשימוש של רופא בתרופות.

כמישהי שמלווה את אביה לאינספור בדיקות ואשפוזים בבתי חולים בחודשים האחרונים, כבר כמה זמן עולה מחשבה במוחי שהשם הזה מעורר תחושות ומחשבות שליליות על אף שתפקידו דווקא לעזור לחולים להיות בריאים. כשיאיר סיפר לי שאצלם המקום הזה קרוי “בית חיים” זה נשמע לי כל כך הגיוני ונכון. חלק מהמסע שלו החל ב”בית חיים”. הוא החליט לבקר שם ולראות כמה אנשים חולים אצלם בקהילה המנהלת אורח חיים טבעוני ובריא כבר מעל 50 שנה. הוא הופתע לגלות ש”בית החיים” ריק מאדם. מיד אחר כך נסע לסורוקה, ונדהם לגלות מסדרונות מלאים במיטות חולים. הוא תאר בדיוק את התמונות שאני מכירה לצערי בחודשים האחרונים. אז הבין שיש לו בשורה שהוא חייב להשמיע לעולם. יאיר מסביר שאלוהים נתן להם את הדרך והם חיים על פי מה שאמר להם.

 הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת-כָּל-עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי כָל-הָאָרֶץ, וְאֶת-כָּל-הָעֵץ אֲשֶׁר-בּוֹ פְרִי-עֵץ, זֹרֵעַ זָרַעלָכֶם יִהְיֶה, לְאָכְלָה”

בזכות החזון שלו, יאיר הקים את חברת “אותנטבעי” היה לו רצון עז להפיץ את בשורת האוכל הבריא שעליו הוא גדל לכלל אזרחי ישראל. יחד עם בת זוגו הם החלו ליצר ולמכור את פרי עמלם ללקוחות פרטיים באזור הדרום והמרכז. בהמשך הצטרף לניהול העסק קובי יחזקאל, שהכיר את “אותנטבעי” כלקוח נאמן. קובי עצמו הוא טבעוני מגיל צעיר. יחד עם יאיר הם עבדו על מגוון רחב של אפשרויות ומוצרים.

קינוחים

ערב הטעימות התקיים במושב תימורים והיה עשיר ומגוון, ממש גן עדן לטבעונים. טעמנו חלב סויה מתוצרת עצמית, מיונז עם מרקם מצוין וטעים, סלטים העשויים מטופו ומדפי סויה, סלט גזר, רוטב חרדל מתוק, עוגות ומאפים מצוינים וטעימים וכולם מקמח מלא וללא ביצים ומוצרי חלב כמובן. המנה העיקרית כללה לזניה נהדרת, ברוקולי מתובל וקציצות ממולאות בסייטן.

מנה עקרית copyאחד ממוצריה של חברת “אותנטבעי” הוא הסייטן. כמי שאינה טבעונית (עדיין), גיליתי שהסייטן הוא מזון העשיר בחלבון הגלוטן שנמצא בחיטה. הפקת הסייטן נעשית ע”י שטיפת הבצק העשוי מקמחחיטה עד שהעמילן נמס. הסייטן נפוץ כתחליף בשר בגלל הדמיון שלו לבשר בטעם ובמרקם, לכן מאוד טבעי לשפד אותו על שיפוד, לקשט בירקות ולצלות על האש.

סייטן

קבלו מתכון לשיפודי סייטן ברוטב טחינה וסילאן, עפ”י יאיר וחבורתו:

תצטרכו 500 גרם קוביות סייטן, פלפל אחד ירוק ואחד אדום ובצל אחד. כדי להכין את המשרה לקוביות סייטן והירקות קחו קערה, הוסיפו פנימה 150 גרם טחינה גולמית, 60 גרם סילאן, כף גדושה שום כתוש, 60 מ”ל רוטב סויה, 2 כפות רוטב ברביקיו, 1 כף שמן זית, ¼ כפית פלפל שחור, 3 ענפי טימין טרי ומחטים מענף רוזמרין אחד טרי. ערבבו הכל והכניסו פנימה את קוביות הסייטן והירקות, ערבבו בעדינות, לכסות ולהשרות במקרר למשך שעתיים ויותר.

את הסייטן ניתן לרכוש בשני אתרים, מנדי טבעונות עד הבית מנדי טבעונות עד הבית ו - אותנטבעי 

 

משרה

לאחר מנוחת צהריים קלה, קומו, שתו כוס תה, ושפדו את קוביות הסייטן והירקות לסרוגין על שיפודים. הדליקו אש מתחת למחבת חמה עם מעט שמן זית והניחו את השיפודים שייצרבו, סובבו אותם מידי פעם. בזמן הצלייה הברישו את השיפודים במה שנותר לכם מהמשרה.

ככה בקלות הכנתם מנה לתפארת הטבעונות ולחיים בריאים. במהלך הערב במושב תימורים הקשבנו לשירים ששרה חברת הקהילה, טעמנו מהיין מתוצרת עצמית וניסינו להבין למה אנחנו ממשיכים להרעיל את עצמנו במקום לבחור בדרך של יאיר וקהילתו. קחו לכם חומר למחשבה…

שיפודים מוכן

אם מתחשק לכם לראות עוד מתכונים מאויירים שלי, עקבו אחריי בכפתור שם למעלה ותקבלו עדכונים מאויירים.

אם ללמוד בישול בבית חפצה נפשכם, תוכלו להשיג אותי במייל הזה [email protected]

עוד מהבלוג של שרית עציץ

תצוגה מקדימה

מרק עוף עם ירקות

איך הכל התחיל? הלכתי לשירי, ללמד אותה לבשל, היא הודיעה לי שאפילו אורז היא שורפת, אז הייתי הייתי חייבת ללמד אותה איך אמא שלי מבשלת אורז מושלם, על הדרך אמרנו שנכין מרק עוף עם ירקות כי זה הכי טעים בעולם, ואני אמרתי שחייבים גם...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הדיי עפאים, האיש והמילים

הדיי עפאים מגדיר את עצמו כאדם העוסק באוכל ובתיירות ארץ ישראל. כשפוגשים אותו, מבינים שההגדרה אינה באמת מכילה את כל פועלו. הדיי עפאים הוא איש חכם, לא רק במובן של ידע נרחב מאוד בתחומים שונים, אלא איש גדוש בערמות של חכמת חיים....

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לעלות אל ההר

יש אנשים שמצליחים בחייהם להגשים חלום. כלנית ואביהו שהקימו את מתחם הצימרים  דארנא בגליל  ביישוב לבון הם אנשים כאלה. לפני 11 שנים, ארזו את משפחתם וביתם בעיר ועלו אל ההר היפה הזה. בחלקה שבה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה